Diverse

la joaca

Despre cei din zodia mea se spune ca ar fi competitivi. Ca pana si la jocuri educative se lasa cu scandal sau chiar lacrimi! Ori castigi, ori dai cu tabla de Monopoly in capul adversarului. Nu stiu ce sa zic, cred ca am ascendentul in “nu prea imi pasa”. Nu stiu exact cand, dar de la un moment dat a inceput sa imi pese mai mult de atmosfera decat de castigul personal. Desi despre mine ar spune multi ca sunt ambitioasa, nu cred ca e asta e totuna cu a face orice pentru a castiga.

Apropo de jocuri, cand eram mica mereu imi doream boardgames si nu prea se gaseau. Aveam si unele in germana, primite, din care nu intelegeam nimic. Toata bucuria mea se gasea in sansa de a castiga. Fiind o fire astenica, fara niciun fel de inclinare spre sport, orice competitie care presupunea alergare, rezistenta sau forta, era pierduta din start pentru mine. Aveam, cum s-ar spune, conformatia ideala pentru un singur sport: sah.

Cand ma puneam in fata unui carton cu desene pe el, ma simteam ca Stephen Hawking: incapabila sa alerg, dar in stare sa dictez teorii care schimba lumea! =)) Sau cel putin sa mut pionul cu talent pana ce ajung prima la final. De-asta mi-a placut si scoala, intotdeauna. In afara momentelor triste in care mergeam la orele de educatie fizica, ma simteam ca pestele in apa. Citeam, vorbeam, scriam, prezentam. Daca nu trebuia sa ridic mai mult de 2kg sau sa alerg, eram extrem de fericita. O tocilara, cum s-ar spune. Nerd and proud of it.

Numai ca timpul a trecut si micii tocilari slabi, cu ochelari, incapabili sa castige la tenis sau ultimii alesi cand se faceau echipele la baschet sau fotbal, au crescut mari. Din fericire, in lumea oamenilor mari, conteaza mai putin sa fii primul la maraton. Important e sa participi. Si poti sa fii bun la altceva.

Uite de-aia o sa incerc sa o invat pe Pisiloi sa inoate, sa mearga pe bicicleta, sa joace bedminton, dar daca nu ii place foarte mult, nu o sa fac din asta o tragedie. Important e sa incerci, nu sa fii campion la orice. Cine zice ca filatelia nu e cool? Sau matematica? Sigur, nu poti sta numai in casa cu nasul in carti, dar si sa alergi toata ziua e cam overrated, daca ma intrebati pe mine. E bine sa faci sport si cu mintea.

Asa ca daca Eva o sa prefere “Nu te supara frate” si “Piticot” (sau alte jocuri, oferta vad ca e larga la Noriel), pentru mine e tot o campioana olimpica. Si daca nu o sa castige, sper sa nu se lase cu scandal. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply