Trăim vremuri interesante și oportunități profesionale și de business uluitoare. Huffington Post titra acum 2 ani că 85% din slujbele din 2030 nu existau încă. Nu știu dacă procentul va fi confirmat peste ani, nici dacă România va fi aliniată la standardele internaționale, dar o tranzacție importantă tocmai a avut loc și ne va schimba viețile, ne dăm sau nu seama, tuturor.
Comisia Europeană a aprobat recent tranzacția prin care Vodafone a preluat Liberty Global, companie care operează operatorul UPC România. Astfel, Vodafone a preluat operațiunile Liberty Global din România, Germania, Cehia și Ungaria, pentru 18,4 miliarde de euro, într-o tranzacție anunțată încă de anul trecut.
De astăzi, când tranzacția s-a finalizat, putem afirma că Vodafone și UPC sunt împreună pentru o Românie mai bine conectată.
Ce înseamnă asta pentru noi toți?
Înseamnă servicii convergente, inovație, tehnologie avansată mai accesibilă, o piață a muncii mai interesantă și oportunități de business. Vodafone are o istorie de 22 de ani în România, iar UPC are o istorie de peste 25 de ani pe piața locală. Prin unirea lor obținem unul din cei mai doriți angajatori din România.
Vodafone a fost pentru mine personal întâi Connex, primul operator la care am avut abonament (de fapt mama mea, eu eram minoră), în 1999. Am încă același număr de telefon (doar că în loc de 093, acum începe cu 0723). Istoria operatorului are alte momente importante însă, nu contractul meu. Astfel, Vodafone este primul care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005) și 4G (2012). Printre premierele Vodafone România pe piața locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundație corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998, primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014), prima rețea NB-IoT (2018) și prima rețea 5G (2019). La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix si 14 milioane de clienti ai serviciilor TV, incluzand toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri.
6 Comments
Vlad Protopopescu
02/08/2019 at 5:06 PMPe bune? 5G? De ce Bruxelles-ul si Geneva refuza tehnologia 5G? Or fi prosti, nu? Serios, mai usor cu pianul pe scari…
Vlad
02/08/2019 at 5:59 PMDupa ce am postat comentariul, nu mi-am mai putut accesa adresa de mail! Pe bune? Te simti bine? Sper ca da… jalnic…
Vlad
02/08/2019 at 6:21 PMAndressa, cand imi publici macar primul comentariu? Ca sa devii si mai credibila ca si influencer… respira adanc, numara pana la 100 – si nu imi mai bloca mailul… Multumesc!
Sa nu uit… am ajuns pe blogul tau din curiozitate – vroiam sa stiu cum gandesc romanii mei apropo de pregatirile de supravietuire in caz de dezastre – din cate imi amintesc tu ai ceva provizii, nu am timp sa caut acum pe blog… dar am dat si de un fatalau gelos cu manutze de ginecolog ratat – era un link parca cu blogul lui, cu uneltele lui proaste, cateva mediocre, cu cutitase de copii pana in 14 ani… nu te supara pe mine te rog, daca sunteti influenceri – macar scrieti ca lumea despre ce va pricepeti sau sunteti platiti, altfel oamenii care va citesc isi iau unelte proaste recomandate de “Doruletz” ala …
weburban
05/08/2019 at 8:56 PMUPC are deja o grila de programe foarte buna si exceleaza ca si provider de internet. Folosesc serviciile lor de 2 ani si nau am avut probleme pana acum. Sincer sper doar ca aceasta miscare sa nu ne afecteze in vreun fel.
Vlad
07/08/2019 at 1:40 PMEu am avut Mitnet pentru 7-8 ani – un provider mic-mediu. Servicii mult mai bune. L-au cumparat UPC-ul – si deja s-a stricat treaba pt consumatori. In caz de defectiune, la Mitnet se remedia in 2 ore.. la UPC dura mult mai mult, dupa multe telefoane … acum sunt la Digi – si mai prost… Vodafone a cumparat UPC – se formeaza oligopoluri – se inteleg cu ceilalti doi “concurenti” la preturi, defectiunile se repara mult mai incet! Cine pierde: consumatorul, evident! Spuneti NU gigantilor!
Vlad
14/08/2019 at 11:41 AM“Ghiavolitza” ce esti – ai auzit ce a spus Johannis ieri despre 5G? Citez:
“La noi unii nu sunt suficient de îngrijoraţi. (…) Nu realizează ce se întâmplă de fapt. Cred că va trebui să discutăm şi în CSAT”… hmmm… o fi aflat si el ca Bruxelles-ul si Geneva refuza 5 G-ul, ce zici?
Ai observat cati analfabeti functionali produce inalta tehnologie? La noi sunt peste 40% din tinerii de 18 ani! Ar trebui facut un studiu serios pe tema asta… si numarati si mortii in accidentele rutiere provocate de soferii criminali care folosesc smartfionurile la volan!