TRAIM

Instagram vs. Reality. „Rutina mea zilnică” sau cum aleg să îmi trăiesc viața

Tu dai SAVE pe Instagram? Eu am salvat zeci, de fapt sute de lucruri pe care intenționez să le fac, într-un viitor improbabil: workouts, rețete, locuri de vizitat, restaurante de încercat, cărți de citit, experiențe la care visez. Într-un univers paralel, poate există o Andreea se trezește mereu odihnită și zâmbitoare, cu chef de a purta haine frumoase și îndrăznețe, face sport zilnic, se machiază și se coafează, gătește și lustruiește podelele, iar asta doar înainte de răsărit! Apoi duce copilul la școală, lucrează, scrie pe blog, citește și plănuiește pentru toate weekendurile vacanțe sau experiențe deosebite, pentru că viața e scurtă, nu-i așa?, dar timpul ei este nelimitat!

În realitate, nu am nici spațiu mental pentru toate astea, nu mai zic de timp. Adică vocea aceea nesuferită care spune dimineața „Nu am chef acum să mă gândesc cu ce se potrivește asta sau cum este vremea afară” și ajung să port des, ba chiar aproape mereu, haine „practice” (a se citi urâte) în care mă simt în siguranță, adică invizibilă. Iar când aleg să fac sport, sunt măcinată de vinovăție pentru că sunt 30 de minute în care nu am citit. Dacă fac mâncare, mă gândesc că mai bine făceam sport. Iar dacă fac curat, mă enervez pentru că îmi aduc aminte cât am de scris. În orice variantă, renunț la ceva. Mă întreb dacă mereu voi avea acest sentiment sau dacă voi ajunge la un moment dat la concluzia că am ales bine, că am făcut ceva ce m-a îmbogățit (aproape) de fiecare dată când am renunțat la altceva. Să fim serioși, ca-n bancul așa cu Ițic și Ștrul, probabil pe patul de moarte nu o să simt recunoștință, ci o să strig: „Mi-ai purtat ghinion!” 😄

Vacanța de vară – având mai puțin de lucru pentru clienții mei, în agenție, și o lună fără cursuri în programul de Executive MBA – m-a scos din ritm așa cum scoți un aparat din priză. Mi s-au stins toate luminițele și nu m-am mai simțit în stare să mă ridic din pat câteva zile. Nu îmi dădusem seama cât eram de obosită, până când nu a scăzut nivelul adrenalinei. Am dormit ca un copil, câte 10 ore, mai multe zile consecutive, iar apoi, ca să îmi fac ordine în minte, am făcut ordine în casă. Mi-am propus iarăși, ca un disc stricat, să nu mai amân să mă îmbrac cu lucruri frumoase, să nu mai amân să fac mișcare, să fac mai multe pentru mine.

Mi-am cumpărat și am citit cărți pe care nu trebuia să le citesc pentru cursuri, ci doar pentru că am vrut eu. Și am făcut ordine în casă așa cum nu am mai făcut demult, frecând chitul gresiei din baie și din bucătărie, spălând lustrele, sortând hainele și prosoapele și organizând sertarele. Un sentiment de mulțumire mi-a încălzit sufletul, m-am simțit ușurată într-un spațiu mai curat, mai aerisit, cu sens. Mi-am comandat o rochie și o fustă în care mă simt ca o prințesă și le port cu o încredere de speriat!

Îmi port și ridurile cu mândrie, pentru că nu mai am nimic de dovedit demult. Pentru cei care cred că frumusețea este sinonimă cu tinerețea nu am nimic de împărtășit, vă urez navigare plăcută pe Internet! Pentru cei care cred că frumusețea poate avea orice vârstă și că mai contează și educația, umorul sau je ne sais quoi scriu rândurile următoare.

O să vă spun și gama de creme anti-rid pe care am descoperit-o vara asta și de care m-am îndrăgostit. Este vorba de IvaRG de la Ivatherm, potrivite pentru ten matur, indiferent dacă este sensibil, mixt, gras sau uscat. Are niște ingrediente magice pe care nu le rețin, pentru că nu sunt chimist și nici nu mă interesează decât sentimentul pe care îl am când le folosesc. Spuma de curățare, crema pentru conturul ochilor, crema de zi cu SPF 30 și crema de noapte sunt prietenele mele cele mai bune. Dacă nu am timp sau chef să mă dau cu fond de ten, știu că arăt un adevăr frumos când folosesc cremele acestea dimineața și seara. Chiar dacă nu am 15 pași în rutina mea, la acesta nu renunț.

Asta este rutina mea. Și mai este ceva: înainte să adorm mă gândesc că ceva sigur fac bine, că altfel nu aș avea oameni minunați în viața mea. Și mă rog să fie mereu la fel de bine, chiar dacă uneori mi se pare greu. Dar un lucru ușor nu mi s-a părut niciodată frumos.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply