EA este o serie de articole Andressa.ro despre femei inspirate, creatoare de concepte și lucruri deosebite, care merita respectul nostru și atenția noastră, un like, un share, o comandă sau o donație.
Andreea Ștefan se consideră norocoasă pentru că face exact ce și-a dorit, design de interior și de produs. Are 29 de ani și a studiat designul la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, apoi a făcut un master de Ecodesign în Italia. Are un portofoliu interesant de proiecte de design interior, dar provocarea ei în acest moment este să strângă banii necesari producției unui produs nou, Yenipuf, un set de pufi care se pot folosi împreună sau separat, în orice fel de spațiu, acasă, spații de relaxare, biblioteci, terase, grădinițe, sunt ușor de depozitat și foarte confortabili. Speciale la acest produs sunt calitatea materialelor folosite și faptul că sunt creați manual. Dacă vreți să comandați un set deja sau doriți să o sprijiniți, Andreea are o campanie de crowdfunding pentru Yenipuf pe Startarium, deschisă până pe 5 octombrie. Iată ce mi-a povestit mie despre primul ei produs:
“Cumpărătorii Yenipuf sunt persoane tinere care apreciază designul de produs și investesc în interioarele caselor lor, dar și părinți care amenajează camerele copiilor”
Cine îți imaginezi că va avea un Yenipuf acasă? Cum arată cumpăratorii în mintea ta? Ce stil de viață au?
Cumpărătorii au între 25 si 40 ani, sunt persoane care apreciază designul de produs și sunt dispusi sa investească in obiecte pentru interioarele caselor lor, care își doresc un obiect de șezut util și confortabil, dar care să îți și ofere mai multe locuri de stat in casă, pentru cand îți vin prieteni in vizită. Totodata, e si pentru parintii care amenajeaza camerele copiilor, pentru ca este un obiect de șezut comod, prietenos. Dar i-am gândit si pentru spatii publice, precum biblioteci, grădinițe, terase/gradini, corporații sau spatii de coworking care ofera zone de relaxare angajaților.
“Sistemul de chingi transformă pufii în pufi smart”
Știu ca ti-ai dorit sa fie foarte, foarte practic. Îmi poti descrie cum poate fi el folosit în moduri diferite intr-o singură zi?
Da, Yenipuf ocupă puțin spatiu de depozitare, dar totodată se poate folosi în multe variante, datorită sistemului de chingi. Acesta îi transformă în niște pufi smart. Adică pot fi folositi de una sau de mai multe persoane si pot fi asezati, simplu si intuitiv, în diverse pozitii, in functie de momentele zilei și de activitatea pe care o ai.
De exemplu, daca vrei sa citesti, poti sa te asezi in poziția fotoliu, dacă vrei sa stai relaxat sau chiar să ațipești, îi poti pune intr-una din pozițiile in care stai întins. Poți sta ca pe un taburet pe doua perne suprapuse, sau pot sta 3 persoane fiecare pe cate o perna, cand joci un boardgame sau te întinzi la discutii. Si variante sunt multe, depinde de creativitatea fiecaruia, tocmai asta aduce nou produsul meu.
“Nu am gasit încă nicio fabrică dispusa să ii producă cu atât de mare atenție la detalii, așa ca am ales sa merg varianta realizării manuale.”
De ce ai ținut sa fie facut manual fiecare puf?
Yenipufii sunt realizați in totalitate manual pentru ca asa am putut sa controlez atent fiecare detaliu. Nu am găsit inca nicio fabrica dispusa să îi produca cu atat de mare atenție la detalii, asa ca am ales sa merg pe aceasta variantă, ca sa nu fac rabat la calitate. Cei care vor sustine campania vor primi un set de pufi din materiale foarte bune, cusuti manual de niște fete talentate. Pentru că, așa cum zicea Charles Eames, “The details are not the details. They make the design”.
Când te-ai gandit la designul obiectului, te-ai gandit si la costurile de productie, cu siguranță. Ce materiale ai ales?
Am ales materiale foarte bune, rezistente si plăcute la atingere, de la perna alba din interior (cusută dintr-o pânză groasă), până la huse, care trebuie sa reziste și sa se spele la masina când este nevoie. Si chingile sunt tot cusute de noi, pe dimensiune dintr-un material ales special.
“Pe viitor mi-ar plăcea să diversific gama Yenipuf.”
Ai ca obiectiv sa strângi 3000 euro in campania ta de crowdfunding. De ce nu ai apelat la un investitor?
Aceasta campania de crowdfunding este foarte importantă pentru mine, prin ea eu urmăresc sa imi validez ideea si sa vad daca există interes pentru produsul meu. Targetul mi l-am setat eu, iar banii obtinuți din crowdfunding merg în totalitate în producția și transportul obiectelor cumpărate de susținători.
Dacă mi se finanțează campania, voi trece de la faza de prototip la producție efectiv. Deja sunt în discutii cu niste fabrici pentru producția anumitor părți din set, așa anticipez că lucrurile vor merge mai repede și la un cost mai mic, sper eu. Pe viitor mi-ar plăcea să produc și huse personalizabile intr-o masura mai mare, cu imprimeuri realizate de designeri, dar și să diversific gama Yenipuf. Vreau pe viitor să produc și niste pufi un pic mai mari (de 75-80 cm diametru) pentru persoanele mai înalte.
Dacă există interes, pot face și stocuri, vom afla pe 5 octombrie. Până atunci ii invit pe oameni să urmareasca campania și să sprijine proiectul, aici .
No Comments