TRAIM

sa fie lumina!

Nu-ti dai seama ce bune sunt niste lumanari mari de la ikea pana n-ai pana de curent sau, daca esti dobitoc – ca mine, pana nu esti debransat de la reteaua de electricitate.

Am stat vreo 24 de ore pe intuneric din cauza unor facturi de care nici nu stiam. In mod evident, daca nu stiam ca exista, nici nu le-am platit. dar vigilentii angajati de la Electrica stiau de existenta acelor facturi si stiau si cum sa ma chinuiasca: mi-au taiat, la propriu, curentul. Au taiat un cablu adica. A urmat o seara pe intuneric si o cearta groaznica : pentru ca, la fel ca Enel, Testosul nu putea pierde ocazia sa ma scoata din minti. Ca de ce n-am platit, ca de ce nu mi-am dat seama mai repede ca am fost deconectata…  Ca sa fie totul clar ca lumina zilei, sa va explic: in cartier au mai fost pene de curent in ultimul timp pentru ca, probabil, se lucreaza in zona. Sau cine stie de ce. si atunci cand a picat curentul am crezut ca e pana de curent. Nu mi-a trecut prin cap sa sun la vecini ca sa vad daca le merg soneriile. Am stat cuminte cateva ore pana cand am observat ca merge liftul. Atunci am inceptu sa dau telefoane si tot de atunci au inceput reprosurile.

Pe principiul “cine nu munceste, nu greseste ci cine nu greseste merita sa fie promovat!”, eu am picat de idioata. Fara sa stiu ca port coronita de cand am fost promovata ca “manager de locatie” (desi ar fi trebuit sa ma prind ca am responsabilitati majore cand am vazut ca Testosul nici nu clipeste cand vede o factura pentru ca isi imagineaza ca ele se platesc prin telekinezie), nu m-am gandit sa investighez constant situatia facturilor curente.

Rusine mie! 🙂

Testosul mi-a scos ochii si m-am enervat groaznic, groaznic. Ah, daca tot dau din casa, dati-mi voie! (Tocmai l-am intrebat cat sa dau din casa si a zis sa dau tot. The fool!) Cu ajutorul cuiva (un inger, ce sa mai!), am reusit sa aduc echipa aia de reconectare cu vreo 12 ore mai repede decat ar fi venit in mod obisnuit. Testosul, in culmea carcotelii, observase ca omul a intarziat un pic si a zis: “Ha, ce pila! Poate nici nu vine azi!” Bai, nene, daca este cineva mai carcotas si mai putin constructiv, acel cineva este probabil stapan in iad si le spune sufletelor care ard in vocul vesnic: “haha, n-o s-ajungi niciodata in rai!”.

Asadar, ca sa nu fiti in situatia groaznica de a va certa pe intuneric: pastrati toate facturile si chitantele si apostrofati-va iubitii de la prima intalnire! Sa stie cine e CEO-ul. Sa nu va treziti ca dupa 3 ani n-aveti dovada platilor si un om isteric va face capul patrat.

In rest, ce sa va mai spun? Frigiderul raceste de bucurie ca are din nou curent, iar televizorul se rasfata cu emisiuni culinare. Un dezmat energetic!!!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  SMD
  01/03/2011 at 2:55 PM

  sau…puteati sa profitati de faptul ca e nu e lumina si ca era aproape 1 Martie…adica s-o dati pe romantische…

 • Reply
  Raluca T.
  01/03/2011 at 4:58 PM

  Blissful almost-married life…
  How cute.

 • Reply
  ElRubio
  01/03/2011 at 7:12 PM

  Da, in loc sa va bucurati si sa profitati de micile incidente care va mai scot din rutina, voi va certati? Pai treaba e asta?!

  Cat despre facturi, mergi la banca unde primesti salariul, fa contracte de direct debit la curent, RDS, Vodafone/Orange, un “Standing order” cu o suma constanta acoperitoare pentru intretinere (pe care o reglezi la sf anului) si gata: problemele facturilor (si a intalnirii lunare cu administratora fara loc de parcare) au disparut!

 • Reply
  andressa
  01/03/2011 at 8:04 PM

  @Elrubio,
  ca bine zici. Dar maica-mea, de exemplu, zice ca treaba asta cu banca e nesigura. Ca daca nu ajung banii in contul alora? Mai bine ai chitanta: ce-i in mana nu-i minciuna!
  Si sincer, mie mi-e cam lene sam a duc la banca pentru asta. O sa ma mai gandesc! 🙂 mersi de sugestie

 • Reply
  radu
  01/03/2011 at 8:59 PM

  pe mine m-au deconectat de 3 ori de la gaze (de doua ori iarna) si o data de la electricitate 😀

 • Reply
  Raiden
  02/03/2011 at 10:33 AM

  Vezi ca expresia e : “cine nu munceste, nu greseste ci cine nu greseste merita sa fie promovat”

  In rest certurile sunt bune ca exista make-up sex dupa

 • Reply
  Lucian
  03/03/2011 at 12:28 AM

  Bai, nene, daca este cineva mai carcotas si mai putin constructiv, acel cineva este probabil stapan in iad si le spune sufletelor care ard in vocul vesnic: “haha, n-o s-ajungi niciodata in rai!”.

  De ce te legi de mine? Ce ti-am facut? 😐

  (Voi, femeile astea moderne… nici macar o factura nu vi-s in stare sa platiti…) 8)

 • Reply
  Ana
  08/03/2011 at 11:17 PM

  Pana la urma cum de nu stiai de acele facturi?

  Apoi, confirm ca direct debit este solutia :P. Imi ramane doar sa verific lunar ca pe facturi nu exista sume restante.

 • Reply
  despre gelozie | Andressa
  30/04/2016 at 10:26 PM

  […] M-am hotarat sa mai dau din casa. […]

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: