TRAIM

[Infografic] Resurse. Trenduri in fotografie

O imagine perfecta face cat o campanie de PR. Devine virala, trece granite mai repede decat vantul.

Nu mai face demult doar o mie de cuvinte. Un milion de clickuri, da. Likes, shares, comentarii, asta face. Democratizarea accesului la fotografie de calitate excelenta este trendul care ne-a schimbat tuturor modul de a privi continutul online.

Singurul mediu capabil sa ne mai capteze atentia si sa ne impresioneze in 1,2 secunde, cam cat dureaza pana dam iarasi scroll. Nu e timp de citirea unui text, de ascultarea unei piese muzicale sau de un material video. Mesajul ajunge la noi cu o poza si de multe ori doar ea ne convinge sa dam click sau like. Un studiu a aratat ca 6 din 10 persoane dau share la un articol cu un titlu interesant fara sa citeasca articolul insa. 7 din 10 lasa un comentariu fara sa citeasca. Eu cred ca e mai mult decat despre titlu, e vorba despre imagine.

In zilele noastre, nu poti sa te gandesti la continut online fara sa iti pui problema imaginii. Faptul ca tehnologia s-a ieftinit, acum oricine are un aparat excelent in mana sub forma unui smartphone, iar viteza transferului de date a crescut enorm, face ca toata lumea sa vada fotografii din ce in ce mai bune si sa se astepte la un standard inalt. Exista surse gratuite de imagini ilustrative, dar un cont la Shutterstock te ajuta sa iesi din orice situatie. Am creat cotinut pentru mai multe site-uri pana acum cu ajutorul lor si cred ca este una din cele mai bune solutii.

Este o baza de date uriasa, cu peste 100 de milioane imagini! E un record care spune multe despre era in care traim. Nu am gasit cifre, dar as paria ca majoritatea fotografiilor au fost incarcate in ultimii ani si ca numarul celor care contribuie a crescut exponential tot in ultima perioada. Asta inseamna democratizarea accesului la fotografie!

Peste 140,000 de fotografi din 100 de tari (pont: cautati romani!) au muncit pentru realizarea acestei arhive spectaculoase. Faptul ca sunt atatia artisti din atatea tari face ca diversitatea imaginilor sa fie imensa, exista peisaje de pe tot globul, modele de toate felurile, culorile si formele, dar si viziuni foarte diferite despre lume exprimate in imagini. Desi poate unii nu stiu, in Shutterstock se gasesc si fotografii cu vedete sau despre evenimente curente. Gasiti preturile pentru diverse tipuri de abonamente aici.

Shutterstock este mai mult decat o baza de date, brandul ofera si continut foarte interesant pe blog: infografice, colectii foto pentru inspiratie si articole despre trenduri (de exemplu: Top 10 Digital Marketing Trends in 2017) .

Mai jos va las un infografic pe care ei l-au creat legat de trendurile in fotografie. Pe locul 10 este fotografia de moda. Ce credeti ca e pe locul 1? Ghiciti? 🙂 Sa vad in comentarii cine a ghicit!

image-trends-infographic

 

Sursa foto Furtuna: Shutterstock

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Elena
  02/02/2017 at 3:17 PM

  Am tot cautat imagini bune si sugestive pentrudiferite proiecte! Cu toate ca sunt si romani printre cei care distribuie afara imagini, eu as prefera sa vad si o banca de imagini romaneasca cu fotografi si designeri romani.

  • Reply
   andressa
   02/02/2017 at 3:18 PM

   Din ce stiu eu, desi nu am abonament la ele, agentiile de stiri au o baza de date impresionanta.

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: