Diverse

Cadouri pentru copii mici si mari

Inainte sa fiu parinte ziceam ca nu ii voi cumpara copilului tone de jucarii pentru ca e o risipa. Asta e unul din multele lucruri pe care le spuneam inainte sa am habar despre cum sta treaba (printre altele, mai ziceam ca nu o sa vada niciodata televizorul deschis si ca eu o sa merg zilnic la sala). Intre timp, m-am lamurit. Jucarii cumperi si pentru ca iti plac tie, nu pentru ca ti le cere copilul. Si pentru ca te joci si tu cu ele acasa si te-ai plictisit de cele pe care le ai. Cumperi si pentru ca vrei sa marchezi o zi speciala si recompensele nu pot fi numai o excursie sau o portie imensa de clatite.
Asadar, iata care sunt jucariile mele preferate, pe care le cumpar si pentru fiica mea, si pentru alti copii, dar si pentru mine. Top 5!

1. Lego. Chiar in weekend am cumparat unul pentru categoria 5-12 ani cu o rulota.

Acasa avem aproape toate Duplo si abia astept sa le am din cele pentru copii mai mari. Colectia Star Wars este senzationala!

2. Boardgames. I’m an addict. As juca si Jumanji! Pisiloi e prea mica sa joace asa ceva, dar imediat ce o sa poata intelege ce si cum, soarta ei este pecetluita. Preferatul meu din jocurile pentru adulti? Imperial.

3. Bicicleta/trotineta/role. Orice mod de a te deplasa pe roti in aer liber imi place. Si cred ca nu poti sa dai gres cand le faci cadou.

4. Puzzle-uri. Sigur, acum suntem la faza cu 2-3 piese. Si sa nu vrei, si tot le gasesti locul! =)) Personal le ador pe cele de mii de piese, la care lucrezi o saptamana. Cand eram studenta in Varsovia, am avut neinspiratia de a-mi aseza “my work in progress” direct pe parchet si nu am mai putut da cu aspiratorul pana nu am terminat!

5. Carti. Ca sunt cu poze, cu povesti sau romane, mie imi plac cartile. Am citit si pe Kindle, dar tot hartia imi place mai mult. Si lui Pisiloi ii plac cartile (chiar si brosurile de la hypermarket). Asta a fost salvarea noastra cand eram in avion. Ne-am uitat pe cartile aduse de la noi de acasa si noi si ceilalti copii din avion, pentru ca toti isi pierdusera rabdarea la un moment dat.

Problema e ca dupa ce epuizez aceasta scurta lista ajung in pana de idei. Voi ce cumparati cand vreti sa daruiti o jucarie frumoasa?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ema Georgescu
  28/08/2015 at 4:01 PM

  orice copil fara bicicleta este un copil nefericit 🙁

 • Reply
  andreea
  28/09/2015 at 4:02 PM

  Bicicleta o sa rmana tot timpul pe primul loc 😀 !

 • Leave a Reply