TRAIM

Vinurile mele preferate de la RO-Wine 2019

Nu știu ce ați făcut voi în weekend, dar eu am degustat zeci de vinuri. Nu a fost ușor, am plecat pe șapte cărări de la RO-Wine, și sâmbătă și duminică, dar, cum ar spune Vice, am băut râuri de vin ca să nu trebuiască să o faceți voi.

Așadar, iată concluziile documentării mele:

Prosecco / Vin Spumant

Evident că încep cu ce are bule, asta îmi place cel mai mult! Și am avut de unde alege pentru topul meu. Numărul 1 este Otello, vinul spumant extra dry rosé de la Ceci, un producător italian. O sticlă elegantă. o culoare superbă, roz deschis, textură fină și arome de fructe, cireșe, căpșune, pere. La ei existau mai multe feluri de Lambrusco frizzante, încercați dacă vă place genul.

Tot cu italieni continuăm, un prosecco alb de la Foss Marai, extra dry. De fapt, am gustat mai multe de la ei, alb și rose, cu aciditate perfectă, aș începe ziua cu ele, aș zice că merg cu fructe la micul-dejun, nu doar seara! Subtile, răcoritoare, eu o sa îmi iau un bax.

Ultimele locuri, dar tot în top, ar fi Cotnari Colocviu Vibe, un vin spumant din Fetească Neagră, alb și rose. Ideal pentru zilele de vară, foarte fresh, echilibrat, eu am preferat varianta albă.

Sachetto și Montelvini – iau de asemenea notă mare de la mine.

Și iată deci cât prosecco am degustat! :)))

Vin Alb

Sauvignon Blanc organic de la Domeniul Bogdan – plăcut, aromat, fructat, din zona Dobrogei. e la un preț foarte bun la vânzare, cam 27 lei. Și roseul e buuun!

Sauvignon Blanc de la Domeniile Urlați – l-am gustat prima oară și l-am reținut. Plăcut mult.

Crama La Salina – Chardonnay Barrique. Aș zice ușor vanilat, cu aromă de soc. Eu zic că e de noi, femei adică, hehe. Plus : la ei am gustat un eiswine pe care urmează să îl pună în vânzare, delicios, o minune, bomboană la sticlă, jur. Cine n-a băut vreodată ice wine / eiswine, un vin dulce, desert, nu știe ce pierde!!

Vin Roșu

A fost cam cald la RO-Wine așa că vă mărturisesc că vinul roșu nu prea a intrat, dar m-am sacrificat și am gustat câteva. Davino Flamboyant 2015 – premiat, dar ăla din 2009 este cică nebunie.

Am mai încercat merlot de la Gitana Winery, bun, și cabernet sauvignon.

Vin Rosé

Nu mai știu, deși am încercat vreo 15! :)) Fac update dacă îmi aduc aminte sau îmi zic prietenii ce am lăudat la fața locului. De la un punct încolo, it’s all a blur!

Hai noroc!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply