TRAIM

DE ZIUA NOASTRA. Ce-si doresc mamele care muncesc

Un studiu ejobs arata ca numai 31% din mamele care lucreaza considera ca au gasit echilibrul intre viata profesionala si cea personala. Una din trei femei declara ca lucreaza mai mult de 8 ore pe zi. Daca adaugam la asta si traficul, nu ne mai miram ca multe din ele nu au nici macar o ora pe zi pentru viata personala.

Pentru o treime dintre mamele cu job care au participat la sondajul eJobs, sarcinile de serviciu le ocupă peste 8 ore din zi, iar un procent similar (34%) este reprezentat de cele care lucrează 7-8 ore pe zi. De un program de până la 4 ore pe zi se bucură doar 16% dintre participantele la studiu care au continuat să lucreze după apariția copiilor, iar 17% dintre respondente au declarat că alocă între 4 și 6 ore în fiecare zi activităților de serviciu. 

Indiferent câte ore lucrează, 68% dintre mamele participante la sondaj spun că alocă familiei și treburilor casnice minimum 3 ore în fiecare zi. Alte 27% spun că dedică între o oră și două ore pe zi activităților de familie și numai 5% au mai puțin de o oră în fiecare zi pentu viața personală.

 

Iata ce propun eu. In loc de zambile si lalele, truse cu farduri si vouchere la spa (la care oricum nu prea are nimeni timp sa ajunga), mamele si tatii ar aprecia mai mult daca ar primi de la angajatori:

Program flexibil. Atata timp cat sunt 40 de ore pe saptamana, sa le impartim cum vrem, in functie de ora de dus copilul la gradinita sau scoala, de programul pediatrului, in functie de ora la care e cursul after-work. De ce sa nu pleci la 16 daca mai poti lucra de acasa, de la 20 la 22?

Posibilitatea de a lucra de acasa o zi pe saptamana.

Mai multe zile de concediu medical pana ce copilul/copiii implinesc 5 ani.

Cresa si/sau afterschool in companiile cu peste 300 angajati.

 

La multi ani! 

 

Sursa foto superfemeie: Shutterstock

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Miruna Ioani
    09/03/2017 at 12:09 AM

    Sunt niște idei foarte bune, Andreea. Cred că ar ușura muuult de tot viața angajaților și ar crește prouctivitatea. Fiindcă altfel funcționezi atunci când ești liber.

    Și, ce să vezi, fix astăzi vorbeam cu cineva de la o companie mare, care îmi povestea de planurile lor … foarte asemănătoare cu ce spui tu. Oare ai avut vreo legătură? Povestim 😉

  • Leave a Reply