MANCAM

Recomandările mele pentru Bucharest Street Food Festival 2017

A început cel mai mare festival de street food din Europa de Est! La Romexpo, în aer liber, între 7 și 10 septembrie, adică până duminică, sfârâie grătarele, plitele, se încing cuptoarele și se țin berile și înghețatele la rece. Pe scena urcă trupe faine de rock alternativ, indie, dar și, culmea hipsterelii – Gabriel Dorobanțu și Daniel Iordăchioaie. Asta nu trebuie ratat! 🙂

Vedeți programul pe pagina lor de Facebook. Prețul unui bilet pe o zi este de 15 lei.

Am fost de la prima ediție și sunt absolut cucerită de concept și de organizarea foarte bună: există mai multe întrări (Piața Presei și Expoziției), sistemul cu brățări de culori diferite face accesul rapid și simplu, există multe toalete și multe puncte în care poți încărca un card prepaid pentru plata la comercianți (ca să nu te încurci cu restul), iar la final poți recupera banii de pe card dacă nu i-ai cheltuit.

Apropo, ar fi bine să aveți totuși ceva cash pentru bacșiș în locurile care vă plac mult, exista un borcan pentru asta (tip jar). Nu cere nimeni, dar eu sunt fericită să las de-o bere pentru cei mai amabili barmani si barmanițe, cei mai eficienți și prietenoși bucătari și bucătărese.

Așadar, după prima zi de Street Food, adică ieri, permiteți-mi să raportez:

Bao Van. Street Food Taiwanez. Este lângă scenă, lângă un truck de gheață și unul de gofre. În niște chifle fpcute în cutii de bambus, la abur, se pune burta de porc, alune, niște murături – poate fi picant sau nu. Costă 23 de lei parcă și intră două chifle la o porție. St

Porchetteria by Meat Busters este aproape de intrarea dinspre Piata Presei Libere, lângă pufurile albastre Engie. Chiar lângă Porchetteria este parcat și food truckul de la Meat Busters. Porchetta este altceva însă, servit cu pesto și rucola, e demență. Costă 25 lei.

Dacă încă nu v-am convins, vă mai dau o varianță: Camionetta. Au pizza bună. Cele mai cerute sunt cele simple, cu sos de roșii, mozzarella, busuioc, mai e una cu măsșine foarte populară. Eu am încercat cu dovleac și pancetta și sincer nu v-aș recomanda-o. Era cam dulce și foarte grea, mergeți pe rețetele clasice mai bine.

Puțin mai încolo, tot pe partea cu Meat Busters și Camionetta, găsiți și Nori Yakitori, primul food truck japonez făcut de unul din câștigătorii Masterchef România. Nu e numai cu sushi, dacă la asta vă gândiți. Eu am luat un sandviș cu chifla neagră (Sandwich Negru – 25 lei), cu pui prăjit și mai multe legume și sosuri. Poate fi picant, eu așa l-am vrut. A fost super bun.

Cam vizavi de Nori Yakitori este Cimbru, un food truck din Cluj care vinde preparate din vită, dar eu și o variantă pentru vegetarieni în meniu.

Iubitorii de pește au multe variante. Preferații mei sunt Finca. Au o paella super autentică.

DULCE?

Moritz Eis și Thaice Cream.

Distracție plăcută și poftă bună!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Amy
  08/09/2017 at 11:24 AM

  Ce bine arata pizza! <3 Si eu sunt amatoare de pizza simpla, margherita e preferata mea. Hmm..ce pofta mi s-a facut dupa ce-am vazut imaginea asta! 😀 Nu prea ma incanta altceva, dar pizza….yummy!

 • Reply
  Elena
  08/09/2017 at 2:01 PM

  Sambata si duminca asta facem! Deja am facut planuri si preferinte.

 • Leave a Reply