TRAIM

Cum te simți când începi să apari la televizor. Complexe și îngrijire complexă

Eram studentă la Jurnalism când profesorul de Televiziune mi-a zis că am față de radio.

Și voce de presă scrisă.

Mi-a rămas asta ca o zgârietură pe timpan: o aud încă destul de des. Aveam 20 de ani. Până atunci nu mă gândisem cu adevărat la cum arăt în raport cu meseria mea. Spre deosebire de multe alte studente la Jurnalism, visul meu nu era să devin prezentatoare. Însă brusc părea că felul în care arătam o să stea în calea oricărui vis. M-a rănit. M-a șocat. M-a făcut să mă gândesc mult la asta și să mă uit altfel în oglindă.

Anii au trecut și, deși lucram în televiziune, nu apăream nicăieri. Iată că se putea deci să fac ce îmi doresc și să nu mă stresez din cauza dinților mei, a ochilor, a sprâncenelor, mai nou și a ridurilor.

Nu știm însă unde ne duce viața și la 33 de ani am făcut primul pilot pentru o emisiune nouă care, aproape un an mai târziu, ajungea să fie în grila Pro Tv. Acum am 34 de ani și îmi revin încă în minte cuvintele profesorului de televiziune.

Primul moment de “Wow, chiar e real!” a fost când, fiind în parc cu Eva, alte mame îmi spuneau: “Te-am văzut duminică la televizor!”. Ce îmi trecea prin cap? “Sunt nemachiată! Oare cum li se pare că arăt?!” Absolut nesigură pe mine, eram cu ochii în pământ, gata să fug acasă să îmi pun un fond de ten și o pălărie.

Asta sunt. Ce pot să fac? Păi, am zis eu, pot măcar să mă îngrijesc.

 1. Merg de cel puțin de două ori pe lună la salon. Sunt fidelă Gett’s,Color Bar, mă duc la Mega Mall, unul din cele 8 saloane în București. Cele deschise în malluri au deschis de luni până duminică, de la 10:00 la 22:00! Îmi fac acolo manichiura și pedichiura. Nu mai pot trăi fără manichiură semipermanentă și produsele lor mi se potrivesc foarte bine, rezistă perfect. În plus serviciul e mai mult decât în alte părți: cu scrub, masaj, mască. E ce trebuie.
 2. Tot la ei îmi îngrijesc părul: mă vopsesc, mă coafez, îmi tratez părul. Am descoperit că îmi place cel mai mult cum îmi stă cu părul lung și atunci îl tot hidratez, se simte diferența.
 3. Îmi fac tratamente faciale la Gett’s. Nu cred că exist pe pământ destul tehnologii și produse pentru câte nopți am pierdut eu, ba pentru că fetița mea era mică, ba pentru că eram depresivă, insomniacă sau pur și simplu munceam pănă la 2 noaptea. Am încercat mezzoterapia și cu asta închei – doamnelor, trebuie neapărat să o testați!

Ideea e ca nu mă schimbă cu adevărat nimic din toate astea, nici culoarea părului, nici oja de pe unghii, dar îngrijirea asta și un somn bun îmi dau încrederea în mine să ies din casă nemachiată, să zâmbesc din tot sufletul, să uit ce mi-a zis profesorul ăla și să îmi fac treaba cât pot eu de bine. Până la urmă, aud foarte des complimente, ar trebui să îmi pese mai mult de ele, nu?

Hai că se poate!

Poze de Daniel Udrescu
Machiaj: Roxana Minea. Hairstyle: Nicoleta Bîrsan. Cercei poza 1: Tria Alfa.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Andra
  17/05/2018 at 2:43 PM

  Mie mi se pare de-a dreptul magarie sa ii spui asa ceva unei studente, zau!

 • Reply
  Miruna
  18/05/2018 at 10:14 AM

  Dinții tăi sunt foarte frumoși. Ia trimite-mi o poză cu profesorul ăla, să-i zic vreo două de dinții lui!

 • Reply
  Didi
  19/05/2018 at 4:08 PM

  Hm, era cumva proful cu barba, care manca si fuma in sala de curs? (am facut si eu Jurnalismul la iD, am amintiri vagi legate de el). Ignora-i rautatile. Si aminteste-ti cu drag de domnul Petcu :), ma suparasem si eu la primele jigniri de-ale domniei sale dar cand am vazut ca sunt facute din simpatie, mi-a trecut 🙂

 • Reply
  Corina
  20/05/2018 at 3:45 PM

  Hihi, eu m-am certat rau cu el, a facut la un moment dat o super-gafa. Cu argumente, discutii si demonstratii in timpul seminarului, cu toti ceilalti colegi de fata, am invins.
  Mai mult, si-a si cerut scuze. In plen!
  Si mult timp dupa incident, a continuat sa ma intrebe daca mai sunt „bosumflata”.
  CSF, NCSF….
  De uitat, nu prea poti sa uiti…Nu?
  Dar poti sa mergi mai departe.

 • Leave a Reply