IUBIM

Cât de sinceri putem să fim la prima întâlnire. Tu chiar ești pregătit să cunoști pe cineva?

La prima întâlnire cu fostul meu soț, am fost la un restaurant cu specific mediteraneean și el a comandat pește, deși nu mânca așa ceva. S-a jucat un pic cu el în farfurie, dar nu a gustat. Cred că este emblematic pentru o poveste frumoasă care s-a terminat prost. Poate că nu ne-am lăsat descoperiți, poate că nici acum nu ne cunoaștem cu adevărat. Poate că voiam să părem altfel decât eram cu adevărat.

Ne cunoscusem pe Facebook. Pe vremea aia, mi se părea ciudat, acum însă ar fi ceva firesc. Știați că 4 din 10 cupluri se formează după ce se cunosc în mediul online? Asta spune un studiu* din 2017, deci probabil că numărul este mai mare în 2021, mai ales după ce pandemia ne-a forțat să stăm mult mai mult în case. Practic, dacă părinții noștri se îndrăgosteau de colegi, prieteni sau de persoane prezentate de familie, acum șansele sunt mult mai mici pentru noi. Ne găsim iubirea pe net. Este o realitate.

Într-un articol recent vă recomandam, dacă sunteți singuri, să vă înscrieți pentru o întâlnire virtuală la un serviciu nou în România: Couple. Persoanele care apelează la astfel de servicii vin cu așteptări și planuri diferite de cele pe care le întâlniți întâmplător: sunt șanse mai mari să își dorească să construiască o relație, să se implice, să fie sincere.

Când întâlnim pe cineva, le servim cu lingurița părți din personalitatea noastră, din viețile și lumea noastră. Nimeni nu începe cu „să știi că sforăi și nu duc gunoiul”, deși poate e adevărat, ce să-i faci?, ci cu „ador literatura sud-americană, sunt pasionat de sporturile de iarnă, știu să gătesc și știu să fac masaj!”. Ca la interviurile de angajare, ne studiem apariția, ne alegem hainele, cuvintele, nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Nu e nimic rău în asta, desigur. Emoțiile, dorința puternică de a fi plăcut și de a face o impresie bună sunt firești. De multe ori, eforturile sunt apreciate.

Unii sunt tranșanți, ei spun că sunt sinceri. „Uite care e treaba, eu așa sunt, vreau să îți spun totul despre mine acum ca să te poți hotărî dacă vrei să ne mai vedem!”

Eu cred că se ascunde multă frică, frică de respingere, de suferință, în spatele acestei atitudini.

Este greu să suporți așteptarea, să îți pui întrebări, să stai în suspans, să ai răbdare să descoperi și să fii descoperit, să te atașezi cu riscul de a fi abandonat. Realitatea este că nici cu dezvăluiri despre tot trecutul tău și al celuilalt, despre frici, despre prezent și speranțe pentru viitor, tot nu elimini posibilitatea de a fi dezamăgit. Informațiile prezentate nu țin loc de experiența personală lângă un om, oricând am vrea noi să dăm pe fast-forward viața și să ajungem direct la „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.”

Din păcate, uneori ne prefacem cu toată priceperea noastră că suntem mai deștepți, mai sportivi, mai buni, mai cumva. Atât de mult ne dorim să fim iubiți și atât de puțin credem că cineva ne-ar iubi pe noi, cei reali, încât mimăm un personaj mai agreabil. Este probabil cea mai sigură cale de a ajunge foarte nefericit într-o relație. Să câștigi inima cuiva care nu te cunoaște de fapt înseamnă de fapt să te pierzi pe tine.

Pentru a avea o șansă reală la fericire, trebuie să credem că putem cuceri pe cineva cu calitățile noastre.  Ești pregătit să cunoști pe cineva? Fă-ți cont aici! Succes!

 

*Studiul citat.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply