MANCAM

Restaurante noi în București pe care trebuie să le încercați

Cred că în decembrie amul trecut am stat mai mult la terasă decât în iulie 2018. Voi nu?

Vara asta capiricioasă mi-a dat peste cap ceasul biologic, nu mai înțeleg nimic: e mereu înnorat, ba cald, ba frig, ghivecele mi se tot răstoarnă, iar hainele sunt la uscat în casă, ca afară plouă zilnic, ca-n Londra. În fine, vremea m-a făcut să încerc multe restaurante care au (și) interioare drăguțe, în care să mă simt bine sau unde să mă refugiez dacă vine iarăși vijelia.

Iată recomandările mele pentru voi dacă vă place mâncarea bună, bună.

Suento. Suento by Gram este situat pe strada Toamnei, unde mai demult se afla Escargot. Cu o gradină superbă, umbroasă, aerisită, ferită de traficul asurzitor al orașului, restauranul are un meniu asemănător cu “fratele” din Piața Victoriei, Gram Bistro, adică veți regăsi acolo bruschetele cu avocado, creveți, prosciutto și altele, dar și salatele sau burgerul, pe lângă alte feluri noi de mâncare. Vă recomand pulpa de rață. ravioli, pulled pork și, neapărat, cocktailurile! Suento are și un interior drăguț, relativ mic, dar cochet, plăcut, deci poate fi vizitat indiferent de vreme. Mai greu cu parcarea în zonă, eu am mers cu taxi sau Uber. E deschis de la 10 dimineața la 1 noaptea. (Poza de mai sus e de la Suento).

Hugo.  Pe Clopotarii Vechi, o zonă pitorească a orașului, s-a deschis recent acest restaurant elegant, cu o atmosferă intimă și un meniu tentant mai ales pentru iubitorii de pește. Recunosc, eu testez tartarul de ton cam pe oriunde îl găsesc în meniu și după el judec bucătarul! Încercați caracatița sau risotto cu fructe de mare. În curând va fi deschisă și terasa!

Maize farm to table. Despre locul ăsta din strada Paris aș putea scrie 5 paragrafe. Îl ador. Am fost prima oară la Maize în februarie, când încă aveau meniul de iarnă, și am rămas impresionată. De la amuse bouche până la risotto cu rădăcinoase, tartar de vită cu gălbenuș cleios, totul a fost delicios și surprinzător. M-am întors recent și am văzut meniul de vară când, deși nu credeam că se poate, am fost și mai încântată. Chef Alexandru Petricean, sau D’artagnan cum îl știm de când a concurat la Masterchef, a gândit un meniu românesc inedit, a reinterpretat mai multe rețete clasice și experiența este clar de nota 10. Nu degeaba a fost declarat cel mai bun restaurant din țară de ghidul Gault et Millau. În curând se va deschide și o zonă exterioară, cu mese în grădină. Neapărat încercați. Atenție însă, nu e pentru toate buzunarele, ca de altfel niciuna din aceste recomandări, dar este clar cel mai bun pentru o masă deosebită, poate o ocazie specială. 

Dancing Lobster. Atâtea poze de la restaurantul acesta din Floreasca am văzut pe Instagram încât nu am mai rezistat, am făcut rezervare și am scos-o pe Miruna la masă. Deși aveam așteptări mari, locul ni le-a depășit. Ne-am comandat atâtea feluri de mâncare încăt am plecat și cu langustine la pachet! Pateul de crab ne-a făcut praf. Și caracatița, și scoicile saint jacques, și tot de fapt. Dar țin să fac o mențiune specială: vinul casei, un vinho verde demențial. Ușor frizant. Eu mi-am luat rose! Au mese și în interior, și afară.

 

Voi ce restaurante noi ați încercat? Recomandați-mi și voi ceva! 🙂

Hai că se poate!

 

PS: ce terase am recomandat în trecut.

Terase unde să ieși cu prietenii.

Terase unde să bei cocktailuri cu fetele.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Bookish
    10/08/2018 at 11:29 AM

    Suento l-am testat și eu acum câteva săptămâni și mi-a plăcut. Am pus pe listă Hugo, mulțumim de recomandare.
    Foarte tare îmi place B3TON(https://www.facebook.com/B3TON.RestoBar/) lângă parcul Carol. Nu e nou, dar eu abia anul ăsta l-am descoperit. Mâncare este delicioasă, am încercat de la salate, la burgeri și desert.

  • Leave a Reply