IUBIM

Ce femei merită să fie sărbătorite de Ziua Femeii

Mă plâng că am băi de curățat, dar cunosc femei care nu au unde locui.

Mă plâng că nu dorm destul și mă trezește copilul, dar alte femei au insomnii pentru că nu reușesc să rămână gravide, deși și-ar dori enorm.

Mă plâng că nu mă distrez destul, dar altele se luptă cu diagnostice dure și o plimbare e deja motiv de sărbătoare pentru ele.

Știu asta.

Și mai știu că mama mea a reușit să îmi ofere totul într-o vreme în care a fi femeie divorțată părea un diagnostic rușinos. În anii ’80, oamenii vorbeau pe la colțuri și te evitau. Dar și-a văzut de treaba ei. A muncit la stat până când la fabrică nu a mai fost de lucru, a învățat la peste 35 de ani o meserie nouă, de contabil, și ne-a umplut sufrageria și debaraua de dosare și hârtii cât un cearșaf, bilanțuri completate cu pixul, de cele mai multe ori noaptea, pentru că mai avea o slujbă. Când eu dădeam teze, mama dădea examene de certificare și mai lua o diplomă. Devenea expert contabil. Și nici nu mai știu ce, am pierdut șirul. A făcut sigur mai multe cursuri decât mine. Nu s-a mulțumit niciodată cu ce avea. Mereu a știut că poate mai mult. Că merită mai mult.

Îmi aduc aminte mici lucruri despre copilăria sau adolescența mea care îmi arată cât este mama de magică. Eram mică și aveam amigdalită și mama mă ducea la 12 ore, dimineața și seara, la un medic din cartier ca să îmi facă injecții. Țin minte că într-o seară mama începuse să mă îmbrace, iar eu nu înțelegeam de ce nu îmi pune pijamalele. Eram foarte adormită. Mama m-a înfofolit și m-a luat în brațe și m-a dus așa, pe jos, deși e o mână de om și atunci era la fel.

Îmi aduc aminte și cum în weekenduri, când ar fi vrut să doarmă mai mult, eu mă trezeam la 6-7 și o lăsam o oră în plus și mă uitam la televizor la bulgari. Nu înțelegeam nimic. 🙂

Când aveam 18 ani mi-am luat permisul auto și mama mi-a dat mașina ei, doar că îi spunea “a noastră”, o Dacia Break. Nu avea servodirecție, nu avea multe, dar avea 4 roți și m-a făcut foarte, foarte fericită.

Nu știu, chiar nu înțeleg cum a reușit să facă atâtea pentru mine și totuși să și lucreze enorm de mult. Și astăzi mă ajută, îi spun Office Managerul meu, îmi organizează contractele, îmi reamintește de impozite, trimite acte prin curier. Nu m-aș descurca fără ea.

 

 

View this post on Instagram

 

Dragă Instagram, ea e mama. Semanam? De mărțișor eu am invitat-o la salon! (am furat un pic startul, dar sa zicem ca e 1 martie deja, ok?) Ce atâtea broșe mititele cu snurulet? Mai bine o programare la răsfăț, tratament facial, coafat, manichiura, de-astea cu adevărat importante in viața. (Mama va recomanda tratamentul facial de hidratare, eu una sunt fana măștilor de par.) Va urez și va recomand și vouă programare la ceva important, cu sau pentru mama, singure sau cu o prietena. Dar eu zic ca drăguț ar fi cu mama. ❤️ Pentru ca luna femeii înseamnă să ne facem și singure cadouri, noua însemne și celor pe care le iubim, corect? Hai sa vedem ce credeți: semanam sau nu? @gettssalons #gettssalons #lunafemeiilaGetts #rasfatlagetts #hairstyle #hairdo #waves #beauty #motherdaughter #mother #love #blessed #love #family

A post shared by Andreea-Mihaela Retea (@andreearetea) on


E la momentul în care ar putea să vadă lumea întreagă, să viziteze toate capitalele și toate plajele, dar preferă să stea pe aproape, să își ducă nepoata la engleză de două ori pe săptămână, să o ajute să meargă pe role în parc, să o ducă la înghețată o dată pe săptămână. Nu vede Collosseumul, nici Turnul Eiffel, dar știți cum e când nepoata urlă de fericire “Buni!!!!” când o vede? O adoră. Și eu o ador.

Știți cine merită un buchet de flori, azi, mâine și în fiecare zi? Femeile care cumva găsesc resurse să facă totul, fără niciun ajutor. Care n-au la cine apela când ele însele sunt răcite, la pat, când au o zi proastă, când au uitat să ia pâine. Care reușesc să o ia de la capăt și când își pierd slujba, când divorțează, când pierd pe cineva apropiat. Femeile care dacă nu au o familie mare își fac una formată din prieteni. Reclădesc totul în jurul lor, mai frumos, mai trainic. Unde se prăbușește ceva, ele construiesc palate și plantează flori.

Eu o să îi dau mamei mele azi un buchet de flori și o să încerc să ies în continuare cu ea, la coafor, la film, la cafea. E cea mai bună prietenă a mea și inspirația mea în fiecare zi.

Aș vrea să mulțumesc Nosette pentru invitația de a scrie acest text care s-a născut de la întrebarea: “Cui ai vrea să oferi un buchet de flori?”

Nosette Classic este un produs de igienă nazală produs 100% din apă de mare, fără conservanți care hidratează mucoasa nazală și e foarte util mai ales dacă petreci mult timp în spații închise (acasă, la birou etc) și sau/poluate. Te ajută să îți menții sănătatea nasului și vei resimți asta mai ales când vei observa că ești din nou sensibil la parfumuri și mirosuri. Nu produce dependență. Eu m-am obișnuit să îl folosesc zilnic, după ce mă spăl pe dinți, reflexul s-a format imediat.

Te gândești la grija pe care trebuie să ți-o porți, dar mai ales de grija față de persoanele pe care le iubești în zile ca asta. Obiceiuri simple ca folosirea Nosette pot însemna consecințe importante pentru sănătate.

La mulți ani! Să sărbătorim astăzi persoanele care au făcut minuni în viețile noastre!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Andra
  08/03/2019 at 9:26 AM

  La multi ani tie si mamei tale!

 • Reply
  Corina
  10/03/2019 at 5:13 PM

  La multi ani, tie si mamei tale, si fetitei!
  Va doresc multe bucurii si mult cer senin!
  Uite, si tu, prin articolele tale, aduci bucurie!
  Since 2007 🙂 eu atunci am inceput sa-ti citesc blogul 🙂
  Spor la treburi!

 • Leave a Reply