Nu stiu daca Vlad s-a tinut de cuvant, dar eu am mai facut paine, asa cum am promis! Si am vazut ca si Cristi Sutu s-a pus pe treaba!
Am facut asadar un Atelier de paine la mine acasa la care eu am fost singura participanta si astfel am castigat premiul “Cea mai frumoasa paine”. Premiul a constat intr-o chifla. Yay!
Am trecut deja la nivelul “avansati” si am facut paine cu masline, la cererea Testosului, din – tananam! – faina 650! Sunt o profesionista! Vorba maica-mii, o tin tot asa si-mi deschid un bistro, ce atata carte! Pana la Chez Andressa, ma laud cu painea pe care o vedeti in poza (facut chifle ca sa se coaca mai repede. au fost mai multe chifle, dar pana m-am gandit sa fac poza, cateva au fost luate de maini criminale si mancate).
Pentru cei care au participat la atelier, cei initiati deja in tainele brutariei, mentionez ca faina 650 face coca mult mai elastica, de aceea si rezultatul e mai elastic, painea se rupe mai misto, nu se faramiteaza, iar coaja iese mai groasa, e o crusta din-aia de paine adevarata, nu de cozonac. Eu am folosit faina “nature bio” de la Cora, 7 lei / kg parca. Am uns painea cu putin ou si am pus niste seminte de susan pe ea. I-am sabotat deci cura de slabire Testosului.
IAzi am fost si mai tare! Daca n-ar fi vorba de brutarie , ci de World of Worcraft, as fi fost un Undead Night Elf de nivel 20!! Daca exista asa ceva, habar n-am, de fapt. :))) Dar cum e vorba de brutarie, sunt doar la nivelul “faina cu cereale” si vin. Adica am folosit de data asta faina cu 6 feluri de cereale, speciala pentru paine (de la Mega Image, 13 lei / 2 kg parca) si mi se pare foarte misto!! Am pus si masline si – tananam – putin vin in aluat. Am citit ca asta ii da un gust deosebit. Mi-a iesit beton! Ma rog, nu beton, painea calda e moale…
Violeta has created a bread-baking maniac!! A monster!! 🙂
ps: nu va ingrijorati! Am tot 49 de kg. :))
pps: ma lupt cu demonul obsedat de gatronomie, but I’m turning to the dark-cooking side :)) va trebui sa-mi fac un blog special despre chestiile pe care le gatesc, ca sa nu va plictisesc pe toti. Hm, oare cum se face un subdomeniu? delicios.andressa.ro?
10 Comments
Marin Vasile
03/06/2009 at 6:12 PMCe-ti veni sa faci comparatia cu World of Warcraft? Anyway, nu exista Undead Night Elf, exista Undead si Night Elf. Sunt 2 clase separate. Si 20 e un level mic. In ultima versiune de WoW, nivelul maxim e 80.
Succes cu gatitul!
dzeta
03/06/2009 at 8:22 PMHmm… Pina la subdomeniu, poate ca ar fi mai util sa incerci mixerul KitchenAid. Nu e chiar asa romantic precum framintatul manual, insa m-a ajutat sa fac niste cozonaci nemaipomeniti.
Subdomeniu: ti-as sugera delicioasa.andressa.ro
dzeta
03/06/2009 at 8:25 PMAm uitat sa zic: incearca sa pui bors in loc de apa (fara a face coca prea acra, totusi).
Fata cu Manusi Portocalii
03/06/2009 at 8:35 PMImi lasa gura apa…
Nu am avut niciodata curaj sa fac paine, daca de la omleta imi ia foc tigaia, la paine, cine stie… eplodeaza aragazul, imi distrug apartamentul, si pe al vecinilor, nu am asigurare, nu am bani, o sa ajung pe strada! Si totul ar putea incepe de la o paine.
Someone
03/06/2009 at 8:53 PME un virus la Violeta, să ştii. Am făcut şi eu pâine aseară, îţi imaginezi? Două suflete în Marele Oraş, frământând în tăcere… WHOA! 😀 ţi-am zis că e un virus!
La mine a fost o procedură mixtă, juma’ în maşina de făcut pâine, juma’ în cuptor. Am folosit drojdie proaspătă, nu uscată… cam multă… cred… Am (sur)prins “pâinea” taman când se pregătea să evadeze din maşină.
În fine, a ieşit comestibilă – cu cea mai crocantă coajă ever 🙂
Mai încerc (am luat-o razna).
Anca
03/06/2009 at 9:06 PME clar! La urmatorul atelier o sa ma fac de ras! :)) Sutu a facut doua paini numai azi…
violeta
03/06/2009 at 10:47 PMDar este, Vlad, ca nu mai ai nici un chef sa te devirusezi?:). Felicitari tuturor pentru perseverenta si maiestrie!
Cu drag.
alina p
04/06/2009 at 9:15 AMsi mie imi place painea facuta in casa!
si in curand o sa incerc sa fac si gofri, mi-am luat un aparat de pe okazii, abia astept sa vad ce bucatareasa o sa iasa din mine!! 😀
cook on 😉
John Constantine
05/06/2009 at 1:19 PMiti doresc sa continui tot asa. sa devii un baking master cu tot cu centura (aurie si crocanta)
sushisfera din blogosfera » Andressa
10/03/2010 at 11:45 AM[…] Asadar, sper ca am dus mai departe flacara olimpica si curiozitatea de a face sushi si astept poze si testimoniale despre experienta voastra cvasi japoneza. Si poate punem de-un atelier de facut sushi (ca ala de facut paine, pour les connaisseurs!) […]