NE DISTRAM

Nimic nu se compara cu un concert live!

20120808-190933.jpg

Sunt departe de tara acum si, desi nu regret deloc sa ma aflu in vacanta intr-un loc mult mai racoros decat Bucuresti, mi-ar fi placut sa merg impreuna cu cititoarele mele la concertul Placebo. Multumesc Redd’s pentru invitatii!

Se pare ca fetele s-au distrat excelent. Iata cum mi-a povestit pe email Diana ca a fost atmosfera:

Am asteptat cu nerabdare concertul asta, din pacate din cauza caldurii a trebuit sa sar peste Grimus si sa ma multumesc sa vin abia main event.

Am intrat fix cand au inceput sa cante prima piesa (Kitty Litter)si m-am asezat direct la coada la bere. Unde am stat. Si am stat. Si am cantat si am dansat si pe Battle for the Sun si Every You Every Me si Speak In Tongues si vreo alte 2 piese. Cam o treime de concert.

E bine ca Brian mi-a multumit ca dansez si ca nu privesc concertul pe ecranul telefonului.

Abia pe For What is Worth am reusit sa-mi iau o Redds cranberries cam calduta si pe la Meds am inceput sa simt concertul. Si se auzea bine-bine. Daca pana acum am fost carcotasa, da aici in colo nu prea mai am ce sa mai sa reprosez.

Au avut um playlist bine asamblat si o super scena. Au cantat frumos, curat si profi, asa cum ii stiam poate un pic mai reliable.

Am ascultat cu fiori vocea unica a lui Brian care suna la fel de improbabila si incredibila ca in amintirile mele Hi Fi. M-am bucurat la gandul ca e foarte posibil sa-i ascult live si peste vreo 20 de ani 😉 cand Brian o sa aiba 60 de ani.

Pana una alta am topait, am cantat si am dansat si m-am bucurat de toate pe piesele pe care le stiam si de cea noua.

Cum era de asteptat, la Bitter End lumea a luat-o razna si s-a pus de mosh pit si in spate la zona B (Pot doar sa-mi inchipui ce era in fata)

Au incheiat puternic pe Infra Red – nu citisem setlistul si nu-mi venea sa cred ca s-a terminat.

Una peste alta, eu ca fan cu state vechi, fiind si la al 3-lea concert al lor, pot sa spun ca mi-au depasit asteptarile (iar) !

Si Mihaela e de acord ca evenimentul s-a ridicat la nivelul asteptarilor:

concertul a fost bestial! este a treia oara cand ii vad, sunt fan inrait ce pot spune, si parca asta a fost cel mai misto. am simtit cel mai bine energia.
mi-a placut ca au fost punctuali si la 10 au inceput sa cante, dupa ce ne-au tinut cateva minute in suspans si intuneric. si au inceput in forta, cu tobe si chitari si imagini pe ecran. fara mari efecte vizuale sau ceva de gen, dar oricum nici nu a fost necesar pentru ca muzica a facut tot ce trebuia sa faca.

au fost cei trei membri obisnuiti, plus doi tip care intrau din cand in cand pe cate o melodia, si o domnisoara polivalenta, care a cantat ba la vioara, ba la pian, si a facut si backing vocals atunci cand a fost nevoie. au cantat cam tot ce era mai important, fara soulmates never die, special k si ashtray heart, care erau in mod normal in setlist, si la bis au bagat si o melodie noua, B3. pe mine una ma ating piesele consacrate, deci nu pot spune ca am fost impresionata, dar presupun ca este nevoie de timp for the song to grow on you. au cantat vreo ora patruzeci, ceea ce pentru mine a fost putin, dar asta este, ne multumim cu ce aveam.

atmosfera foarte faina. oamenii stiu versurile, s-a cantat, s-a aplaudat, mai putin cu saritul pentru ca necesita prea multa energie si consum de lichide pretioase pe cele 30 si de grade de la orele acelea. am ragusit aproape complet, dar nici nu conteaza asta.
asa chestii de ordin tehnic, sunetul a fost foarte bun dupa parerea mea, au lipsit ecranele mari pentru ce-i din spate, organizarea ok, cozi cam mari la bautura, gazonul verde perfect pentru racorire si per total niciun mare minus.
oamenii s-au simtit bine, si cei de pe scena, si cei din fata ei, si a fost o seara superba!

Sursa foto: clujlife.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply