Diverse

singuri

Au fost momente, de fapt zile, de fapt ani (!), cand ma simteam atat de singura incat as fi plans pe umarul oricui ar fi fost dispus sa ma asculte si sa ma mangaie. In capul meu, era clar ca aveam nevoie de un om special care sa ma tina de mana ca sa nu ma mai simt asa. Cum gaseam unul care parea ceea ce cautam, cum ma lipeam de el si plangeam si mai tare de singuratate cand imi dadeam seama ca… nu ma ajuta cu nimic. Omul era gresit, imi spuneam. Si o luam de la capat.

Acum nu ma mai simt singura… niciodata. Si nu pentru ca am o persoana in burtica =)) deci practic chiar nu mai sunt singura nici cand ma duc la baie, ci pentru ca… stiu ca orice temere as avea, orice ganduri si orice nevoie, aproape intotdeauna tot eu detin raspunsul sau solutia. Genul asta de echilibru vine probabil cu timpul, dupa ce acumulezi o doza de cinism probabil, nu doar scapi de hormonii adolescentei care te fac mai nesigur si isteric decat un soricel prins intr-un colt al camerei. Cinismul de care vorbesc nu e un lucru rau, desi e posibil ca “fetele cu flori in par” (definitia intr-un post mai vechi si destul de amuzant, acum ca il recitesc) sa se revolte, sa spuna ca “am ucis copilul din mine”, dar trebuie sa le asigur ca nu numai la propriu, ci si la figurat copilul traieste bine mersi! Dar nu poti trai toata viata convins ca printii vin pe cai albi. Vine un moment cand trebuie sa te urci tu pe un cal alb si sa-i dai bice. Eventual, poti tu sa salvezi pe cineva. E mult mai cool sa fii erou! =)

Am ajuns la concluzia ca te simti singur numai cand esti pustiu pe dinauntru. Cand nu ai ce sa-ti spui si cum sa te consolezi. Daca ma intrebai acum multi ani ce obiecte as lua cu mine pe o insula pustie, m-as fi gandit sa iau oameni, chiar daca regula zice sa numesti obiecte. Ca fara ei as fi luat-o razna! Acum as zice ca mi-as luat carti si o perna (nu imi place sa stau pe nisip, I think it’s overrated!) si as trai demn cu dorul meu de oameni, fara sa ma perpelesc.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    doru
    10/03/2013 at 10:14 AM

    eu tot oameni as lua, sau macar un catel :)))

  • Leave a Reply