Diverse

copiii au nevoie de noi

Cu cateva zile inainte de Pasti am participat impreuna cu alti bloggeri la filmarea unor spoturi pentru campania Asociatiei Inima Copiilor. Cu ajutorul Fundatiei Vodafone, Asociatia isi propune sa stranga destui bani pentru a extinde sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti a spitalului Marie Curie. In acest moment, 200 de copii care au nevoie de ajutor sunt tratati acolo anual si tot atatia sunt refuzati din cauza lipsei de spatiu. Asta nu ar fi o problema uriasa daca alte spitale ar putea sa le ofere bebelusilor servicii de aceeasi calitate pentru a le salva viata, dar adevarul este ca un refuz pentru internare la Marie Curie poate insemna o condamnare la moarte. Spitalul este dotat cu aparatura moderna, iar pacientii de acolo au o rata de supravietuire mult mai mare decat in alte locuri din tara.

Mi-ar placea ca sistemul sa functioneze si impozitele platite de noi sa se transforme in aparatura de ultima generatie si servicii excelente pentru noi. Dar realitatea este ca mai e mult pana atunci, iar in fiecare zi copiii nostri sau ai celor pe care ii iubim pot pierde sansa de a trai. Cred ca trebuie sa ne grabim. Nu ar trebui sa ne permitem sa pierdem nicio viata.

Acum, de Sarbatori, cand suntem in familie, cred ca e momentul sa ne gandim cum putem ajuta si alte familii sa se bucure de fiecare zi, la fel ca noi. Te rog, trimite si tu un SMS in valoare de 2 euro la numarul 858, iar Fundatia Vodafone va dubla donatia ta. Cu banii stransi, sectia extinsa va putea salva de doua ori mai multe vieti.

Cu o campanie similara, Inima Copiilor a reusit sa stranga un milion de euro cu care a construit cea mai moderna sectie de cardiochirurgie pentru copii la spitalul Marie Curie.  Ea va incepe sa functioneze in curand, imediat ce managementul spitalului va angaja medici pentru ea. Cred ca acest rezultat este garantia ca banii donati de fiecare dintre noi sunt pe maini bune.

Paste fericit!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sorin
  16/04/2012 at 8:29 AM

  Foarte frumoasa inițiativa, copii au nevoie de ajutor.

 • Reply
  Magazin haine online
  17/04/2012 at 10:18 AM

  trebuie sa ne ajutam intre noi cat de mult putem

 • Reply
  ratzone
  19/04/2012 at 7:13 PM

  clar asta! ma bucur cand se intampla asta!
  http://ratzone.wordpress.com/2012/04/09/www-salvaticopiii-ro/
  aici este dovada de implicare la nivelul la care pot!

 • Reply
  Afaceri
  23/04/2012 at 10:36 AM

  ar trebui sa ne pese mai mult !!

 • Leave a Reply