CUMPARAM

Iubirea, bunul-gust și cașmirul nu se demodează niciodată

Nașa mea era medic. O doamnă extrem de distinsă și stilată care mirosea mereu incredibil, mai târziu am aflat că parfumul ei era Chanel no. 5, iar îmbrățișările ei erau mereu de neuitat, purta pulovere de cașmir luate din străinătate, era de vis să îmi pun obrazul pe umărul ei.

Ea mergea la Paris și la Milano când oamenii pe care eu îi știam eu mergeau doar la Eforie și asculta muzică clasică la pick-up. M-a botezat această doamnă în vârstă, de-o seamă cu bunicii mei, care s-a stins din viață când eram puștoaică, dar a apucat să îmi dea cadou bani pentru a face școala de șoferi spunându-mi: “Te rog, ascultă aici, învață să conduci, o femeie trebuie să fie independentă.” Așa am făcut, mi-am luat imediat permisul și adesea, când conduc, mă gândesc la ea.

De la nașa mea am învățat primele lecții despre eleganță. Și despre frumusețe. Era foarte îngrijită, frumoasă, părea mult mai tânără decât era de fapt, numai soțul ei, nașul meu, foarte ridat, un fumător înrăit extrem de amuzant, trăda puțin vârsta prin asociere. Am învățat de la nașa despre stilul clasic care nu se demodează niciodată. Despre lucrurile de calitate care au o valoare mare pentru că arată bine și se păstrează impecabil. Iubea cașmirul și mătasea, parfumurile fine, cărțile bune. Dacă ea ar mai trăi, ar pufni dacă ar auzi de lucruri ieftine, haine din plastic, parfumuri de supermarket, mâncare procesată. Viața trebuie trăită cu eleganță, ar fi zis. Acest fel de a fi trezea respectul în toți cei care o cunoșteau. “Doamna doctor” îi spuneau toți, și dacă nu îi erau pacienți, și îi aduceau mereu flori, chiar și după ce nu a mai profesat.

Dădea petreceri elegante, la care toată lumea venea îmbrăcată la 4 ace, aperitivele pregătite chiar de ea arătau ca mici opere de artă, iar vinul și coniacul se serveau din pahare de cristal cum eu nu mai văzusem niciodată. Când adulții făceau conversație, eu aveam voie să mă plimb prin apartamentul ei cochet dintr-o casă construită în perioada interbelică, mirosind parcă mereu a migdale pentru că nașilor le plăcea mult halvaua, și mă rătăceam intenționat ca să îi studiez parfumurile și hainele așezate frumos pe umerașe, cu săculeți de lavandă printre ele. Avea o haină de blană pe care o purta când se ducea iarna la Operă și tricotaje fine de la STEFANEL, în culori tomnatice, bej auriu ca părul ei.

La cererea publicului, o poza cu nasa. Si cu mine:)

Sunt genul de impresii unice care îți schimbă pentru toată viața percepția despre ce e frumos. Când am putut să îmi permit eu lucrurile mele, când am devenit femeie, mi-am făcut un bucket list, adică o listă de lucruri pe care țineam neapărat să le fac în viața asta, iar printre ele erau să vizitez Parisul, orașul despre care ea vorbea atât de frumos, să am mereu un parfum bun, să beau vinul și șampania din pahare de cristal, să îmi tratez mereu musafirii regește și neapărat să am un pulover STEFANEL. Asta era pentru mine întruchiparea stilului. Calitatea materialului, textura, perfecțiunea croiului, toate m-au cucerit și mi-am spus că mă voi răsfăța cu hainele lor ca să copiez măcar puțin din stilul impecabil al nașei.

Am fost la STEFANEL CONCEPT STORE zilele trecute să văd colecția de iarnă 2018-2019 și am probat mai multe piese care mi-au plăcut. Am fost foarte încântată la vederea colecției de cașmir 100%. Stefanel s-a lansat acum mai bine de 50 de ani și de 27 ani magazinele se găsesc și în România. Colecția STEFANEL spune povestea femeii sofisticate, cu un look contemporan care ține cont de tendințele fiecărui sezon, dar care nu face niciodată rabat de la stilul personal. Mereu mă suprind plăcut tricotajele, care au fost întotdeauna piesa-cheie a colecțiilor STEFANEL, în noua colecție fiind incluse materiale și fire textile unice precum cașmirul, lâna de alpacă, mohairul.

Aș vrea să vă spun că STEFANEL este în programul Mastercard Premium & Business, program care aniversează 8 ani de la lansare și aduce o gamă de beneficii, oferte și experiențe pentru clienții Mastercard.

Programul se derulează în 2018 și include 165 de parteneri și oferte în peste 400 de locații participante, din categoriile Fashion, Călătorii, Gourmet, Beauty, Cadouri, Deco, Business și Dezvoltare Personală. Ofertele sunt valabile pentru orice plată cu un card Mastercard® Gold, Platinum, World, World Elite™, Corporate sau Business.

Astfel, la STEFANEL, între 1 și 31 octombrie, la plata cu Mastercard aveți 20% reducere pentru orice produs achiziționat. Oferta se poate cumula cu alte reduceri sau promoții existente în locație în limita a 30% din valoarea inițială a produsului.

De la nașa am încă o clepsidră. Am văzut-o în apartamentul ei când eram copil și mi-a plăcut atât de mult… M-a lăsat să o păstrez. Are 3 minute așa că o întorc când fierb un ou și, mai nou, când mă spăl pe dinți. Îmi reamintește cât de atemporale sunt stilul impecabil, bunul-gust și respectul pentru sine.

#PremiumandBusiness, #Mastercard

 

Foto: Dan Udrescu Photography

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ioana
  24/10/2018 at 1:44 PM

  Ce frumos ai povestit… Mi ar plăcea sa ne arăți și o poza cu nașa.

 • Reply
  Ionica liliana
  03/11/2018 at 9:27 PM

  Extraordinar de frumos si real ai descris aceasta minunata persoana ….dna dr.Cearnes….am cunoscut o ca pacienta a sotului ei,reputat medic si om de mare suflet si caracter.Ne imprietenisem si ii vizitam des,am aceleasi amintiri frumoase cu ei.Te urmaresc cu drag Andreea!

 • Leave a Reply