Diverse

capsomanii

Capsomanii nu pot accepta ca iti place rosu, daca lor le place albastru. Nu pot accepta ca iti place realismul magic, daca lor le place suprarealismul, ca iti place Parisul, daca lor le place Barcelona, ca te enerveaza muzica rock, daca ei numai asta asculta.

Capsomanii vor incerca sa te convinga ca nu ai dreptate chiar daca propozitia pe care o spui incepe cu: “Eu prefer…”. Nu preferi bine. Preferi proost. Sa-ti spuna ei cum e de fapt si cum o sa preferi si tu imediat ce reusesti sa intelegi in sfarsit care-i treaba.

Capsomanii reformuleaza la nesfarsit pana spui: “da, asa e”. Iti explica de ce Madonna e cea mai tare femeie de pe Pamant, de ce Hemingway era un tampit, de ce Steaua e numai una…  In general, au argumente pentru orice daca ceea ce spui la un moment dat e: “Eu insa cred ca…”  Nu exista! Nu intelegi. Nu ca ai avea alta parere, pur si simplu nu vezi Adevarul. Sau esti superficial. Sau nu esti in target. Oricum, nu ai dreptate.

Capsomanii sunt atat de prosti sau, ma rog, nesimtiti, incat sunt chiar de apreciat pentru sinceritatea lor, pentru lipsa de ipocrizie care face pamantul sa se invarteasca si oamenii sa se suporte. Ei nu spun: “Interesant punct de vedere!”, ei spun: “Ce prostie!”. Te dezarmeaza mai repede decat o echipa SWAT cu un ingenuu: “Ba nu.”  Ce argument ai putea sa mai aduci??

Capsomanii sunt ca buruienile: extrem de raspanditi si de rezistenti la conditii vitrege. Ii intalnesti pe strada, in magazin, la serviciu, iti pot fi colegi, sefi, vecini, rude si piseaza pe toata lumea in stanga si-n dreapta convinsi ca orice parere diferita de a lor este un atac la persoana. Cum adica nu e asa? Ai ceva cu mine!! Nimic nu ii descurajeaza in avantul lor de a indrepta lumea conform unghiului lor de a o vedea: o lume perfect verticala, ca Turnul din Pisa!

Pentru ca asa cum buruienile se cred trandafiri, si capsomanii se cred artisti, genii. Si daca nu-i intelegi, daca nu le vezi potentialul inseamna ca esti… capsoman!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Tweets that mention capsomanii » Andressa -- Topsy.com
  14/09/2010 at 11:09 AM

  […] This post was mentioned on Twitter by Costin, apostol victor. apostol victor said: RT @eCostin capsomanii. http://sp2.ro/e127a6 (andressa.ro) […]

 • Reply
  Monica
  14/09/2010 at 6:15 PM

  Excelent!!

 • Reply
  thian1899
  15/09/2010 at 12:07 PM

  asa ceva nu exista. nu intelegi

 • Reply
  Anca
  22/09/2010 at 9:04 AM

  Tocmai ai descris jumatate din oamenii cu care am de-a face zilnic :))) Da’ ce bine le-ai zis 😉

 • Leave a Reply