MANCAM

PIERDUT oameni normali. Semnalmente: echilibru și măsură. Ofer recompensă!

PIERDUT oameni normali. Aud numai extreme în permanență.

“Faci sport? Eu nu mă ridic de pe scaun decât să mă duc la toaletă sau ca să mă urc în mașină.” 

versus

“Faci sport doar de trei ori pe săptămână?! De ce te mai obosești? Dac nu faci 3 ore pe zi în fiecare și și nu participi la 3 maratoane pe an, o să mori de sedentarism, toată lumea știe asta.”

 

“Mănânci carne? Zahăr? Gluten? Eu îmi cresc singur găinile, îmi cultiv roșii, citesc toate etichetele alimentelor, corporațiile vor să devenim dependenți de ele…”

 versus

“O cola n-a omorât niciun copil. Vreau să zic o cola pe zi. La un copil mic. Doar nu mergi la Mec și iei apă, nu? Lasă. dragă, să fie copilul fericit, un suc, un mic, copilul e copil.”

 

“Eu citesc o carte pe săptămână. Mi-am propus să nu adorm fără să citesc măcar 100 de pagini. Deci în maximum 5 zile termin o carte, multe au doar 300 de pagini. “

versus

“O carte? Și nu e vorba de o carte de bucate? Nu știu, frate, nu am mai citit de când eram mic. În liceu citeam doar rezumatele și chiar și așa am luat notă mare la bac.”

Nu mai există niminc între extremele astea? Nu mai sunt oare oameni ca mine, sunt ultima pe Pământ? Vă rog, spuneți-mi că nu.

Adică sunt singura care nu își numără caloriile la toate mesele și nu aleargă 10 km pe zi? Sunt singura care își mai face abonament la sală doar câteva luni pe an și uneori nu se trezește destul de devreme încât să și ajungă acolo?

Sunt o mamă ultra hippie dacă nu am cola în frigider și încerc să îi dau copilului (aproape) numai mîncare gătită de mine? Trebuie să fiu arestată dacă intru cu copilul o dată pe an într-un fast-food?

Sunt o ciudată dacă îmi plac și filme care nu sunt americane sau dacă alerg la cinema să văd ultimul blockbuster cu supereroi? Nu se poate să-ți placă și Superman, și Woody Allen!?

Nu se poate să ții la sănătatea ta și totuși să mănânci un grătar cu maioneză cumpărată la borcan?

Mă extenuează lupta asta cu tot și toate. Can’t we all just get along?

Hai ca se poate!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Cris
  27/03/2019 at 9:02 AM

  you’re not alone! e plin de experti si in jurul meu, mai ales femei. si nu sunt in tara. cred ca de asta am devenit antisociala :)))
  bifez cu succes toate punctele tale!

 • Reply
  Cornelia
  27/03/2019 at 9:36 AM

  Mie imi plac cel mai mult extremele legate de performantele scolare si extrascolare ale copiilor. Daca nu fac 3 limbi straine, 2 instrumente, 3 arte si 4 sporturi, nu sunt meditati de la grupa mijlocie si nu lucreaza 100 de probleme si 3 texte pe zi, sigur vor ajunge niste ratati. Si asta e invers proportional cu gradul de cultura generala si alfabetism functional. Generatii de copii “dopati” care habar n-au cand cuvintele se scriu cu un “i” sau “ii” final.

  • Reply
   andressa
   27/03/2019 at 9:43 AM

   Cred ca e o legatura directa intre cate activitati fac si cat de putin timp petrec cu parintii / familia. Si e demonstrat ca se asimileaza mai ales informatiile primite de la cei cu care ai legaturi afective, adica daca iti povesteste mama/tata/bunica etc despre ceva e mai important decat daca iti zice cineva asta la ora de pian. Si astfel, e bine sa facem sport, muzica, orice de fapt, dar sa avem un echilibru in toate…

 • Reply
  JULY
  27/03/2019 at 10:12 AM

  Nu esti singura, bine ca scrii despre asta ca sa nu te mai simti sg. Si eu gandesc si traiesc gandesc ca o cale de mijloc e intotdeauna mai buna decat extrema dreapta sau stanga. Sau “buna chibzuinta” in toate. Bine, la capitolul Cola sunt la extrema NU. La cat de agitati si super activi ne sunt copiii, fix cola le mai trebuie! Iar cu dulcele, unu singur pe zi, cat de mic (la copii). Iar cu cititul, cand am starea si e si linistea necesara, citesc cat pot de mult. Dar nu in detrimentul odihnei, ca nu iese bine a 2a zi 🙂 sa traiasca oamenii chbzuiti in toate!!!

  • Reply
   andressa
   27/03/2019 at 10:17 AM

   Doamne fereste sa dam la copii cola, dar chipsuri, recunosc, avem in casa. Am intrat si la Mec pentru McNuggets. Nici puiul si nici rosiile din frigider nu sunt crescute de mine. Nu o ardem atat de bio. 😛

 • Reply
  Marina
  27/03/2019 at 10:31 AM

  Daaa, se poate. Extremismul ăsta e tare în trend, dar va trece ca apa printre pietre. Să fim sănătoși, zic 😃 cu salată azi, mâine poate cu chipsuri, poimâine doar cu quinoa.

  • Reply
   andressa
   27/03/2019 at 11:03 AM

   Poate e si o treaba de varsta. Cand esti mai mic esti mai inclinat sa faci declaratii puternice, socante. Cu timpul insa afli ca succesul e undeva pe la mijloc, nici asa, nici asa…

 • Reply
  Cornelia
  27/03/2019 at 11:22 PM

  Andressa, mi-ai demonstrat inca o data ca mama mea este o inteleapta si o desteapta si sunt mandra de ea. Adica, ii povesteam de o colega care era oripilata ca eu nu-mi meditez copilul la clasa a doua. Si mama mi-a spus ca eu trebuie sa ii raspund ca bunica lui ii explica sau ii povesteste amanuntit orice sau despre orice concept nou sau deosebit. Nu cauta pe google, dar bunica are atlase, enciclopedii si dictionare. Ca ai mei se duceau si cumparau cartile, “pe sub mana”, cu sacosa, cand ii sunau librarii la care aveau “pile”. Si nu le puneau in biblioteca sa le stearga de praf, sub mileuri.

  • Reply
   andressa
   28/03/2019 at 8:15 AM

   Frumos! Totusi, unii copii au nevoie de mai mult ajutor, nu toti sunt la fel, ideea e insa sa nu sufocam copilul. Extremele nu sunt ok

 • Reply
  O femeie
  12/04/2019 at 8:01 PM

  noi avem regim strict de viata din motive de alergii. Multi oameni ma considera exagerata (aia ce nu stiu cum e sa li se sufoce copilul noaptea in brate la Budimex sau cum am ajuns in sufocare asemanatoare la urgentza la Bagdazar), alti oameni (din grupul de alergici) ma judeca ca nu sunt suficient de stricta.
  Mi-am gasit echilibrul. Acasa avem un stil de viata, daca iesim si calcam stramb imi zic ca nu se pune si nici nu se depune. Am 2 biciclete stationare in casa pe care, in general, usuc rufe, si uneori imi misc picioarele si de la doctor zicere am decis sa locuim langa scoala si metrou ca macar cu asta raman deseori – 6k pasi pe zi. Nu am tv dar las copilul singur pe youtube (se uita la o vlogeritza si a incercat sa faca si ea vlog). Au fost oameni ce au zis ca am luat aprt prea mic si altii prea mare – eu am ales sa termin in 15 ani credit si sa mai economisesc ca inainte si sa pot curatza singura sa nu ajung sa am casa prea mare cu lucruri prea multe si femeie de menaj. Au fost zile cand nu am dus copilul la scoala pt ca a zis ca o doare capul si a stat acasa toata ziua pe youtube – si tare s-a bucurat. E perfect? nu si nici nu imi pasa, conteaza ca ne-am gasit echilibrul – si se vede in primul rand in sanatate: nu a mai racit nimeni in familie de multi ani.

  P.S. in clasa a 5a am ales pt prima meditatie: engleza. Inca nu face la scoala (don’t ask ), am invatat-o eu ceva singura dar cand am vazut ca sunt depasita de situatie am cautat ajutor platit. Restul – se descurca fiica mea minunat singura.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: