TRAIM

9 cafenele in care poti lucra in Bucuresti

Prize, wifi, liniste, cafea, sandvisuri, design interior placut. Cam asta cauta bucuresteanul care umbla cu laptopul in spate si lucreaza de unde are chef si unde se simte inspirat. Va prezint un top personal:

Meron – in Piata Victoriei. O zona foarte centrala, super accesibila, un loc cu un branding placut, il remarci din strada, iar interiorul te cucereste, wifi bun fara parola (nu e neaparat un lucru bun). Au cafea buna si prajituri, carrot cake, de exemplu. Am stat acolo cateva ore, m-am asezat la o masuta langa o priza si desi credeam ca in centru este zarva mare, ca la metrou, a fost liniste si placut. O atmosfera foarte placuta. Au un hashtag pe social media: #peopleofmeron

Pink Cafe – Decebal 13. De cand s-a interzis fumatul, Decebal a redevenit unul din locurile mele preferate. Cafenelele au fost practic abandonate de cei mai mari consumatori, spre dezamagirea investitiorilor, sunt convinsa, dar au devenit linistite ca niste biblioteci si deci ideale pentru munca unui freelancer, spre bucuria mea. Chiar azi imi dadea un mesaj o prietena si imi zicea ca exista o cultura a neintruziunii in acest cartier, nu te intreaba nimeni de sapte ori “Mai doriti ceva?”. Esti ca la tine acasa.

Puerto Cafe – Piata Alba Iulia nr 6. La fel, iar faptul ca are o terasa cu incalzitoare si cu paturi ii multumeste si pe fumatori sau pe cei care rezista la (sau apreciaza) un ceai cald in aer liber chiar si iarna.

Dose Cafe – Dorobanti 56. Foarte aproape de Piata Romana. E un loc minuscul in care lumea isi ia mai degraba cafeaua la pachet, dar eu am ramas si m-am simtit ca acasa. Prefer locurile mici, decat cafenelele cu trafic mare. Am mancat un fursec si am baut un cappucino cu lapte de soia. Au wifi cu parola si merge bine. (De fapt unde nu merge bine netul in Bucuresti?)

The Coffee Shop – pe Mosilor (intersectie cu Mihai Eminescu). Mic si acest loc, cu o cafea foarte buna.

M60 – Mendeleev 2. Nu e cafenea de fapt, e mai degraba un bistro, ai crede ca e hub avand in vedere ca acolo toata lumea e cu un laptop in fata. E foarte iubit de freelanceri, e locul foarte bun in care sa vii sa lucrezi sau sa stabilesti intalniri. Staff prietenos, meniu de brunch (sandvisuri, wraps, burgeri).

Simbio – Negustori 26. Cred ca nu mai  e cazul sa descriu locul, am mai scris despre el. Va tin pumnii sa gasiti loc.

Starbucks – Piata Unirii. In mod obisnuit in Starbucks nu imi vine sa muncesc, cele din mall-uri au o atmosfera de vacanta care ma face sa ma relaxez prea tare, dar cel de la Unirii este diferit, in el vin multi studenti care lucreaza pe laptopuri, cred ca multi au intalniri legate de munca.

McCafe – Victoriei. Poate va surprinde alegerea, eu iubesc cateva prajituri de la ei, mai ales profiterolul, si imi place ca acest loc e foarte central, mi-e foarte in drum si ma lasa lumea in pace sa lucrez in liniste. Si inca ceva special: e populat cu pustani. Mie asta imi place mult. Nu am prea multe ocazii sa vad liceeni, sa ii aud vorbind, sa le observ stilul si felul de a gesticula. Ma simt si eu mai pustoaica dupa ce stau in preajma lor.

Daca aveti sugestii de locuri de acest fel, lasati un comentariu.

 

Sursa foto femeie in cafenea: Shutterstock

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mih
  22/11/2016 at 9:49 PM

  Seneca anticafe!! By far cel mai linistit loc de scris / citit, si un concept fain:)

 • Reply
  Tudor
  23/11/2016 at 12:35 AM

  Bike Boutique & More, un mix inedit, in Cotroceni, pe Babes 2. Liniste. Small. Si ce cafea…

 • Leave a Reply