GANDIM

RECOMAND. Ce are tatal de facut dupa ce se naste un copil?

In multe familii, dupa ce se naste copilul, inca se mai discuta despre cat de greu ii este tatalui si cum nu poate fi lasat singur cu copilul pentru ca “nu stie ce sa faca”. Keep the baby alive, as zice eu ca e brieful, dar na, nu te pui cu o mamica grijulie si bine inentionata. Mai bine vin neamurile de la 400 km, decat sa ramana “bietul tatic” o ora cu bebelusul.

Totusi, de-a lungul istoriei, tatii au castigat mai multa incredere: in ei insisi, dar si votul familiei care ii vede ca pe oameni capabili sa aiba responsabilitati. Poate parea o pedeapsa asta, dar de fapt e un dar. Sa te implici, sa ai o relatie stransa cu copilul este un efort, dar si un mare privilegiu. Nimic nu se compara cu sentimentul pe care ti-l da copilul care are nevoie de tine, care vrea sa faceti ceva impreuna. Pentru mine, ca parinte, interactiunea cu copilul este ca un medicament, ma incarca cu bucurie, uit de orice problema sau durere. Ma simt norocoasa sa petrec o ora cu copilul meu si cred ca toti parintii merita acest timp.

Tatal nu mai este doar cel mai menajat om din casa, nici doar majoreta mamei, in societatea moderna este cu adevarat un parinte cu drepturi egale. Si ii este greu, in numeroase cazuri este singurul care aduce un venit acasa, deci energia lui trebuie folosita cu cap!

Daca urmeaza sa aveti un copil sau deja familia s-a marit, va recomand un eveniment pe aceasta tema: Prima editie a Modern Dad’s Challenges. Evenimentul va fi moderat de bloggerul & taticul Andrei Cismaru, iar tema acestei editii este – “Rolul tatalui in perioada pre si post natala”.  Andrei va dezvolta acest subiect impreuna cu speakerii invitati: Dr. Valeria Herdea, Medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie; Oana Nicolau, Psihoterapeut de cuplu si familie & Sorin Nicolau, Life and Business Coach si un Invitat surpriza.

Tatii, la fel ca mamele, joaca un rol important in dezvoltarea si evolutia copilasului. Tocmai de aceea, implicarea lor inca din perioada sarcinii si informarea corespunzatoare legata de schimbarile care au loc in corpul femeii, dar si in relatia de cuplu dupa aparitia bebelusului, este foarte importanta. Suportul pe care il pot oferi viitoarei mamici si ulterior intelegerea modului in care decurg lucrurile dupa apariatia bebelusului in viata lor, ii apropie, ii pregateste pentru statutul de tatic si ii ajuta sa imbratiseze mai usor toate provocarile aferente “meseriei” pe care o vor avea pentru tot restul vietii  

Desi exista foarte multe evenimente dedicate parintilor in Romania, focusul este in cea mai mare parte pe rolul mamicii si ce trebuie sa stie pentru a se descurca in aceasta noua calitate, iar discursurile sunt, desigur, in aceasta directie.  

Asadar, “Rolul tatalui in perioada pre si post natala” va fi subiectul abordat pe 5 aprilie.  Inscrierile se fac completand formularul de inregistrare de pe blogul Frunzaresc.eu. Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor.

Blogul andressa.ro este partener Modern Dad Challanges, serie de discutii initiate de Frunzaresc.eu si realizate si implementate cu agentia de publicitate Creative Energy Corner.

 

Sursa foto Tata si copil: Shutterstock

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply