Diverse

pile la doamne-doamne

Pitzi e cam demodat cu al sau 666. Mult mai “in” este acum sa spui ca o arzi spiritual.

“Am o relatie speciala cu Dumnezeu” si “Am o relatie speciala cu divinitatea” sunt doua vorbe de duh ale celor… saraci cu duhul. Cu privirea goala, oamenii se dau mari ca Dumnezeul lor e ca un fel de Mos Craciun: daca esti cuminte, iti aduce ce-ti doresti. Aceasta viziune despre credinta ma face sa cred ca nu cred deloc. Nu ca m-as duce prea des la biserica, Foursquare mi-e martor!, dar nici nu sfintesc lozuri. Aprind lumanari, dar nu imi pun dorinte si apoi suflu in ele, ca la ziua mea.

Eu n-am o relatie speciala cu divinitatea. Cum sa rezolv aceasta problema? Nu de alta, dar daca exista un lounge VIP in Rai, clar vreau sa fiu acolo, impreuna cu toti tontii din showbiz care zic “Dumnezeu mi-e martor” de cate ori mai infloresc un pic o poveste.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Vacante
  14/03/2012 at 9:38 AM

  eu am un motto referitor la acest subiect…”Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”…;)

 • Reply
  dzeta
  14/03/2012 at 2:42 PM

  Lucrul care am gasit ca distinge crestinismul ortodox de toate celelalte grupuri religioase, este ca ii lasa omului libertatea de a isi exprima credinta asa cum crede de cuviinta. Unii spun ca drumul e mai usor in grup – poate. Dar nimeni nu te impiedica sa iti croiesti calea proprie.

  Cit despre cei saraci cu duhul, relatia lor speciala cu Dumnezeu a fost consfintita de Isus insusi – e clar documentat.

 • Reply
  dana
  14/03/2012 at 3:59 PM

  Da, ne sta in fire sa ne dam mari cu asta, ca Dumnezeu ne este prieten, de parca am sta la bere seara de seara cu El.

 • Reply
  Cristian
  15/03/2012 at 3:35 AM

  Problema cu indivizii de genul ăsta e că ei înșiși nu respectă canoanele. Asta dacă vorbim de creștinism în special de ortodoxism, că dacă vorbim de alte religii deja e altă mâncare de pește.

 • Leave a Reply