GANDIM

[Provocarea de luni] Sa nu uitam cine am fost

Ne reinventam, zi de zi.

O noua poza de profil, un nou intro, haine noi, prieteni noi (cel putin pe Facebook). Acum cativa ani, daca priveam o fotografie de cativa ani ni se parea din preistorie. In zilele noastre, avem aceeasi reactie cand privim o fotografie facuta cu cateva luni inainte. Deja ne-am schimbat stilul. Poate si gusturile. Mergem la alte restaurante, purtam alte haine, suntem cu altii la masa. Si de fiecare data avem impresia ca suntem in versiunea perfecta.

Cunosc oameni care par usor jenati cand li se aduce aminte ce faceau acum 6 luni, 2 ani sau 5 ani. Si cand se intalnescu cu fosti colegi, oameni cu care la un moment dat ieseau des, sunt incurcati, se balbaie. Se simt vinovati. Nu pentru ca ar fi facut ceva imoral sau ilegal, ci pentru ca isi dau seama ca o relatie cu un om nu se schimba ca un raft in dulap, desi ei asa au tratat-o. Si pentru ca si-au schimbat atat de mult imaginea despre sine incat parca vorbesti cu altcineva sau se intalnesc cu  o fantoma. Si mie mi s-a intamplat asta.

Va provoc sa va sunati un prieten din copilarie. Sau un fost coleg de scoala. Un coleg de la un fost loc de munca. Sunati pe cineva din trecut. Ce mai face? Cum este sa intri iar in pielea omului care vorbea cu el sau ea zi de zi?

Ti-ai amintit cum gandeai acum ceva timp? De cate ori te-ai razgandit? Si totusi, esti aceeasi persoana. Asta nu te face sa te gandesti ca in orice moment esti sigur ca detii adevarul suprem si de fapt este posibil sa crezi altceva peste un timp? Daca nu esti mandru de ce faceai sau cum te purtai, poate ca asta ar trebui sa insemne sa te schimbi acum in bine.

Mereu suntem incurajati sa traim in prezent, sa privim spre viitor. Dar cati ne asumam trecutul?

Sunati un prieten vechi. Aflati ce face un om cu alte preocupari. Iesiti din bula.

 

Sursa foto bicicleta: Shutterstock

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Guadelupe
  06/02/2017 at 9:58 AM

  Sau cititi si intelegeti ordonantee alea inainte sa iesiti ca maimutele in piata? 🙂 Fie-mi iertat mesajul politic insa a fost prea buna potrivirea.

  • Reply
   andressa
   06/02/2017 at 10:08 AM

   Draga Guadalupe, am iesit in strada si eu eu altii pentru ca o ordonanta suspecta a fost votata intr-o sedinta de urgenta, fara a fi pe ordinea de zi, fara a fi dezbatuta public. Si pentru ca ministrul de justitie nici nu a putut raspunde intrebarilor presei. Si pentru ca a fost anuntata ordonanta intr-o conferinta de presa care a inceput cu lista de mariri salariale, ca sa “ne ia fata”, cum s-ar spune. Nu suntem naivi. Nici maimute. Dincolo de continutul OUG 13, pe care majoritatea cred ca l-au inteles, comportamentul cabinetului Grindeanu a fost demn de dispret.
   Nu stiu cum ai inteles tu textul meu ca fiind legat de proteste, nu asa era, daca totusi vrei sa gasesti o legatura poate fi nevoia de continuitate, de a nu uita prin ce am trecut, ca sa nu repetam greselile trecutului.

 • Reply
  Elena
  06/02/2017 at 4:22 PM

  Bine spus! Chiar saptamana asta ma ganedam la orieteni pe care nu i-am mai vazut si cu care nu am mai vorbit!

 • Leave a Reply