IUBIM

[Provocarea de luni] “Divortul a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat”

Cand esti intr-o relatie si te simti in siguranta, lasi balta orice masura de protectie. Nu iti pui la adapost nici bunuri, nici prieteni, nu te gandesti ce venituri ai sau ce proprietati. Si totusi, cand realitatea te ia prin surprindere, te poti trezi foarte vulnerabila. O despartire te poate lasa nu doar fara verigheta, ci si fara respectul de sine, venituri, un acoperis deasupra capului. Poate fi cel mai socant lucru care ti se intampla.

Ce faci cand de dragul omului iubit, incetezi sa mai muncesti, ai grija sa fie frigiderul plin, casa frumoasa, copiii fericiti si educati? Cand, intr-o zi, te trezesti ca trebuie sa o iei de la capat, dar nu mai stii cum sa fii pe picioarele tale?

A vorbi este subestimat. Sa pui in cuvinte ceea ce simti este dureros, de multe ori educativ, uneori chiar revelator. Discutia despre divort cu cateva femei exceptionale m-a facut sa imi evaluez propriile decizii, iar pentru ele, sunt sigura, a fost o evocare cu multa emotie. Felul in care au aflat ca viata lor nu este ceea ce isi imaginau sau modul in care au decis sa o ia de la capat sunt dovezi mari de curaj. Pe 1 Martie, intrati pe blog sa urmariti interviurile cu femeile care si-au spus povestea pentru noi: Irina Markovits, Irina Bucur si Andreea Lazar.

Va rog mult sa va abonati la canalul meu de Youtube si sa urmariti pagina de Facebook andressa.ro. Multumesc!

Provocarea de luni consta in asta: vorbeste deschis despre cea mai grea perioada din viata ta. Spune cum te-ai simtit, ce crezi ca ai gresit, cum ai face diferit daca ai putea sa o iei de la capat. Si te mai provoc si sa ne spui cum te simti acum.

 

Sursa foto femeie trista: Shutterstock

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  wlfp
  27/02/2017 at 12:00 PM

  Excelent subiect. Se aplica si in cazul persoanelor care nu sunt casatorite, dar traiesc de mult timp impreuna.
  E foarte greu sa iesi din “simbioza” relatiei nefericite.

 • Reply
  Andrada
  01/03/2017 at 2:50 PM

  Foarte delicat subiectul. Nu stiu cum as proceda daca sotul meu m-ar parasi, sau as fi nevoita sa il parasesc. Nu suna deloc bine si nici nu am curajul macar sa ma gandesc la asta.

 • Leave a Reply