GANDIM

[EA] Fetele care aduc Instagramul în offline. Poze în ramă de la REEA

EA este o serie de articole Andressa.ro despre femei inspirate, creatoare de concepte și lucruri deosebite, care merita respectul nostru și atenția noastră, un like, un share, o comandă sau o donație. 

Auzim adesea că în 10 ani vor dispărea multe din slujbele de astăzi. Sau că în zilele noastre exista multe profesii care nu existau acum ceva timp. Una dintre ele trebuie să fie creator de aplicații. Și mai ales creator de apps care creează obiecte de design și aduc în offline elemente din online. Uite despre asta vă povestesc astăzi la rubrica EA.

Ruxandra Moroșan și Andreea Gheorghe au creat o aplicație, REEA, care îți permite să-ți selectezi fotografii postate pe Instagram pentru a le pune în ramă. In doar 3 zile, echipa REEA îți trimite pozele alese înrămate după modelul ales tot de tine, gata de pus în ramă. De altfel, proiectul lor are acest hashtag, #MomenteDePusÎnRamă. Iar premisa de la care au pornit când au gândit acest business a fost că în ritmul amețitor în care facem și publicăm fotografii, 20 de miliarde de poze uploadate până acum pe Instagram, în prezent 60 de milioane de fotografii pe zi, e imposibil să reții tot ce vezi! De fapt, nici măcar tot ce publici nu mai poți reține. Și nu te poți bucura de amintiri cum ar trebui. 

Ruxandra este graphic designer, deși are studii de inginer constructor, şi lucrează  ca freelancer, iar Andreea lucrează ca economist în departamentul financiar al unei firme de consultanţă în investiţii. Pe lângă asta, sunt prietene și utilizatoare de social media, ca noi toți. Ele sunt în spatele ideii REEA, aplicația care îți permite să transformi imaginile digitale în obiecte de decor.

Ideea de a realiza proiectul Reea a aparut acum 2 ani cand m-am mutat si mi-am dat seama dupa o tura prin magazine ca nu gasesc nimic potrivit pentru a imi decora peretii. Am ales sa imi fac tablourile singura, le-am printat la o tipografie si le-am inramat. Toate tablourile pe care le-am facut pentru mine ma reprezinta, fie ca este vorba de un mix cu pozele preferate,  un mesaj dragut, un contur al orasului preferat etc. Dupa prima vizita a prietenilor la mine a aparut partea cu “vreau si eu tablou asa, imi place mult”, “vreau un tablou cu pozele de la nunta” “vreau un tablou cu imaginile din ultimele vacante.”
Așa a apărut REEA, din nevoia de a înrăma lucruri personalizate, care vorbesc despre tine. Pentru ca de fapt despre asta este vorba in conceptul Reea, imaginile preferate pe care alegem sa le distribuim in online catre prietenii nostrii, ajung ulterior sa ne decoreze peretii si sa ne bucure pe noi.  – spune Ruxandra.

Utilizatorii își pot alege ramele (negră, albă sau de metal) și art printul dorit dintr-o gamă de opțiuni.

“Folosim hârtie de calitate și cerneală profesională. Ramele sunt din MDF sau aluminiu, au o protecţie frontală din plastic polistirenic, iar paspartuul este din hârtie”, spune Ruxandra pentru a convinge că produsul lor este de calitate bună.

Ele au investit până acum 2500 de euro în proiect și își propun să mai strângă 2000 printr-o campanie de crowdfunding. Deja au depășit 50% din suma pe care și-au propus să o adune cu ajutorul susținătorilor! Andreea și Ruxandra vor să lanseze întâi aplicația web, care poate fi folosită pe orice browser pe computer sau pe telefon, și apoi, dacă totul merge cum își doresc, una pentru telefoane mobile, disponibilă în Google Store și AppStore. Tot în plan au să expedieze produse cu poze imprimate și în afara țării.

Un risc pentru ele este ca politicile Instagram să se schimbe și să împiedice utilizatorii să încarce poze, dar pentru a evita această situație antreprenoarele au în soft și varianta selecției pozelor direct din device.

Suținătorii vor primi până la Crăciun recompense conform sumei date, dar cei care vor să descarce aplicația și să o folosească vor putea face asta anul viitor.

Dacă vreți să fiți printre primii care au acasă #MomenteDePusÎnRamă marca REEA, susțineți proiectul pe Startarium.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply