NE DISTRAM

Primul meu lava cake, gatit in fata camerelor de filmat

Intotdeauna preparatele sofisticate, mai ales dulciurile, par foarte simplu de facut atunci cand le face altcineva si tu te uiti. Cand te apuci tu, parca nici untul nu mai e gras, nici zaharul nu mai e dulce… Cel putin asa ma simt eu. Am indraznit insa sa fac pentru prima oara in viata mea desertul meu preferat: lava cake. Si am fost filmata. Cum a fost ? Va spun imediat. Intai, un pahar de vin. Nu la prajitura. La bucatareasa. Sa isi faca un pic de curaj.

Electrolux m-a provocat sa pun #aburinbucate. Ce inseamna asta? Inseamna sa folosesc un cuptor de generatie noua care reuseste sa gateasca orice cu 20% mai repede decat in mod obisnuit si sa faca mancarea mai sanatoasa. Acuma, cat de sanatoasa e lava cake? Treaba voastra, mancati numai somon. Eu am ales o prajitura si in apararea mea si a ei pot spune ca ciocolata neagra are multi antioxidanti. Poftim!

Tema mea nu parea grea, numai ca am vrut sa ma dau mare si sa gatesc ceva deosebit, nu pulpe de pui la tava, cum fac adesea, spre rusinea si lipsa mea de creativitate. Asa ca am zis ca merge un lava cake si am cerut reteta pe un servetel de la restaurantul meu preferat. “N-are cum sa-ti iasa ceva atat de complicat din prima!”, mi-au spus rautaciosii. Adica prietenii. Adica, de fapt, toata lumea! Uite totusi ca se poate!

Gasiti reteta completa si functia cuptorului pe care am folosit-o in video. Sper sa va iasa si voua din prima!

Concluziile mele dupa ce am folosit cuptorul Electrolux CombiSteam Deluxe sunt:

Are un display foarte frumos, minimalist, elegant si usor de folosit. Eu nu am acasa un cuptor cu display, ci cu niste butoane, deci la prima vedere acesta mi s-a parut ca e nava spatiala. M-am descurcat insa fara sa cer ajutor, fara sa ma uit in cartea tehnica sau sa sun la 112. Si eram in niste circumstante deosebit de stresante: emotionata, filmata fiind si cu un pahar de vin la bord.

Poti gati absolut orice si oricum vrei:  Cuptoarele CombiSteam Deluxe au atat gatire cu abur cat si gatire traditionala. Cu alte cuvinte, daca vine mama sau soacra la tine si bombane ca nu are conditii sa isi faca sarmalele si tocanita, le puteti inchide elegant gura cu faptul ca pot gati linistite ca la ele acasa. Sa treaca deci la treaba. 

Functiile te ajuta sa gatesti daca nu ai un talent deosebit ca Gordon Ramsay sau ca mine 😛 Vai ce am mai ras! Asadar: Grill rapid, Alimente congelate, Complet abur, Grill, Jumatate abur & caldura, Coacere umeda cu ventilatie, Setare pizza, Un sfert abur & caldură, Gatire inceata, Incalzire abur, Incalzire sus si jos, Gatire cu ventilaitie, Coacere paine, Dezghetare, Crestere aluat, Uscare. 

Gatirea cu abur este excelenta pentru ca face preparate sanatoase. Si daca pentru tine insati nu te mai obosesti sa faci mancare sanatoasa foarte des, probabil pentru copii inca ai grija ce pui in farfurie. In loc sa cumperi pentru asta inca un dispozitiv sa pui in bucatarie, daca mai ai loc, ai un cuptor care face asta.

Are functie de autocuratare. Atat! 🙂

Lava cake perfect va doresc si voua.

lava-cake-reteta-rapida-andressa

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Miruna
    07/12/2016 at 5:09 PM

    E cu touchpad cuptorul??? Asta e o călătorie în viitor. Sper să ajung și eu pe-acolo. Inclusiv la skill-urile de gătit lava cake.

    • Reply
      andressa
      07/12/2016 at 5:12 PM

      E cu touch, dar e foarte simplu de folosit. Plus ca e in romana, aviz mamelor si soacrelor rusofone si francofone. ca pe vremea lor, nici engleza nu se facea, nici lava cake nu se manca…

  • Reply
    Ioana
    08/12/2016 at 1:52 AM

    Felicitări pentru reușită! Te prinde bine în fața camerei

    • Reply
      andressa
      08/12/2016 at 7:03 PM

      Serios? A avut niste emotii. Ai crede ca daca lucrezi in televiziune te obisnuiesti. Nici vorba!

    Leave a Reply