Diverse

protest incendiar

Noroc cu artistii urbani ca ma mai amuz si eu un pic. Nu ca nu mi-ar placea arta post-moderna (desi a trecut ceva timp de cand nu am mai fost la MNAC), dar unele lucruri imi plac si altele nu.

Gontz nu se lasa. Ultimul lui protest m-a facut sa rad toata ziua. A protestat impotriva traficului si a poluarii facand “ceata” cu un generator de fum nontoxic in Piata Universitatii. Acest demers artistic a fost riscant – zic – ca era oricum cam ceata si deci fumul lui nontoxic risca sa treaca neobservat! Din fericire insa, “interventia lui in spatiul urban” a fost remarcata. (ghilimelele sunt pentru ca asa numeste artistul ceea ce a facut el.)

Ce-mi place stilul asta. E trafic si fum? Bagam niste fum (eventual si niste efecte speciale) si se vad mai putine masini. Probabil si cearsafurile de pe cladiri au scopul de a acoperi blocurile urate.

Cladirile din oras sunt kitschoase? Pai, sa coloram fantanile sa scoatem asta in evidenta. Orice cladire urata e si mai urata langa apa rosie sau verde. Pe acest principiu, propun sa sapam gropi peste tot ca sa “tragem un semnal de alarma” asupra starii drumurilor. Sa punem flori de plastic la geam, ca prea e putin spatiu verde si trebuie sa atragem atentia asupra acestui fapt! Sa mai zic? Sunt o artista urbana, aia e. 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  alexandrog
  10/12/2007 at 11:17 PM

  Nu-i da idei totuşi 🙂

 • Reply
  soferul
  11/12/2007 at 1:46 PM

  ai perfecta dreptate. cand vrei, ne strangem mai multi cu lopeti si incepem. 🙂

 • Leave a Reply