Diverse

relatia mea cu tehnologia

Pentru mine, tehnologia e cunostinta aia sofisticata care ma intimideaza si cu care trebuie sa ma chinuiesc sa gasesc subiecte de conversatie pentru nimic in discutie nu vine de la sine. Si sincer, prefer oamenii aia cu care ma simt in largul meu, chiar daca nu inteleg cum functioneaza un avion (daca e greu, de ce pluteste?!).

Nu imi place tehnologia si nici ea nu ma place pe mine. Gadgeturile mi se blocheaza in mana, se deterioreza repede si fug de mainile mele, aruncandu-se in gol, pe gresie. Ma incurca. Nu suport cablurile in casa (le-am ascuns atat cat am putut), prizele sunt praf (trebuia sa inlocuiesc instalatia electrica atunci cand m-am mutat…), curentul pica suspect de des in cartier (oare exista un Dexter’s Lab la subsol si experiementele fac ca sugurantele sa sara saptamanal?) si uite asa ajung sa citesc adesea la lumina lumanarii…

Tocmai am “retrogradat”  de la un telefon nou, abia cumparat (de catre Testos, eu nu dau banii pe asa ceva!) in decembrie anul trecut, pentru ca se auzeau prost convorbirile si, pentru ca ii mergea greu soft-ul, nu puteam nici sa trimit mesaje, iar toate acestea il faceau un telefon absolut inutil. Nu l-am aruncat insa pe fereastra atunci cand era urgent sa dau un telefon si el ma dezamagea, ca de obicei, ci l-am dus la reparat si… mi-a fost inlocuit! Ai crede ca problema s-a incheiat fericit, dar surpriza: desi telefonul merge grozav, uneori nu-mi aud interlocutorul deloc. Si cum scopul telefonul e sa faca apeluri telefonice… Mi-am bagat.. cartela in vechiul meu telefon.

Nu am pretentii ca tehnologia din jurul meu sa fie de ultima generatie si am pretentia ca nici gadgeturile sa nu imi ceara nimic. Si totusi… pana si televizorul merge numai daca folosesc doua telecomenzi! Am rezistat numai 2 ani presiunilor Testosului de a inchiria receiver pentru semnal digital. El voia sa vada filme si meciuri HD si eu ii spuneam “Nu, ca nu vreau doua telecomenzi!!!” Pe langa astea, am un Apple TV (caruia ma incapatanez sa ii spun Mini TV numai asa, ca vreau eu), pe care il sincronizez cu laptopul si uneori, dupa deconectare, nu mai merge sunetul pe laptop – e un bug – si trebuie sa fac o scamatorie ca sa aud iarasi…  Iar Testosul citeste carti numai de pe Kindle – alta dracovenie pe care refuz sa o accept in viata mea! Eu citesc acum o carte luata de la anticariat. Ha!

Am 2 roboti de bucatarie (care ma saboteaza adesea), aer condititionat (pe care a trebuit sa-l schimb dupa numai 2 ani pentru ca se strica saptamanal!), placa de intins parul cu display si nu-stiu-cate functii, uscator de par cu prea multe butoane, fier de calcat care calca si vertical si isi regleaza temperatura dupa 7 feluri de tesaturi (pe care l-am dus in service de 2 ori vara asta!), router wireless Apple nou-nout (cel vechi, tot Apple avea un soi de Alzeheimer al gadgeturilor si nu prea mai stia ce face si cine suntem) si lista continua, spre disperarea mea.

Toata tehnologia asta ma streseaza. Nu-mi place ca totul depinde de niste masinarii care maine pot sa nu mai functioneaza si atunci… nu stiu. Prefer sa ma bazez pe mine. Sper ca nu sunt penibila din cauza faptului ca telefonul meu mobil nu stie sa faca prea multe. Face si el ce poate.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Florin
  03/09/2012 at 9:33 AM

  stii ca exista telecomenzi universale care preiau functiile tuturor telecomenzilor din casa, nu? 🙂

  • Reply
   andressa
   03/09/2012 at 12:16 PM

   @Florin:
   iti dai seama ca ma streseaza ideea ca daca apas pe un buton poate pornesc toate, nu?

 • Reply
  Tudor
  03/09/2012 at 11:48 AM

  Bine că mai cade curentul ocazional, ai şi tu un moment de linişte… 😉

  • Reply
   andressa
   03/09/2012 at 12:17 PM

   @Tudor:
   mmm, nu chiar. intr-o seara m-am grabit foarte tare sa ajung acasa la timp ca sa prind Masterchef. Imi place mult. Am facut deci pe dracu in patru si la 8 eram acasa: am facut un dus, am pus niste pui pe gratar (nu pot sa urmaresc emisiunea cu stomacul gol, nu?), mi-am pus un pahgar de vin si… s-a facut 8:30. incepe genericul si… cade curentul. a durat 2 ore pana electricitatea a pornit din nou.

 • Reply
  Tudor
  04/09/2012 at 4:54 PM

  Grătarul era pe gaz sau electric ? 🙂

  • Reply
   andressa
   04/09/2012 at 5:14 PM

   @Tudor:
   gratarul e de la IKEA. 🙂

 • Reply
  Suminona
  05/09/2012 at 10:23 AM

  Laptop si modem 3g pe internet (digistickul e la o suma modica daca ai si televiziunea si internetul de la ei )
  Si intri pe situri cu soapcast si il vezi on line , sau este o aplicatie facuta de un roman GBO TV player , dai un mic search si o gasesti 🙂 , in care sunt structurate toate canalele romanesti pe categorii (sunt chiar si emisii HD dar nu merg prin 3g pentru ca nu le ajunge viteza de transfer)
  In rest bafta multa si nu esti singura care vrea lucruri simple si functionale …

 • Leave a Reply