IUBIM

Cum era dating-ul inainte de era Tinder

Cand ne-am asezat la masa, la barul unde stabilisem sa ne vedem, m-a intrebat daca prefer sa mergem in masina lui, ca era parcata aproape, sau daca vreau sa mergem la mine. Am ramas impietrita. Nu stiam cum sa plec mai repede.” Cand mi-a povestit asta o prietena care incerca sa isi gaseasca un iubit prin Tinder mi-am dat seama ca experientele nefericite de dinaintea acestei mode sunt acum amintiri aproape placute, amuzante, cu siguranta nu traumatizante.

Folosind totusi termenul de “dating”, multi au aceasta tehnologie pentru a gasi doar parteneri de sex. Asta poate fi minunat daca asta iti doresti, dar daca vii cu alte asteptari poti fi socat. Femeia care imi povestea mie ce experiente a trait inainte sa jure ca nu mai incearca niciodata Tinder nu voia sa faca sex dupa casatorie, dar nici dupa 3 minute dupa ce cunoscuse un barbat. Era socata de idee, nu doar de franchetea cu care oamenii puneau problema.

Pe mine asta m-a facut sa reflectez la dating-ul asa cum il inteleg eu, asa cum era cand eram pe single la 20+ ani si imi provocam destinul sa mi-l scoata in care pe Prince Charming. Faceam si noi ce vazusem in filme, ne dadeam intalnire in restaurante sau baruri, ne plimbam prin parcuri si faceam conversatie cu speranta, daca ne placea compania, ca sentimentul este reciproc si o sa ne mai intalnim si peste doua zile. Daca atmosfera era ciudata si nu imi placea de el, atunci timpul trecea incet dar asteptam politicos ca seara sa se incheie firesc. Eram o eleganta, nu tranteam un “hai ca ma plicitisesti” niciodata. Facea oare cineva altfel?

Una din marile mele dezamagiri in dating a fost o intalnire cu un tip care se pare ca isi dorea mult sa iesim, imi transmitea printr-o prietena si cand in sfarsit am acceptat, ne-am intalnit la o intersectie si… ne-am plimbat pe jos cam 45 de minute. Si era iarna. Ningea. Era frig. Iar eu tot asteptam sa vad unde ne ducem, sperand sa bem o ciocolata calda la un moment dat. Dar nu a fost asa. Si nici nu am vrut sa ma mai vad cu el vreodata! :)) Acum cand stiu ca in vremurile noastre scenariul putea fi cu propunerea de a face sex in zapada ma consider norocoasa!

Mi-am rugat 3 prietene sa imi povesteasca 3 intalniri nereusite. Iata ce mi-au povestit!

“Singurul blind date organizat de mama, acum o vesnicie, fara sa imi spuna nimic. M-a sunat omul direct fara sa fiu prevenita. M-am simtit prost sa il trimit la plimbare asa ca am iesit intr-o seara la un suc  la o cafenea pe Decebal.

Avea 30 de ani, statea cu mama lui, care il si angajase ofiter de credite la banca unde lucra desi el nu avea studii de specialitate. Cea mai mare realizare a lui era o excursie la bulgari (5 in Dacia unui amic) despre care a vorbit nonstop si tot ce dorea de la viata era sa se mute in nu stiu ce alt departament al bancii unde lucra ca acolo erau mai multi bani. A spune ca era chel nu e cel mai potrivit. Parul lui incepea cu adevarat unde se termina chelia si se mai termina pe degete.  Si era mandru de toate acestea.
Aveam atat de mult bun-simt incat am stat si l-am ascultat cu interes pana la sfarsitul intalnirii (o perioada social aceptata ca fiind intalnire- tin minte ca m-am gandit intens cat inseamna asta).
Ma apucase plansu’- rasu’ dar stiu ca am sunat-o pe mama imediat cum am plecat. Nu a mai incercat niciodata sa imi gaseasca pe cineva. A inteles ca ma descurc si singura: sa gasesc si specimene si barbatul perfect. (qed)”
n.red.: Acum e maritata si are un copil. 
“Cred ca a fost prin liceu, un blind date cu un tip cu care vorbisem mult pe mirc. Mai stii mirc? Era cu toate vorbele la el, parea genul istet si spiritual.  M-am dus plina de speranta. Doar ca, atunci cand ne-am vazut, a fost tragic. Era un rocker slinos, cu parul lung si barba deasa. Mai era si batran pe deasupra ( adica, el avea vreo 25, cand eu aveam 15. Era de-a dreptu’ mos). Sa zicem ca am bagat-o urgent pe aia cu “stii, parintii mei sunt foarte duri, sunt persecutata, la 9 trebuie sa fiu acasa.”
“Eram in liceu, iar el era barmanul din barul in care mergeam mereu seara cu prietenii sau cand chiuleam de la ore. Eram vulnerabila dupa o despartire, el m-a invitat in oras, eu am zis “de ce nu?”. Ei bine, baiatul nu era foarte scolit, dar as fi putut supravietui daca era doar asta. Ei, bine, ne-am dus intr-un alt bar destul de popular unde a reusit sa se imbete. Bai, imbatat ca lumea. Nu mai putea sa mearga drept. Si al naibii, a mai si insistat sa ma conduca pana acasa, eu stand intr-un sat de langa un oras de provincie, deci mergeam cu maxi-taxi acasa. Stiam ca o sa ma intalnesc cu multi cunoscuti la maxi-taxi si am insistat la el ca nu e nevoie sa ma conduca, dar nu si nu. Deci, m-a condus acasa. Din fericire, a doua zi am putut sa-i explic ca nu cred ca ne potrivim si ne-am vazut fiecare de viata lui si nici n-a trebuit sa renunt la locul preferat de chiulit.”
Voi? Aveti vreo intalnire nefericita care merita povestita?

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Marian
    27/10/2016 at 10:48 AM

    Ce asteptări poti avea de la un site de dating in care nu poti decat sa pui 4.5. Poze si sa scriiscrii 5 fraze despre tine.

    Platforma tinder cred ca este pentru cei “nesatui” sau pur si simplu For fun. Nicidecum pentru căsătorii sau alte relatii lungi.
    Mai sunt cei/ cele care cred in dragoste la prima vedere .. poate acolo merge …

    • Reply
      andressa
      28/10/2016 at 7:21 AM

      Si cu dragostea la prima vedere… Nu stiu ce sa zic. :))

  • Reply
    Jen
    27/10/2016 at 11:10 AM

    Nu chiar nefericita, doar ca tipul in cauza a tinut sa fie romantic sa imi aduca un buchet de flori… Problema era ca noi iesisem in parc si dupa 2 ore de plimbare cu buruienile in brate imi venea sa le arunc in lac.

    • Reply
      andressa
      28/10/2016 at 7:23 AM

      Am patit-o si eu pe asta. Dar nu pot sa ma plang totusi, intentia era buna…

  • Reply
    Teodora
    27/10/2016 at 11:35 AM

    Eu am ramas in era cand, pentru a ajunge sa faci sex, trebuia sa faci ceva mai mult decat sa apari la intalnire. Din fericire, nu am avut intamplari nefericite, dar nici nu am acceptat sa merg la blind date-uri. Cel mai rau a fost cand ma plictisea maxim persoana cu care ma intalneam si nu mai stiam cum sa ma dau mai ocupata.

    • Reply
      andressa
      28/10/2016 at 7:23 AM

      Nici eu nu am fost vreodata la blind dates. Am fost norocoase? :))

  • Reply
    Studio Galati
    27/10/2016 at 4:05 PM

    Era mult mai bine, inainte de Tinder!

  • Reply
    Marius
    30/10/2016 at 12:43 AM

    Hello from Mars !
    No, daca tu Andressa ( sau oricine altcineva ) ai crezut ca Tinder e pentru relatii cu final de maritis ( sau prietenie trainica si la bine si la rau ), apoi bag seama ca cineva v-a indus in eroare! Dupa cum bine stim cu totii ( iar daca nu stim, astazi in 2016 putem sa mergem la fratele Google care ne spune totul 🙂 ), ei bine am fi aflat ca Tinder si alte siteuri de gen cu mare lipici la public sunt doar pentru ” one night stand “….hai doua…daca in prima seara a fost bine si partenerul/ partenera doreste un BIS ! Over and out ! M.

  • Reply
    Marius
    30/10/2016 at 12:49 AM

    Si chiar…oare DE CE credeti ca aplicatii gen Tinder au un asa mare succes astazi ? Sau de cd credeti xa lumea da buzna sa se inscrie pe aceste aplicatii ? Eu o pun pe seama ” facilului ” lumii in care traim ( si in care suntem ” modelati ” sa o credem ca ….e de bine asa !), iar secundo….pentru ca oamenii se simt ( si chiar se simt !) singuri !
    …coroborat cu munca non-stopica de la birou, voila ! ….Ati instalat cu succes Tinder ! 😛

  • Leave a Reply