CUMPARAM

Frigider meu 3.0. LG V+

O femeie știe că, deși toate rujurile seamănă între ele, ele nu sunt la fel. Nici dacă te uiți doar la ingrediente, nici la cum se simt pe buze, cât rezistă sau ce efect au asupra buzelor. De aia nici nu costă la fel.

Am aflat the hard way, în viața asta, că regula “seamănă, dar sunt foarte diferite între ele” se aplică și în cazul mașinilor, a gadgeturilor în general, dar în mod particular și în cazul frigiderelor. (Aș zice că și în cazul bărbaților, dar asta e deja altă discuție savuroasă pe care trebuie să o avem altă dată!)

La final de decembrie și în ianuarie, m-am luptat cu o mică problemă care s-a dovedit mare. Se tot strica mâncarea în frigider. Surprizător de repede! După ce mi s-a făcut rău de două ori, nu vreți să știți!, am pus un termometru special în interior și am aflat că frigiderul meu funcționa perfect ca dulap cu bec, în sensul că se puteam depozita cu succes alimentele în el, plus că le vedeai la lumină, dar nu mai răcea. Erau 19 grade în interior!!! Am apelat cu încredere la Depanero și le sunt veșnic recunoscătoare că m-au salvat pe termen scurt cu o reparație chiar de sărbători, dar nu am ales să înlocuiesc piese importante din el pentru că prețul unei piese și manopera ajungeau la jumătate din costul unui frigider nou – care vine și cu funcții noi, plus garanție!

Așa am ajuns să la combina frigorifică LG V+ pe care o cunoscusem astă vară la Mazilique Studio, când Cristina mă invitase să vorbim despre risipa de alimente. Am rămas cu gândul la gadget și abia așteptam să mi-l iau (aproape că m-am bucurat că s-a stricat frigiderul meu hihihi) pentru că avea multe funcții / sisteme deștepte: NatureFRESH, LINEARCooling și Door Cooling. Puneți-vă un pahar de vin, faceți-vă comozi, să vă povestesc!

Frigiderul este echipat cu sistemul NatureFRESH și care, printre altele, include două sertare care fac depozitarea alimentelor mult mai ușoară și mai intuitivă.

Sertarul Fresh Balancer este ideal pentru fructe sau legume și dispune de un comutator – practic selectezi prin acest buton ce vrei să depozitezi, iar sertarul își adaptează umiditatea astfel încât alimentele se păstrează proaspete mai mult timp.

Sertarul Fresh Converter este destinat depozitării de carne, pește sau legume. Comutatorul te ajută să adaptezi deci temperatura: -3°C pentru carne, 0°C pentru pește și aproximativ 3°C pentru legume. (Secretul meu este că pun acolo bere și să comut pe Vegetables pentru că berea la 3 grade este IDEALĂ hihihi!)

LINEARCooling™ este sistemul prin care se asigură un flux de aer rece mai rapid decât orice alt sistem de răcire.

Door Cooling+™ ajută la distribuirea uniformă a aerului rece în interior și răcește cu până la 13% mai rapid decât un sistem clasic. Diferența dintre temperatura din interiorul combinei și cea a compartimentelor de pe ușă este astfel redusă. Sistemul funcționează și ca o perdea de aer rece atunci când deschizi ușa combinei.

Bonus, sertarul din centrul combinei este pliabil, el poate fi retractat pentru ca vasele înalte să poată fi depozitate mai ușor.

Suportul pentru sticle de vin ține sticlele ușor înclinate, astfel încât dopul de plută să nu se usuce, menținând gustul vinului și aroma acestuia.

Te poti conecta cu telefonul mobil la frigider prin intermediul unei aplicații și poți astfel controla temperatura. De asemenea poți activa și funcția Express Freeze pentru o răcire mai rapidă a alimentelor. Cool, nu?

Plus că e negru! Eu altfel nu accept, am toate electrocasnicele negre în bucătărie. Se găsește însă și pe alte culori, stați liniștiți! 🙂

Pentru sănătatea noastră, este foarte importantă cuățarea frigiderului în mod constant. Eu fac asta o dată pe săptămână și aș vrea să vă sfătuiesc și pe voi să o faceți cel puțin la fel de des.

Cum se face o curățare temeinică a frigiderului?

1/ Se scot toate rafturile și sertarele, absolut toate piesele mobile. Ele se curăță mult mai bine afară, iar astfel nu ții ușa frigiderului deschisă prea mult timp, afectându-i performanța. În cazul LG V+, se scot și rafturile de plastic de pe ușă!

2/ Se folosește un detergent special pentru frigider, unul care elimină petele, mirosurile, bacteriile, dar nu este toxic. În cazul puțin probabil în care rămâne o urmă de soluție pe un raft și întră în contact cu un aliment pe care îl consumi, e important ce fel de soluție ai folosit! Astfel, orice produs care nu este destinat frigiderului este absolut interzis de folosit în interiorul frigiderului.

Pont: petele încăpățânate pot fi îndepărtate cu soluție de bicarbonat de sodiu. Se găsește la orice supermarket! Bicarbonatul ajută și la îndepărtarea mirosurilor din frigider. Așezați un recipient cu bicarbonat de sodiu, deschis, pe unul din rafturi și veți observa efectul lui.

Cum se păstrează mâncarea mai bine în frigider?

1/ Folosiți recipente cu capac pentru ca mirosurile să nu se răspândească și chiar să se amestece în mod neplăcut. Indicat este să folosim caserole din sticlă. În primul rând sunt mai prietenoase cu natura, în al dolea rând sunt mai sigure pentru sănătate și nu rețin mirosuri. Eu am 1 set și în folosesc cu încredere pentru a lua prânzul la birou, sunt ideale și pentru că se închid ermetic și nu curge deci din ele lichid (supe sau sosuri).

2/ Nu aglomerați frigiderul cu alimente care nu au nevoie de depozitare la rece:

• Ceapă
• Usturoi
• Roșii
• Cartofi
• Banane
• Avocado
• Citrice
• Miere
• Mustar
• Conservele – evident!

Eu însă pun în frigider pe timpul verii roșiile și cartofii pentru că în bucătăria mea se face atât de cald încât se strică în 24 de ore. Bananele însă se vor înnegri mult mai repede în spațiu închis și se vor înmuia, deci în niciun caz nu le puneți la frigider. În plus, ele vor afecta și alte ingrediente pe care le aveți în apropierea lor – se vor coace / strica din cauza gazului eliberat în procesul de coacere, etilena. (Pe de altă parte, țineți minte să puneți avocado necopt lângă banane dacă vreți să se înmoaie mai repede!)

Concluzie

În încheiere aș vrea să vă spun că mi-a fost foarte greu să creez acest frigider “instagramabil” pentru voi! 🙂 Oala cu ciorbă și murăturile nu dădeau prea bine, așa că le-am scos și am adăugat pe rafturi boluri frumos colorate. Uneori, viața noastră reală e greu de redat în imagini apetisante, nu-i așa? Uite totuși că vă arăt before, să vedeți, pentru amuzament, frigiderul de poză și cel mai puțin “pozabil”.

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Ioana
    04/03/2020 at 9:11 AM

    Tocmai oala de ciorba și borcanul de murături fac diferența între pozele de reclama și pozele de real life. Apropo de păstrat alimente în frigider, nu știu dacă folosești recipiente tupperware, sunt absolut minunate. Totul se păstrează fresh, inclusiv mămăligă sau un mar început, chestii care în alte condiții le ai arunca instant.

    • Reply
      andressa
      04/03/2020 at 12:55 PM

      Nu am așa ceva! Spune-mi mai multe. Unde le găsesc?

  • Reply
    maria
    04/03/2020 at 1:24 PM

    Sa folosesti sanatoasa noul frigider!
    Am citit mai demult, pe internet, ca in frigider amidonul din cartofi se transforma in zahar mult mai repede. Nu stiu daca e asa, internetul adesea nu e o sursa de incredere. Si in bucataria mea e prea cald vara, asadar cumpar cantitati mici de cartofi (2-3 kg) pe care le tin intr-o punga de hartie, asezata pe jos, intr-un loc mai ferit.

    • Reply
      andressa
      04/03/2020 at 3:20 PM

      Multumesc. Da, si eu stiam ca face rau sa ii tii la rece.

  • Reply
    Ioana
    04/03/2020 at 4:11 PM

    Pe bune ca nu știi? La noi în Baia Mare sunt foarte populare și de foarte mult timp pe piața. Se vând prin sistemul piramidal, eu nu sunt reprezentant și nu vreau nicidecum sa îți fac reclama. Sigur găsești pe google imediat ceva date de contact. Ideea este ca sunt caserole dintr-un plastic special, mai scumpe, evident, care tin mâncarea proaspătă. Eu nu as mai pastra ciorba în oala… Sau de genul fructe proaspete, legume, orice practic se păstrează zile în șir tot proaspăt. Un ardei început, de exemplu, imediat nu mai este ok, castraveți proaspeți… Inclusiv o ceapa tăiată poate fi ok și după 2 zile. În felul acesta, economistesti alimente. Merita sa încerci cu o piesa mai mica, pentru ca sunt toate dimensiunile posibile. Am un flacon de 0,5 în care tin apa în poșetă. Am acasă filtru de apa și atunci apa respectiva se păreaza bine inclusiv vara. Un pet obișnuit imediat se scutura în geanta și apa devine ciudata la gust, se încălzește mai ales vara. În tupperware se păstrează vreme îndelungata tot proaspăta.

  • Reply
    ionut
    22/03/2020 at 8:06 PM

    Interesant acest articol. Merci!!!

  • Reply
    o femeie
    11/05/2020 at 3:31 PM

    ba pe mine poza cu muraturile m-a dat gata 🙂
    Frigiderul meu are o gramada de borcane (le refolosesc ca recipiente de stocare, mi se par mai sanatoase decat plasticele), dar nu am muraturi pt ca le-am terminat si aici pietele sunt inchise sa cumpar alte legume si sa fac…

  • Leave a Reply