Diverse

Ratareeeee

Tv Klumea, fost Atomic, uneori U TV [firma de cablu imi tot suceste posturile si nu stiu mereu la ce ma uit cand apas pe 2… plus ca au siglele rosii ambele…] a ales cea mai ciudata metoda de a face bani.

Din cand in cand, pe jumatete de ecran apare mesajul “RATAREEEE!” in timp ce te uiti la un videoclip. Apoi apare o poarta, urmata de “GOOOOL” sau “RATAREEEEE”, in functie de indemanarea celui care trimite un sms – ma rog, regulile jocului sunt ceva mai complicate, nu intru in detalii.

Eu m-am lamurit pret de o melodie ca mesajul nu are legatura cu videoclipul. Vad cantand o fata imbracata in verde si cum mesajul RATAREEEEE este scris cu verde pe negru, imi imaginez ca au legatura una cu alta. Nu ascultam cu atentie si deci nu imi dadeam seama despre ce e cantecul si de ce apare “ratareeeee” pe ecran din 5 in 5 secunde. Cand sa ma lamuresc, apare “GOOOOOL”. Si melodia se termina.

E clar, am imbatranit. Apare un nou clip si iar mesajul “RATAREEEE”.

Sigur, sunt clipuri atat de jenante incat mesajul RATAREEEEE e redundant (vezi cei doi tipi la morga si niste asistente oribile ce defileaza de colo colo – nu stiu cum se numeste clipul, dar versurile, imaginile, vocile celor doi formeaza un spectacol grotesc), dar chiar si asa, ne intrebam daca le convine sa apara pe ecran un asemenea verdict.

Imi inchipui ca afacerile cu sms-uri sunt foarte banoase , altfel de ce ar umple ecranul posturile cu dedicatii, horoscop la cerere, teste de compatibilitate, jocuri de fotbal?
Dar chiar si asa, cu toti banii obtinuti din sms-uri, decizia de a accepta astfel de venituri transmite mesajul “suntem disperati” (sau “RATAREEEEEE”).

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  tux
  21/07/2006 at 11:16 AM

  nu e fost Atomic… eu prin Atomicu… si nu prind TV Klumea… cat de mesajele cu RATAREEEE, ce pot zice? sunt facute cu acelasi scop ca si “SMS-ON-SCREEN”: de a impresiona publicul si de a ii lua banii…

 • Reply
  emi
  21/07/2006 at 12:23 PM

  Nope, nu vor sa se imbogateasca prin servicii SMS. Vor doar sa ofere “interactivitate” consumatorilor. Doar operatorii de telefonie castiga bani din SMS-urile astea. Multi bani. Ceilalti nu. Revenue-share-ul e in general de 80%-20%, or less. 🙂

 • Reply
  andressa
  21/07/2006 at 12:28 PM

  Serios? Nu castiga multi bani?
  Interactivitate, zici… Daca ei tin telespectatorii in fata televizorului astfel, atunci e foarte bine! Eu am schimbat postul imediat! 🙂

 • Reply
  Licuriciu
  21/07/2006 at 1:19 PM

  Exista 2 televiziuni diferite:Atomic si TVKlumea.TVKlumea si-a schimbat denumirea cand Nicolae Serbu a cumparat numele Atomic,si a hotarat sa isi faca propria televiziune.Dupa descrierea cu Ratare,Andressa se uita pe TVKlumea.Bani se castiga din sms-uri.Daca nu s-ar castiga nu ar mai aparea pe ecran.Treaba este asa:o firma cumpara spatiul de emisie de pe ecran in schimbul unei sume de bani(consistente) si difuzeaza sms-urile.Pentru televiziuni este foarte bine,deoarece ele au un venit fix,si nu depind de numarul de sms-uri trimise de telespectatori.
  Interactivitate ofera Atomic si UTV.Cand trimiti un sms si ceri o melodie,de obicei ti-o difuzeaza(la atomic primesti si raspuns daca o au sau nu in baza).La MTV exista un playlist de la care nu se abate nimeni.

 • Reply
  oana
  21/07/2006 at 10:45 PM

  chiar ma gandeam despre ce vorbesti cand dau si eu pe TVkalumea si vad jocul cu GOOL exact in dreptul melodiei “gol….fara dragoste totul e ..
  gol…rataceshti printre oameni in zbor..” o potrivire de minune, ce pot sa zic

 • Reply
  andressa
  22/07/2006 at 12:09 PM

  Oana, chiar se potriveste uneori! 🙂 “Ratereee” cu imaginile sau “goool” cu versurile 😛

 • Leave a Reply