NE DISTRAM

Când poveștile frumoase prind viață. Cinema la superlativ

Voi ce ați făcut pentru prima oară în ultimul timp?

Eu am vopsit cu lavabilă o cameră, am dat găuri în pereți cu bormașina, am făcut drifturi cu mașina pe zăpadă, am urcat pe munte și am luat primele lecții de ski. Am deja mai multe amintiri superbe din primele 2 luni de anul ăsta decât am de anul trecut, adică 12 luni.

Tot ce am făcut am vrut să fac bine, să nu las un lucru la întâmplare, să mă bucur și să trăiesc cu adevărat o experiență. Am făcut compromisuri deja cât să-mi ajungă o viață, aș vrea să fac lucrurile altfel de acum înainte. De exemplu, la ski, am avut un monitor bun, echipament bun, chiar și vreme bună. La vreme sunt de obicei norocoasă! Primele mele zile pe pârtie au fost senzaționale.

Când am fost la cinema, la fel, am vrut confort și calitate. Filmul n-a fost cine știe ce, dar cinematograful a fost wow. După ce am cucerit vârful Ciucaș sau el m-a cucerit pe mine, cu o febră musculară la spate, la picioare, cred că și la urechi!, am văzut o altă versiune de Romeo și Julieta, îndrăgostiți din lumi diferite: el sado, ea un pic maso, el bogat, ea cam săracă. Fifty Shades of Grey – Freed. Un fel de comedie pentru oamenii sănătoși la cap.

L-am văzut la Băneasa City Mall, Sala Grand Ultra, unde experiența a fost fantastică. Filmul, ce să zic, junkfood de cinema, nici nu pot să vi-l povestesc măcar, nu am ce, dar să îi recunoaștem meritele: a adus mulți oameni la cinema. În a nu-știu-câta săptămână de difuzare, erau zeci de spectactori pe scaune. Și ce scaune!

Sala Grand Ultra a fost o fost o revelație la lansarea ei în 2015, cu un confort incredibil, cel mai mare ecran de cinema din țară, cu o lungime de 22,5 m și o înălțime de 13 m, și cel mai performant sistem audio, însumând 52 de boxe în sală, dar după doi ani i s-au adus îmbunătățiri care o fac din nou bijuterie pe coroana sălilor de cinema. Sala Grand Ultra este singura sală de cinema din România echipată cu cel mai performant sistem de proiecție existent în lume în acest moment – proiecție laser RGB, ceea ce pentru spectator înseamnă imagine foarte clară și strălucitoare, și singura care dispune de fotolii active® Guitammer. Ce fac ele? Sunt comode și vibrează în anumite momente alte filmului, în funcție de zgomot, dând senzația de impact. Dacă vrei să vezi un film și chiar să te bucuri de el, ai nevoie de tehnologia performantă.

Cu o febră musculară care făcea și respiratul un chin, scaunele de la cinema au fost o binecuvântare. M-am afundat în fotoliu, mi-am întins picioarele și am râs ca la Benny Hill. Nu văzusem primele 2 părți, dar citisem primul volum din trilogie și toate spoilerele și miștourile de pe net cât să fiu pregătită pentru ce e mai rău. A fost super relaxant.

Neapărat mergeți la un film în sala asta, nu se compară cu altele.

Închei cu o listă de recomandări. Să petreceți 8 ore în frig, cât încă mai e frig, să faceți sport în aer liber, să râdeți în fiecare zi (dacă nu aveți cu cine, asta să vă pună pe gânduri!), să ascultați muzica preferată tare, să mergeți la cinema dimineața. Pe lista de filme pe care le-am văzut în ultima perioadă și vi le recomand sunt: 120 bpm, God’s Own Country, Paterson.

Hai că se poate! 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Suzana
  07/03/2018 at 10:31 AM

  Supergirl, you rock!

  • Reply
   andressa
   07/03/2018 at 3:18 PM

   Supergirl? :)) Nu stiu ce sa zic. I’m just enjoying myself. Si se pare ca sunt putine lucruri pe care nu le poti face daca iti propui. Trebuie doar sa incerci.

 • Reply
  Bianca
  07/03/2018 at 7:56 PM

  Nu pot sa cred ca ai dat singura gauri in pereti cu bormasina!! You go, girl! Ma ambitionezi s-o fac si eu, m-am saturat sa astept dupa toti mesterii lu peste… Got some advice? 🙂 Am nevoie de muschi multi? :)) Sau de ochelari de protectie?
  Te pup!

 • Reply
  Bogdan
  13/03/2018 at 6:03 PM

  Eu iti recomanda cinema-ul ala 4DX de la Mega Mall Bucuresti. A fost atat de fain, dar ce-i drept noi am fost la un film horror. Senzatia a fost bestiala. Recomand cu toata caldura, iar pretul nu este atat de mare.

 • Reply
  Mihaela
  14/03/2018 at 10:13 AM

  Tare articolul, mi-a placut.

 • Reply
  ana maria
  03/04/2018 at 4:13 PM

  Am castigat o invitatie la multiplex. Cand am ajuns si am vazut, am ramas masca. Au renovat tot mall-ul, iar la finalul filmului deja erau 3 persoane cu moc, maturi, etc care asteptau sa plecam.
  Cinema-ul parea nou. M-am simtit ca in alta tara.

 • Leave a Reply