Diverse

Reflectorul

Am povestit eu de mai multe ori cum se pastreaza un loc de parcare in diverse cartiere din Bucuresti. Dar nimic nu se compara cu tehnica… ta-na-na-naaaa… (batai nervoase de toba): REFLECTORUL!

Is it a lightbulb? Is it a glow-worm? No, it’s SUPER SPOTLIGHT!

Niste vecini de la scara alaturata, etajul 2 parca, si-au instalat un reflector sub geam. De cate ori cineva parcheaza sub geamul lor, pe trotuar de fapt, un senzor declanseaza o lumina orbitroare ce tinteste spre ochii si masina intrusului. Don’t go towards the light!!

Asta se intampla numai dupa lasarea intunericului, desigur, n-aveti mintea destul de diabolica daca nu v-ati dat seama deja de asta, pentru ca lumina zilei rapeste din dramatism scenei.

Reflectorul este dreptunghiular si da lumina alba, ca acelea care lumineaza statuile din oras noaptea. Pentru ca si un loc de parcare este un monument. (Nu este un reflector rotund, ca cele teveriste, ca ala din genericul emisiunii “Reflector”, de acum o mie de ani.)

Senzorul care aduce lumina ce-ti intra-n ochi, aduce de obicei si o persoana la geam care iti spune ca locul ii apartine si te roaga sau iti spune sa parchezi in alta parte.

Ni s-a intamplat si noua, desigur. Eu, cu un ochi la masina urcata partial pe trotuar si cu un ochi la vecina dotata cu reflector (si totusi n-am strabism!), am zis: “Pai, platiti locul la ADP?” Ca nu, ca sa vedeti, ca aici parcam dintotdeauna si pana la urma Testosul a zis ca mai bine cautam alt loc de parcare, ca ne pierdem vremea.

Ma uit seara, cand imi aduc aminte, sa vad cine a mai parcat sub geamul alora si de multe ori nu e Matizul proprietarilor la locul de cinste ci o alta masina. Unii soferi ignora lumina alba. Poate mai au de rezolvat lucruri pe pamant?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  adler
  21/10/2008 at 3:43 PM

  Hahaha..foarte tare faza…prima data cand aud de asa ceva. Lumea devine din ce in ce mai inventiva.

  ..macar nu recurg la violenta sau alte marsavii pentru locul de parcare 🙂

 • Reply
  18 centimetri
  21/10/2008 at 6:38 PM

  iata pata de lumina folosita ca centura de castitate pentru locul de parcare. ca si cum i-ai pune femeii tale un chilot de tabla peste pantaloni, si pe el ai scrie: numai eu, cnp 1 68 08 02 696969 am cheia.

 • Reply
  Leah
  21/10/2008 at 6:43 PM

  Hahaha, ce tare, romanul e inventiv. Probabil, din punct de vedere economic, costul reflectorului si al electricitatii folosite e mult mai convenabil decat taxa de parcare 😛

 • Leave a Reply