Diverse

de seara

Acum e mai misto. M-am uitat un pic in urma, pe blog, si ma gandeam ca desi acum 7-8 ani aveam mai multi cititori si multa lume imi spune ca “ce misto era blogul atunci”, eu recitind as spune ca nu e deloc asa. Asta e, mie imi place. Poate pentru ca ma regasesc in texte si imi place de mine de acum, pur si simplu. Si de aia de atunci imi place, nu zic nu, sunt texte pe care parca le-am scris ieri, dar unele au parca un milion de ani vechime.

Si inca o chestie pe care voiam sa o spun: am citit pe un blog al unui londonez, C N Lester, care se prezinta ca muzician, scriitor si activist. Four things about men and women I’ve learnt from being neither. Iata care sunt cele 4 idei principale ale textului:

1. Most people don’t fit common gender definitions
2. Most people keep secrets
3. Most people worry
4. The binary gender system hurts everyone

Cititi pe blogul lui CN Lester pe larg despre asta, dar eu voiam sa spun doar atat: m-am regasit surprinzator de mult in concluziile lui. Dintotdeauna am avut probleme cu raportarea la barbati (ce e o “ok”: cat de prietena poti fi cu un barbat, de exemplu) si la cine si cum ar trebui sa fiu pentru ca sunt femeie. Ce se asteapta oamenii de la mine nu se potriveste cu ceea ce simt eu de multe ori. Nu ma refer la orientarea sexuala, ci la multe alte lucruri care vin odata cu gender stereotypes. Si imi dau seama ca definitiile astea incurca multa lume, nu doar pe mine.

Anyway, e doar un lucru interesant care m-a pus pe ganduri. Sper sa nu vi se para o pierdere de vreme.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    RoxanaM
    25/04/2014 at 10:24 AM

    Foarte interesant articolul si vine exact cand sunt intr-un punct in care imi pun genul asta de probleme.Makes you rethink some stuff.

  • Leave a Reply