TRAIM

O femeie s-a sinucis pentru că nu i s-a permis cezariana

Iată o altă pespectivă despre drepturile omului. Așa cum reamintesc mulți, drepturile femeilor sunt tot drepturile omului, deci putem vorbi și despre feminism dacă vrem, dar e mai corect să spunem că vorbim despre oameni.

O femeie de 26 de ani însărcinată în 41 de săptămâni, în chinuri cumplite din cauza faptului că fătul avea circumferința capului mare și nașterea vaginală era dificilă sau aproape imposibilă, cere persmisiunea familiei să facă cezariană. Totul s-a întâmplat în China, unde conform legii ea trebuie să aibă permisiunea familiei pentru a face cezariană! Camerele de supraveghere au surprins-o în ultimele ore de viața rugându-se în genunchi de rudele ei. Puțin mai târziu ea și copilul ei nenăscut au murit în urma unei sinucideri. Ea s-a aruncat de la etajul 5, unde era rezerva ei.

Conform știrii apărute pe MSN, femeia a fost consultată de medici care au recomandat operația.

Doctors at the No 1 Hospital in the city of Yulin in Shaanxi Province, northern China, examined her and determined that she needed a caesarean as she was not able to give birth naturally because the baby’s head was too big.

Ea a vrut de mai multe ori să plece din spital și de două ori și-a implorat familia să îi permită o cezariană, dar a fost refuzată.

Faptul că în 2017 se întâmplă asemenea tragedii și nimeni nu e tras la răspundere, ba mai mult, există chiar un cadru legal ca asemenea abuzuri îngrozitoare să aibă loc este sutrigător la cer. Orice om, femeie sau bărbat, fie că naște sau e bolban, ar trebui să aibă dreptul de a decide singur ce operație să facă!

Îm primul paragraf, spuneam că unii subliniază că drepturile femeilor sunt drepturi ale omului (și mă gândeam chiar la Elisabeth Moss, actrița din The Handmaid’s Tale, o distopie în care femeile fertile sunt reduse la funcția lor reproducătoare, dezbrăcate de toate drepturile lor.

“For me, it’s not a feminist story. It’s a human story because women’s rights are human rights” – sursa.

Nu e vorba de ficțiune, din păcate.

 

Sursă foto gravidă Shutterstock
ShareShare on Facebook15Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Miruna
  07/09/2017 at 1:52 PM

  E altă lume acolo, mă. Nouă ne povestea un conferențiar din UK, care făcea un studiu despre drepturile femeii și avort, că în Anglia există o rată foarte mică a chinezoaicelor care acceptă să ia anticoncepționale și un număr foarte mare de avorturi ascunse la ele. Adică, fiindcă pilulele se eliberează doar pe rețetă și ele nu vor să fie nicăieri documentată treaba asta (fiindcă nu le mai ”ia” nimeni acasă), refuză din start. Dar fac sex ca occidentalele, doar că fac avorturi prin diverse bucătării obscure sau își stimulează cumva, doar ca să pară altceva. Practic, își pun viața în pericol pentru a-și păstra reputația. De neconceput.

  • Reply
   andressa
   07/09/2017 at 1:54 PM

   Este o altă lume în primul rând pentru că statul controlează prea mult, invadează viața privată. Li se spune câți copii să aibă, dacă să aibă, dacă să ia sau nu contraceptive (că de-aia nu vor sa ia și să se afle, de frică!), este un coșmar pentru drepturile omului.

  Leave a Reply

  Inline
  Inline