NE DISTRAM

1 iunie reușit și totuși “de groază”!

Să ridice mâna sus părinții care iubesc aglomerațiile, cozile, bulucelile de copii la ateliere de tot felul, ocazii perfecte ca cei mici să plângă de plictiseală și/sau de oboseală! Așa deci, nu sunt singura.

Dacă aș putea să fug pe o insulă pustie de câte ori o zi de sărbătoare, fie că e Crăciun, Paște, Ziua Copilului, a Soarelui, a ce vreți voi, aș fi mai liniștită. Dar lumea zice că sunt prea stresată – care lume? aboslut toată lumea, până și fii-mea a inventat un cântecel pe tema “Mami e îngrijorată!” – că ea zice îngrijorat, nu stresat. Așa că aș vrea dau o șansă zilelor speciale, să uit de experiențele stresante din trecut (de exemplu când am vrut să vedem luminițele de Crăciun și am rămas în trafic câteva ore) și să fac ceva drăguț.

Între 1 și 9 iunie, la Parklake Mall are loc expoziția interactivă Hotel Transylvania. Noi am văzut la cinema prima și a treia parte și ambele i-au plăcut Evei, sunt printre puținele la care a avut răbdare la cinematrograf până la final, așa că ne-am dus să vedem despre ce e vorba.

Ce înseamnă expoziție interactivă?

Că te întâlnești cu personajele din film – actori machiați și îmbrăcați ca personajele, noi ne-am bucurat să o vedem pe Mavis, desigur!

Că poți face fotografii în photo corner – te și “îmbraci” în mumie dacă vrei, adică în multe fașe. Diana, fetița Irinei, s-a costumat, de mămică nu a rămas destulă fașă! 🙂

Poți rezolva un escape room (ca nivel – pentru copii de 4-8 ani, aș zice eu). A fost primul pe care Eva l-a rezolvat și chiar nu mă așteptam să îi placă atât de mult! La final copiii primesc și o diplomă, ceea ce le place foarte mult. Am primit și eu una, hihi!

Poți scrie cu cretă pe pereți. Decât să o facă acasă, mai bine în deplasare!

Te poți măsura la un panou ca să vezi cum te situezi față de gașca personajelor, Dracula, Mavis, Frank, Murray și ceilalți.

Poți să îți evaluezi țipătul într-o cameră specială – scream room – care îți spune câți decibeli atingi. Noi am urlat bine de tot, până la 85!

Totul se întâmplă într-un decor inspirat din poveste, un castel lăngă care toată lumea vrea să își facă poze, arată foarte impresionant.

Atelierele și activitățile au loc între 12:00 și 20:00, așa că noi ne-am dus fix pe 1 Iunie, fix la 12:00, ca să fim primele, să evităm aglomerația. V-am zis că sunt stresată, da? Ne-am dat întîlnire și cu Irina Fodor și Diana, fetița ei, ca să ne distrăm împreună. Am găsit acolo multe familii, semn că și alții aflaseră de eveniment sau găsiseră acolo castelul și rămăseseră să vadă despre ce e vorba.

Fericirea mea a fost să văd că merge foarte repede. Copiii nu apucau să se plictisească și nu se frustrau așteptând cu orele. Oricine își putea face o poză cu personajele sau se putea măsura la panou. Orice copil putea intra în castelul lui Dracula ca să deseneze cu cretă. De altfel, cei mai mici erau atrași de asta. La țipete, unde mi-a plăcut mie cel mai mult, așteptai fix cât dura un țipăt, deci copiii intrau și ieșeau foarte repede. Noi ne-am dus de mai multe ori, că voiam să dăm peste cap țipometrul! 🙂

Cel mai mult se aștepta la escape room, pentru că fiecare copil dezlega misterul în cam 3 minute, dar oricum merita așteptarea. Pentru Eva a fost primul escape room și partea preferată a activităților. Mi s-a făcut poftă să mai merg și eu la un escape room, sincer, am făcut doar două în viața mea.

Le-am luat la rând, am îngheiat cu desenat cu cretă pe pereți, iar în castel ne-am și întâlnit cu un coleg de la grădiniță cu care am rămas să mâncăm pizza și înghețată, că doar eram la mall și era 1 iunie. Ce poate fi mai potrivit decât asta? Ne-am dus la locul de joacă de lângă mall unde ne-am murdărit ca niște purceluși până s-a făcut 18:00 și am venit acasă, unde iată, eu scriu aceste rânduri, iar Eva stă în grădină deslușește instrucțiunile de folosire ale unui nou boardgame, ceva cu pinguini. Se anunță o seară palpitantă!

Concluzia mea este că până pe 9 iunie ar trebui să dați o fugă la expoziție, dacă sunteți din București. Și recomand o înghețată la final, zău, toți suntem copii până la urmă. Parcul de lângă, Alexandru Ioan Cuza (noi îi zicem IOR, ce pe vremuri) e grozav, noi mergem adesea, din fericire e la numai 10 minute de casă.

Vedeți pe site programul exact al atelielor și activităților de la Hotel Transylvania.

Și aș zice că am depășit teama de zile speciale, de aglomerație, de agitație. Chiar dacă e Hotel Transylvania, nu e de groază, cel puțin nu în sensul ăla. E nevoie de mai multă relaxare ca să te distrezi, corect?  Cred că e primul 1 iunie de care pot să îmi amintesc cu drag. Și urmează și seară de boardgames și de desene animate. Yay! 🙂

Să vă distrați toți azi, să vă jucați, să râdeți mult, să vă murdăriți, să dormiți bine.

Hai că se poate!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply