Diverse

Fetele care ne imbata

Desi multi cred ca locul femeii e la cratita, putini cred ca ea s-ar pricepe si la bar. Din fericire, sunt exemple care contrazic mereu misoginii. Fie barbati care manevreaza cratita cu talent (ha!), fie femei care stapanesc mixologia mai ceva ca un parfumier!

Andrada Aposolescu este cea care a castigat premiul presei la Riemerschmid Mixing Class ’12, competetitie nationala a barmanilor profesionisti. Girl Power! Din pacate, nu am apucat sa gust si eu din bauturile preparate de ea, dar poate voi avea candva ocazia, cand ma voi afla in Cluj, orasul in care lucreaza ea. (Btw: ce imi place in Cluj!!)

Andrada Apostolescu

Joi seara, am ajuns in barul din Centrul Vechi unde a avut loc acest concurs, deja “beata” de oboseala. Organizatorii mi-au pastrat un loc in fata ceea ce a fost pe cat de palpitant, pe atat de… riscant. La un moment dat, m-a nimerit un cub de gheata scapat de un concurent si bine ca am plecat cand trebuia pentru ca am auzit ca si un pahar a fost proiectat pe aceeasi traiectorie! =))

Prima proba s-a numit “Speed Brasil”. Cei 18 concurenti au avut de pregatit cate 3 bauturi bazate pe siropuri Riemerschmid (siropuri de bar care dau culoare si gust cocktailurile noastre preferate hihi). Eu nu i-am vazut pe toti 18 in actiune, ci doar pe ultimii 4, din pacate, dar a fost suficient sa ma simt prost ca eu sparg pahare de parca sunt intr-o petrecere greceasca (sau grecii sparg doar farfurii?), spre deosebire de oamenii aia care le invarteau si le prindeau de parca aveau lipici pe maini. In finala au ajuns 6 dintre ei si au pregatit o bautura pentru a uimi juriul: proba de creativitate. Andrada a luat locul al treilea (boo!), iar marele castigator a fost Horea Coloji.

Podiumul

Am primit si eu o sticla de sirop si acum ma tenteaza sa incerc niste retete de cocktailuri. Intrebarea nu e daca vor iesi bune, ci cate pahare voi sparge in procesul de praparare? Hm, sper ca numai doua-trei. 😛

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply