MANCAM

Cea mai bună pizza din București

Să trăiască pizza! Deși primele mele experiențe cu pizza au fost cam bleah, făcută în casă cu blat din felii de păine și crenvurști pe post de topping, am reușit să ajung și la aia autentică, napoletană, cu blat subțire, sos perfect și mozzarella di bufala… și m-am îndrăgostit pe viață!

Fără ea am muri de foame. De fapt, nu, n-am muri de foame, am mânca mai multe paste și hamburgeri, corect? 🙂 Ce altceva ne comandăm când n-avem inspirație și ne foame rău, rău de tot? După parioada sarmalelor și a salatei boef, eu am trecut pe o cură de (dez)intoxicare cu carbohidrați. Pizza e de bază!

Am comandat acasă și am mers la restaurant, am întrebat prieteni, mulți pretențioși!, am făcut liste și acum vin cu acest top care nu vă poate dezamăgi! ..decât dacă preferați pizza aia cu blat gros și cu 10 toppinguri, iar în acest caz, nu vă pot ajuta. Deci, pentru pizza italiană autentică, la care testul suprem este cum e pizza cea mai simplă, margherita, iată ce vă recomand:

Il Pizzaiolo pizza napoletana.

Simplă, cu ingrediente excelente. Preferata mea de departe. Se poate comanda, sunați la 0311066018, pentru ridicare de la sediu (reducere pentru asta) sau cu livrare în zonă. Adresa lor e pe Bulevardul Basarabia nr 52A. Sincer, nu voiam să zic de ea că mi-era că se scumpește, dar am aflat că mai știu și alții că există și uite că încă are un preț decent.

Pizza Volare.

Am aflat de ei după ce am întrebat pe Facebook care e cea mai bună pizza. Mulți au scris că Volare, așa că m-am dus să testez. Într-adevăr, nu dezamăgește. Eu am încercat pizza margherita, ăsta mi se pare testul suprem pentru o pizzerie: poți evalua sosul și calitatea brânzei. Îi găsiți pe Calea Văcărești 203B. O să vă placă.

Animaletto.

Nu știu dacă e autentică, n-aș zice, dar e excelentă. Pizza cu blat bun și ingrediente de calitate, exact cum trebuie. Eu o prefer pe cea cu brânză de capră. Au locație centrală, aproape de Piața Romană, e drăguț în interior, cu atmosferă faină, și au și câteva mese afară. Sunați la 0755019098 pentru rezervări.

Borgo Margherita.

Anul trecut i-am descoperit, nota 10. Sunt pe Calea Vitan nr. 170, se pot rezerva mese sunând la 0774082993.

Buoni E Bravi.

Multă lume i-a lăudat și le-am dat o șansă. Nu e pizza cu blat super subțire cum îmi place mie (cel puțin așa a fost când am comandat eu), dar dacă vă place așa e o pizza nemaipomenită. Sunt la Piața Rosetti nr 3 și îi găsiși la telefonul 0735215224.

Pizzeria Due Amici.

Blat crocant, ingrediente super gustoase, rețete mișto. Eu zic că nu mă fac de râs cu recomandarea lor, ba chir dimpotrivă, o să îmi rămâneți datori. Îi găsiți la adresa: Calea Floreasca nr . 56 și la telefon: 021 2303749

 

Ia să vă văd: cu ce completați lista mea?

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Anca G
    23/01/2020 at 9:26 PM

    Mamizza pizza + pizza de la camionetta. ❤❤❤

  • Reply
    Traian
    23/01/2020 at 10:30 PM

    Nu știu în București, dar cea mai bună pizza am mâncat-o la un italian în Varșovia. Și acu o visez. https://imgur.com/a/egCdkBl

  • Reply
    Ioana
    24/01/2020 at 3:12 PM

    Titlul și poza respectiva m au dus cu gândul ca cea mai buna pizza e cea făcută de tine. Are o forma neobișnuita și chiar ma pregăteam sa te felicit, apoi am văzut recomandarile… Eu am încercat de câteva ori pizza în casa, nu a ieșit nu știu ce si am constatat ca este o arta pana la urma!

    • Reply
      andressa
      26/01/2020 at 7:25 PM

      Sa stii ca fac si acasa. Nu iese rau. Am incercat multe variante de blat, cea mai buna a iesit cu o reteta de la Martha Stewart. Am aflat astfel ca secretul pentru un blat bun este sa fie facut cu o zi inainte de a fi copt, pentru ca se activeaza glutenul si iese mult mai elastic, deci poti sa il intinzi intr-un strat mult mai subtire.
      Totusi cuptorul meu nu face 250 de grade (asta e iarasi important, ca daca o coci incet, pizza creste, eise ca o painica) si deci nu a iesit niciodata de nota 10, ci de nota 9, sa zicem. Conteaza foarte mult si sosul.
      Daca vrei iti dau reteta asta, poate iti iese.

  • Reply
    Miss I.
    27/01/2020 at 11:17 AM

    Eu stau la 10 minute (pe jos!) de Volare, motiv pentru care comand exclusiv de la ei, fiindca ori trec si o iau rapid, ori vine acasa in maxim 30 de minute (chiar si cand imi zic ca e posibil sa dureze putin mai mult de 90 de minute).
    Au avut o perioada de tranzitie a businessului la un moment dat si intrasem in depresie, cred ca au schimbat furnizorii si ingredientele nu mai erau ce stiam :)) Si-au revenit, phew1

    Am mancat o Margherita buna si la Pane & Pomodoro, am de gand sa merg sa mai testez inca o data totusi, sa fiu sigura 😀
    Le am si eu pe cam toate de pe lista ta pe wishlist, chiar am zis ca o sa trec peste comoditatea de a comanda de la Volare in primavara asta si merg in recunoastere 😀

  • Reply
    Ioana
    27/01/2020 at 10:57 PM

    Apropo de reteta de pizza, as dori sa o experimentez și eu, merci de pont.

  • Reply
    Ciprian
    23/03/2021 at 4:09 AM

    Recomand si pizza celor de la KungFu Pizza!
    https://kungfu-pizza.ro

  • Leave a Reply