Diverse

criza

De când se vorbește de concedieri și restructurări n-am avut ca astăzi sentimentul că nu știu încotro s-o apuc, nu știu ce se va întâmpla cu mine. Mai tare decât criza financiară m-a afectat criza unei prietene.

O slujbă mi s-a părut că mai găsești, deși greu, chiar foarte greu, dar când acasă se fac restructurări…

De când prietena mea mi-a spus că se mută, întreg universul meu se clatină și nu știu când își va mai găsi echilibrul. Mi-a scris noaptea un mesaj, l-am citit când mă trezisem să-mi iau medicamentele, dar am crezut că visez. M-am trezit cu sentimentul că am avut un coșmar,  am pus mâna pe telefon ca să verific dacă e adevărat ca atunci când îți pipăi propriul trup după un coșmar în care te-au mușcat o mie de câini. Numai că era adevărat: chiar îmi scrisese că se mută, că nu știe ce va fi.

Nici eu nu știu ce va fi. Mi-a transmis și mie incertitudine și anxietate și cred că pentru prima dată simt ce îmi povesteau alții că nu-i lasă să doarmă noaptea: a nu ști ce va fi mâine. Numai că nu mă întreb cum o fi să nu știi unde vei pleca dimineața, când lumea pleacă la serviciu, ci cum o fi să nu știi unde te vei întoarce seara, de la serviciu.

Compatibilitate cu un angajator oi mai găsi, te mai reprofilezi, încerci orice, dar când o iei de la capăt cu o altă adresa, să cauți o locuință, să îți schimbi prietenii, că știți cum e…

Când ai probleme la serviciu, cineva acasă te face să te simți mai bine, când însă criza e acasă, nu mai conteayă ce slujbă ai.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ostap Bender
  19/10/2009 at 4:00 PM

  Nimeni nu este de de neinlocuit. Si chestia asta e valabila si pentru acasa si pentru servici… Ca-i destul de grau sa faci schimbarea, e foarte adevarat. Dar pana la urma o faci…Si o faci pentru ca trebuie, iar nu pentru ca asa vrei tu.

  P.S. nu mai lua atatea medicamente!!!

 • Reply
  ionouka
  19/10/2009 at 4:26 PM

  Am plecat “de-acasa” de atitea ori… Fugarita de parinti, satula de compromisuri si iubiti nepotrivit, data afara de proprietari cu inima de ciine… am dormit atitea nopti in masina, la birou si pe la prieteni ca stiu ca nu e un capat de tara. Ba dimpotriva. Din momentul asta, lucrurile n-o pot lua decit in sus.
  Si daca ai un job misto si oameni misto pe linga tine, te aduni de pe jos mult mai repede.
  Plus ca nah, e criza. Chiriile sint mici, oferta e bogata…

 • Reply
  ddunia
  19/10/2009 at 4:35 PM

  Exista posibilitatea sa iasa si ceva bun sau f bun din aceasta schimbare!

 • Reply
  Dexter
  19/10/2009 at 5:11 PM

  cu adevarat atunci cand prietenii pleca .. o parte din noi parca pleaca cu ei
  un prieten adevarat se gaseste foarte greu

 • Reply
  John Constantine
  19/10/2009 at 5:41 PM

  stiu ca nu-s chiar on-topic dar eu de cand cu criza asta politica imi dau seama ca o vom mai duce asa rau inca un an, doi pe putin si ca acesti ani vor atarna greu in anii ce vor urma.
  empatizez cu tine si cu prietena ta, sper ca isi va gasi locul si linistea

 • Reply
  Paula
  19/10/2009 at 10:36 PM

  Time to become stronger than you think you are!

 • Leave a Reply