Diverse

cum au stricat retelele sociale frumusetea zilelor de nastere

Regula, zic eu, ar trebui sa fie: daca iti aduce aminte Facebook de o zi de nastere, fa-te ca ai uitat. E mai personal.

Eu sunt mai fericita de cand am scos data nasterii de pe Facebook. Am luat decizia asta dupa anul in care am primit un numar astronomic de “la multi ani-uri” de la oameni pe care abia ii cunosteam sau de la complet necunoscuti. Pe cat de multe am primit, pe atat de putin personale erau. Hai sa recunoastem: scrie undeva in colt ca e ziua lui X si a lui Y si ti se si recomanda “Write on his wall”. Nu faci niciun efort: nici sa tii minte ziua omului, nici sa ii formezi numarul de telefon (de fapt, care efort, sa nu mai sunt telefoane cu disc sa zici ca invarti ceva, ci doar apesi pe un buton!), nimic.

Eu imi notez zilele de nastere pe un carnet, absolut oldschool. Plus ca tin minte zilele de nastere ale multor prieteni si nu am nevoie de Facebook. Si daca uit o zi, aia e, sun a doua zi. A treia zi. Pana la urma, tot e mai bine asa.

Pana cand nu voi primi un euro pentru fiecare la multi ani pe care il primesc, prefer sa primesc extrem de putine. 🙂 Si ma simt mai bogata, culmea!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Cristian
  23/04/2012 at 9:54 PM

  Am prins în ultimele luni mai multe zile de naștere pline de urări scrise pe zidurile Facebook-ului și deși eram tentat să măzgălesc și eu un „La mulți ani”, mi-am zis că mai bine mă abțin. Dacă nu sunt așa apropiat de respectiva persoană, nu văd de ce aș face deodată pe apropiatul. Pur și simplu mi se par cam false LMA-urile astea.

  nici sa ii formezi numarul de telefon (de fapt, care efort, sa nu mai sunt telefoane cu disc sa zici ca invarti ceva, ci doar apesi pe un buton!)

  Hai că-s mai multe butoane, unde mai pui că telefoanele noi nici măcar nu mai au butoane, ci ecran sensitiv (touch screen pentru anglofili) 🙂

  Și eu țin reușesc să țin minte zilele de naștere ale câtorva prieteni, însă am doi foarte vechi a căror zile de naștere de-abia că le țin minte. Măcar le știu cu aproximație de vreo 2 zile.

 • Reply
  Martin
  24/04/2012 at 12:11 PM

  Totusi un ‘La multi ani!’ e un gand frumos, inseamna ca persoana respectiva, chiar daca nu te cunoaste asa de bine, si-a luat timp 3 secunde ca sa-ti ureze ceva, nu? Ceva de bine, ca doar nu te-a injurat, deci nu trebuie s-o iei asa personal…

 • Reply
  George Hari Popescu
  25/04/2012 at 10:51 PM

  Am făcut un experiment legat de asta și am scris concluziile: http://www.cyberculture.ro/blog/2011/09/02/cum-am-suparat-niste-oameni-pe-facebook/ .

 • Leave a Reply