Diverse

adio

Abia acum inteleg. Am fost dezamagita sau socata sau contrariata cand am auzit de cupluri care se despart dupa ce fac un copil. Acum inteleg. Nu ca as fi in pragul divortului, dar traiesc pe pielea mea ceva pentru care nicio carte nu te pregateste.

M-am intors la birou. Nici mai devreme, nici mai tarziu: exact cand trebuia. Am energie, am chef de munca si am intrat cu copilul intr-o etapa in care e mai usor, intelege ca mama vine seara acasa in anumite zile din saptamana. Imi place sa muncesc, sa am un motiv sa ma imbrac dimineata, sa citesc ziarele. Dar paradoxal ma simt din ce in ce mai izolata. Cu Testosul am de rezolvat o tona de chestiuni administrative: cumparam lucruri pentru copil, ne impartim sarcinile ( cine o plimba, cine o schimba ), mancam pe rand de cele mai multe ori… Sunt obosita.

Ma intreb ce e in mintea celor care isi imagineaza ca pot salva o relatie cu probleme facand un copil. E ca si cum ai vrea sa salvezi de la inec pe cineva si ii legi un bolovan de picior! Sa zicem ca doar Phelps ajunge la mal…

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Tudor
  12/01/2014 at 11:39 AM

  Iar adio este pentru vechea ta viață sau vechile tale percepții?

  • Reply
   andressa
   12/01/2014 at 7:26 PM

   Tudor,
   Nu stiu. Voiam sa zic adio pentru ca multi isi spun adio cand dau de greu. Poti sa spui ca da, m-am despartit de viata mea. Asta stii cand am constientizat? Cand m-am intors din maternitate cu copilul. Fix in ziua aia, desi nascusem deja de 3 zile, am avut un moment de slabiciune, singurul de altfel de cand am ramas gravida (desi hormonii ma puteau da peste cap teoretic) si am intrat in panica, totul ma speria. Mi-am dat seama ca nimic nu mai e la fel.

 • Reply
  Ioana
  12/01/2014 at 1:06 PM

  Bine zici…Am avut si eu ideea asta la un moment dat in cap, dar am realizat ca nu este o solutie…Copilul trebuie sa simbolizeze rodul iubirii…nu colacul de salvare.
  Uneori pur si simplu nu merge…trebuie sa mergi mai departe…

  • Reply
   andressa
   12/01/2014 at 7:27 PM

   Ioana,
   Eu stiu un cuplu pe punctul de a se desparte si se gandesc sa faca un copil ca sa se regaseasca. Ar fi al treilea!! De fiecare daca cand au fost pe picior de plecare au facut un copil. Dude, wtf?!

 • Reply
  Tudor
  12/01/2014 at 8:40 PM

  Colacul de salvare poate fi orice. Sigur, este la indemana un copil, dar altui fac firme împreună, altui pornesc in jurul lumii. De obicei, proiectul comun este cel care este dorit si in care cuplul isi pune sperantele. Uneori, proiectul merge si aduna cu succes in asa zisii membri fondatori. Alteori nu. Iar copii rămân cu un singur părinte,ceea ce este nasol.

 • Reply
  Andreea
  12/01/2014 at 10:47 PM

  Cum a reusit un copil de 7 luni sa inteleaga ca “mama vine seara acasa in anumite zile din sapamana’?

  • Reply
   andressa
   24/01/2014 at 7:00 PM

   Andreea,
   Pur si simplu s-a obisnuit treptat sa stea si cu bunica, si cu taticul, fara mine. Si atunci daca lipsesc acum o zi intreaga, adica vin seara, nu e o drama. Nu plange. Doar se bucura cand ma intorc! Imi sare in brate imediat! 🙂
   Intr-o carte am citit ca e bine sa lipsesti cate o ora, apoi doua, pana se obisnuieste treptat cu ideea ca mama pleaca dar mereu vine inapoi!

 • Reply
  Andreea
  12/01/2014 at 10:50 PM

  As fi vrut sa editez, dar nu pot. La 7 luni copilul trece prin anxietatea separarii. As zice ca e exact cand nu trebuia.

  • Reply
   andressa
   13/01/2014 at 12:28 PM

   Andreea,
   Adica nu plange. Asta am vrut sa zic. Si uite de-aia nu voiam sa deschid subiectul “mamiceala”, pentru ca nu vreau sa dezbat nimic. M-am documentat, am vorbit si cu pediatra si apoi am luat niste decizii, ca orice mama. Nu am cerut sfaturi, multumesc mult daca voiai sa ma ajuti. Suntem foarte bine!

 • Reply
  Cristian
  13/01/2014 at 1:18 PM

  N-o rezolvă, dar lungesc căsătoria. Că n-o fi la fel de bună pe cât ar trebui e altă poveste, important e că sunt în continuare doamne și au un soț pe care eventual se pot baza cât de cât din punct de vedere material.

 • Reply
  Andreea
  24/01/2014 at 5:39 PM

  Nu vroiam sa-ti dau sfaturi, sunt in aceeasi postura si intrebam de curiozitate. Daca ziceai de la inceput ca nu plange, nici macar nu mai intrebam. Eu am crezut ca cine stie ce discutii filozofice ati avut.

  • Reply
   andressa
   24/01/2014 at 6:09 PM

   Andreea,
   Credeam ca vrei sa ma certi! :))

  Leave a Reply