Diverse

miserupism

Mie imi lipseste cu desavrasire. Estevorba de acea abilitate de a plasa spaga la nevoie. Mi-e rusine de mor!Nu pot nici la coafor sa bag 20 de mii in buzunarul fetei cu zambetulpe buze, nici politistului sa-i zic “Nu se poate si altfel?”, nu pot sinici nu vreau sa pot.
La doctorita de familie ma duc cu mainile in buzunar cand ma doareceva. Mi se pare ca ma trateaza urat si lumea zice “Pai, nu-i duci situ un buchet de flori?”. Nu. Nu vreau. Ea imi da trimitere laspecialist unde astept vreo 3 ore, timp in care cei cu pungi si floriintra spunand “Buna ziua, doamna doctor! V-am adus si noi ceva! Alamicu’ e bine acum, ce ne-am fi facut fara dumneavoastra?”. Iar euastept si apoi ii spun ce ma doare.
Ca sa evit circul asta m-am dus la o clinica particulara undestiam ca ma costa mai mult de 500 de mii consultatia, dar macar nuintra nimeni in fata mea, nu trebuie sa spun “Va sunt datoare” sau maistiu eu ce.
Acolo am gasit un medic foarte bun care insa .. stiti ce mi-aspus? “Veniti la mine la spital si rezolvam”. Iar eu, copac cum sunt,m-am bucurat ca se rezolva. Am mers la acelsi medic la spital insa, amrezolvat problema si nu i-am dat nimic. Mama mi-a bagat bani inbuzunar, mi-a spus “Intreaba-l cu cat ii esti datoare, daca zice ca<nu, cat doriti> da-i cinci sute”.
N u p o t s a f a c a st a. Ieri m-a tot intors din drum doctorul, ca a uitat sa zica ceva, cane vedem maine la control… O fi vrut sa-i dau ceva?
Nu ma “simt”. Si s-ar putea sa ma puna sa astept, sa ma chinuiascaintr-un fel.. Nu stiu. Maine ma duc la control iar. Daca raman singuracu el in cabinet s-ar putea sa dau spaga pentru prima data in viata.Sau e bacsis? Nu conteaza…
Azi au venit de la Electrica la serviciu pentru ca scoate scanteipanoul electric. Si dupa ce au scos sigurantele m-au intrebat dacaaveam ceva in priza. Da, aveam, dar nu m-au intrebat inainte…
Au explicat cum ca data viitoare imi cer banii de transport, ca arfi putut sa-mi dea amenda… Ca transportul e 670 de mii.. Am zis”bine” si “la revedere”. Nu le-am dat nimic, evident. Nu pot sa intelegcum e cu spaga asta.
Cred ca distrug sistemul. Inca doi-trei oameni ca mine si o sa innebuneasca lumea!

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  tuvia
  12/01/2006 at 2:07 PM

  eh nu kred k cu 3 oameni se distruge sistemul asta veki de mii de ani, la care eu particip activ 🙂 intr-adevar e o kestie pe care mi-am insushit-o in ani,aku la 21, m-am perfectzionat 🙂

 • Reply
  andressa
  12/01/2006 at 2:10 PM

  depinde cat de inversunati suntem! 🙂

 • Reply
  lost
  12/01/2006 at 2:23 PM

  Dacă ar fi măcar 5\% aşa, ca tine, şi tot ar fi o chestie… Dar din păcate a da şpaga este (încă, şi probabil va mai fi mult timp de acum înainte) o lege nescrisă a societăţii în care trăim, o înţelegere mutuală de care ştie toată lumea, şi cei care dau, şi cei care iau, şi restul, care nici nu dau, nici nu iau, dar împotriva căreia nu face nimeni nimic.

 • Reply
  ...
  12/01/2006 at 2:48 PM

  …dar de luat …….. ai luat, vreodata, spaga ?
  ……
  asa …..sa vezi cum ie’ !!!

 • Reply
  andressa
  12/01/2006 at 3:03 PM

  era sa iau. cand lucram in televiziune si mi s-a oferit, desi nu imi faceam decat meseria (adica nici nu meritam!) si am refuzat.

 • Reply
  chelu
  12/01/2006 at 5:11 PM

  in general nu ma identific cu spiritul de turma, dar , asa cum spunea si lost, e o lege nescrisa, la fel ca si aia ca dupa raid capitanul piratilor isi lua ce e mai bun din prada.dc cateva sute spaga ma fac sa scap de cozi si de asteptare, prefer sa fiu slab si sa dau, decat sa imi manac nervii acolo.

 • Reply
  Raluca
  12/01/2006 at 7:43 PM

  Draga mea, in sfarsit am reusit sa vad ‘cat de tare lucrezi’ tu la birou. Glumesc. Pt ce motiv te-ai operat si cum de eu nu am stiut nimic? Sunt cam ingrijorata. Ma gandeam… de ce nu vii tu in Belgia? aici nu se da spaga, nu se lasa bacsis nici pt consumatiile din baruri(pt simplul motiv ca e inclusa in nota).Viata e roz aici.

  Acum cateva zile eram in gara din Liège si pt ca ajunsesem prea devreme m-am dus sa beau ceva in barul garii. La plecare am lasat banii + ceva bacsis pe masa pt ca tipul nu mai venea. Surpriza! Tipul a alergat dupa mine sa-mi dea ‘restul’ inapoi!!!! In fine…

 • Reply
  andressa
  12/01/2006 at 7:52 PM

  Draga mea, de ce nu imi scrii tu pe mail?
  Imi strici reputatia – o sa creada lumea ca am prieteni!!
  Pup. si vin si in Belgia, ti-am zis. Daca nu plec la matusa din SUA 🙂

 • Reply
  cristi
  12/01/2006 at 8:39 PM

  Din pacate uneori e necesara spaga. Exemplu: cum scapi de armata fara?

 • Reply
  andressa
  12/01/2006 at 8:48 PM

  operatie de schimbare de sex ?

 • Reply
  cristi
  12/01/2006 at 9:12 PM

  Neah, ca dup-aia tre sa-mi rad barba.

 • Reply
  just_desire
  12/01/2006 at 10:55 PM

  asa sunt si eu,…..mie rusine de spaga…dar e necesara……..si chiar nu suport sa dau spaga

 • Reply
  lost
  12/01/2006 at 11:47 PM

  Să vezi tu ce-o să suporţi când o să fii în situaţia de a ţi se face dosar penal. Bine, recunosc că am fost destul de idiot să ajung în situaţia asta. Într-o ‘societate perfectă’, mi-aş fi luat-o original. Am preferat totuşi să bag mâna în buzunar. Şi “preferat” nu e chiar cel mai potrivit cuvânt, mai aveam puţin şi-l imporam p-ăla să accepte.

 • Reply
  Vivi
  13/01/2006 at 6:48 AM

  Un medic rezident castiga 3.4 milioane de lei (vechi) pe luna, pentru norma intreaga… si face asta timp de cinci ani.

  Daca te pui numai putin in locul lui, jobul ‘pe care este platit sa il faca’ nu mai pare la fel de atractiv.

 • Reply
  andressa
  13/01/2006 at 12:55 PM

  Vivi, eu nu ii judec. Stiu ca sunt platiti prost (desi pe medicul asta il intalnisem la cea mai scumpa clinica privata), spun doar ca mi-e imposibil sa le bag in buzunar. Nu pot! Mi-e o jena de mor.
  Cat despre “a-si face meseria” – era vorba de mine, cand lucram in televiziune, nu despre ei. Nu am acceptat bani de la cineva pentru a-l baga intr-o preselectie in care oricum intra. Asta era.

 • Reply
  vidal
  13/01/2006 at 2:42 PM

  rezidentu’ cistiga 3,7 milioane in primul an. in urmatorii, cu cite un milion mai mult pe an.
  ceea ce oricum este putin
  dar spaga ia la greu mai ales fiindca-i trebuie sa adune cei 20.000 de euro cu care isi plateste un post de medic primar intr-un spital mare. asta daca are bani de spaga ca sa ia concursul pentru medic primar. nu doar sistemul de stat e blamabil aici, ci chiar corpul medical, care a instituit un subsistem intern de plati negre, ramificat cu mare folos asupra pacientilor.
  sanatate!

 • Reply
  andressa
  13/01/2006 at 2:49 PM

  deci dau sau nu dau spaga ? 🙂

 • Reply
  vidal
  13/01/2006 at 3:04 PM

  eu nu dau.
  si nici nu iau (asta, preventiv, pentru cine o vrea sa ma-ntrebe)

 • Reply
  andressa
  13/01/2006 at 3:08 PM

  facem poll ? 🙂

 • Reply
  v
  13/01/2006 at 3:16 PM

  vrei tu musai sa ne simtim minoritari?

 • Reply
  ...
  13/01/2006 at 5:00 PM

  e unu’ care doreste sa scape de armata :
  cu schimbarea de sex.nu merge, il inteleg.
  dar cu schimbare de sens, ai incercat ?

 • Reply
  cristi
  13/01/2006 at 5:15 PM

  puncte-puncte, eu sunt inginer, nu le am cu metaforele si alea alea, ce-ai vrut sa zici cu schimbarea de sens?

 • Reply
  inter milano
  03/02/2007 at 6:13 PM

  e plina romania de oameni corecti. un om care are in portofael atatea bonuri cum dracu sa dea spaga? are si spaga poezia ei.

 • Leave a Reply