TRAIM

Când Internetul pe mobil te schimbă!

Un apel nepreluat. Ce poate însemna el? “Noapte bună, te iubesc.” Asta însemna cel puțin pentru mine, în fiecare seară, când prietenul meu îmi dădea bip. Era la finalul anilor ’90, când am avut primul telefon mobil. Vremurile sunt altele acum, stilul nostru de viață s-a schimbat enorm, iar modul de comunicare face parte din această transformare, dacă nu e chiar catalizatorul.

Accesul rapid si nelimitat la informație ne schimbă deja destinele. O simțim mai mult ca oricând, în era rețelelor sociale, a producătorilor independenți de conținut, influenceri și bloggeri.

Telekom a lansat o ofertă care marchează un nou moment in istoria telecomunicațiilor, de la momentul în care telefoanele mobile au devenit accesibile publicului larg încoace.

O mică recapitulare întâi. La finalul anilor ’90, când românii au început să își cumpere telefoane mobile, stilul nostru de viață a început să se transforme. De la “găștile” formate pe criteriul rețelei din care făceai parte, până la convorbirile de maximum 3 secunde, cât era netaxat apelul, sau programarea telefoanelor după ora 22:00, când era mai ieftin, începusem să comunicăm diferit, să ne purtăm diferit.

Grija noastră principală nu era, ca acum, să avem un încărcător la noi, ci să avem semnal. Și, mai mult ca niciodată, să avem credit. Prețul comunicării mobile era încă foarte mare. Așa că a apărut alfabetul bazat pe apeluri nepreluate. Un bip sau două bipuri. Un bip lung sau un bip scurt. Asta putea înseamna, de exemplu, da sau nu. Vin sau nu vin. Coboară acum sau întârzii. Sau, cum spuneam la începutul textului, “te iubesc”.

Smartphone-urile și ieftinirea planurilor tarifare ne-au schimbat mult stilul de a comunica. Ne permiteam mai mult, telefoanele puteau mai mult, am început să ne lungim la vorbă. La mailuri. La postări pe net, poze și text. A fost o nouă etapă pentru noi. De la un bip cu “te iubesc” sau lipsa lui (ce oroare să uite să dea bip!) puteai să te și cerți prin mesaje sau la telefon. Iar despărțirile în era tehnologiei avansate sunt adevărate telenovele.

Suntem la final de 2017, la 20 de ani de când telefoanele mobile începuseră să atârne ca niște cărămizi în gențile noastre, iar Telekom doboară o graniță cu o ofertă fără precedent. Începând cu 5 euro/ lună (TVA inclus) persoanele fizice pot avea Internet mobil 4G nelimitat, fără scăderea vitezei în funcţie de consumul de date, minute şi SMS-uri nelimitate, trafic de date şi minute în roaming în SEE, plus acces de pe mobil la servicii de video precum HBO, HBO GO, Cinemax sau Telekom Sport.

La asta se adaugă faptul că rețeaua de date mobile este cel mai bine cotată din România, conform testelor efectuate de auditorul independent P3 communications asupra tuturor rețelelor mobile din România, în vara acestui an. Așadar, este cea mai avantajoasă ofertă de pe piață din acest moment. Rămâne de văzut cum ne schimbă viețile această nouă eră a Internetului mobil atât de accesibil. Cum sunt o romantică, sper să transforme bipul de “Noapte bună, te iubesc” în serenada de noapte bună, transmisă chiar și din alt capăt al lumii.

 

Sursa foto cuplu Shutterstock.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    maddy
    08/12/2017 at 10:49 AM

    dupa ani de zile in care am fost client pre pay Orange m`am mutat pe Telekom (tot pre pay) pentru ca au o oferta beton pt internetul mobil, 1 Gb/zi pentru 5 Euro/luna. la Orange primeam 500 Mb pe luna pt 5 euro/luna…stranutam si ii consumam :))

  • Leave a Reply