MANCAM

micile bucurii

Din micile bucurii pe care le am mai nou in viata mea, avem: o zi cu mult soare, o rampa de acces pentru carucioare intr-un magazin, un trotuar neblocat de masini parcate sau un nou supermarket in cartier de unde pot sa imi iau, de la 7 dimineata pana la 11 seara, paine proaspata, suc proaspat de portocale, paste integrale, suc de rosii bio sau iaurturile Olympus bio.

Poate ca mai demult nu apreciam destul aceste lucruri (cu siguranta cu spuneam “Iupiii!” cand vedeam o rampa de acces) si aveam impresia ca am o zi proasta daca e traficul infect sau cade curentul pentru 15 minute la birou sau acasa. Acum, fie vremea cat de rea, aglomeratia oricat de mare, curentul oprit sau nu, ziua e buna daca copilul a dormit cand si cat a trebuit, nu plange din cauza dintilor (da, ne cresc dintii) si nu face febra. Restul e istorie!

Pana la urma, perioada asta in care toate prioritatile mi s-au schimbat are acest farmec: m-a invatat sa ma bucur de tot felul de lucruri mici si sa le ignor pe altele absolut neimportante. Si, odata cu dieta pe care am tinut-o in timpul sarcinii si apoi atentia cu care mananc in timpul alaptarii m-au ajutat sa descopar produse noi la care nu o sa renunt nici cand nu o sa mai depinda nimeni de poftele mele. Printre noile vedete din frigiderul meu se numara ananasul (unul pe zi mi se pare prea putin!!), avocado, somon si lactatele bio. Chiar daca nu o sa mai am restrictii dictate de copil (sa zicem doar ca nu ii place zacusca si am aflat asta intr-o noapte in care nu am dormit deloc!), am inca un motiv sa mananc atent: ma mentin tanara si sanatoasa pentru fata mea. Cand eram mica, una din marile mele mandrii era ca mama mea era plina de energie si parea mai tanara decat era de fapt. Toata lumea imi spunea asta si o vedeam si eu. Si eu vreau sa o fac mandra pe fiica mea, asa ca o sa fac sport si o sa mananc atent: cat mai multe alimente bio si cat mai putin procesat. Am citit undeva ca ne formam obiceiuri alimentare cand suntem mici, deci sper ca si copilul meu va invata sa puna pret pe alimente de calitate.

Iaurtul Olympus Bio este certificat de catre organizatia de certificare ecologica Bio Austria, dar este produs in Romania, cu lapte colectat de la ferme atent selectionate. Produsele contin fermentii S. Thermophilus si L. Bulgaricus, precum si vitamina B12, care corespunde unui procent de 10% din cantitatea zilnica recomandata. Aceste lucruri sunt foarte importante daca va pasa de sanatatea voastra.
badge BIO-blog

 

Sursă foto femeie care mananca iaurt Shutterstock

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Cristian
    07/11/2013 at 12:29 PM

    Momentan mai am un strop de la „sibieni”, dar data viitoare cred c-o să-l încerc și pe ăsta și Oikos de la Danone.

    • Reply
      andressa
      07/11/2013 at 6:52 PM

      Cristian,
      Tu iei iaurt de la sibieni? Eu nu am incercat decat telemeaua. Sincer, demult nu am mai nimerit una buna cu adevarat, asa ca cea Olympus din lapte de capra a devenit preferata mea. No bullshit. Iti trimit poze cu frigiderul meu :))

  • Reply
    Cristian
    08/11/2013 at 5:01 PM

    Tehnic vorbind nu cred că e chiar iaurt, aduce cam mult a smântână, dar atâta timp cât e un produs lactat de fermentație și are gust bun și e și gras și consistent, eu nu mă plâng.

    De telemeaua de oaie sunt mulțumit, dar dacă tu spui că și cea de capră de la Olympus e bună, te cred. Nu că m-ar deranja o poză cu frigiderul tău la fel ca într-o reclamă mai veche (la bere am impresia) 🙂 Apropo, nu strica s-o menționezi într-un post-scriptum. Bănuiesc că fiind de la același producător nu era vreun bai.

    P.S. Tocmai am aflat că e posibil să fi mâncat telemea de capră de la Olympus într-o excursie de acum 2 luni. Din păcate nu-mi aduc aminte mare lucru, doar că s-a mâncat toată cărămida :-)))

  • Leave a Reply