Diverse

despre oameni

A durat cam o treime din viata mea (statisticile zic ca ma apropii de jumatatea vietii, dar nu se stie niciodata, eu mai traversez si pe rosu…) sa ma prind ca un mare secret al relatiilor interumane, eh, hai s-o zic pe romaneste, un mare secret al popularitatii este sa nu-ti pese de ce cred altii despre tine.

Daca incerci sa le faci pe plac, nu o sa reusesti niciodata. Si o sa te trateze ca pe un valet. Si o sa creada ca esti prost si slab. Daca faci ce vrei in ciuda a ce vor ei, ce cred ei si ce le place lor, intai se vor enerva, apoi se vor mira si apoi te vor respecta! Ba chiar e posibil sa te imite.

Acum cred ca am ajuns la faza in care imi voi petrece inca o treime din viata invatand si studiind un alt mare secret, de o subtilitate incomensurabila: ca sa fii un om de nota 10 trebuie sa faci numai ce vrei tu, dar sa le dai tuturor senzatia ca sunt importanti pentru tine. Hai ca daca reusesc si asta, o sa ajung la carma lumii.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  muti
  15/12/2011 at 3:22 PM

  Carui fapt se datoareaza aceasta decizie? Eu ma simt bine in pielea mea si nu prea incerc sa le fac pe plac celor din jurul meu. Poate de dragul sotiei cateodata ma mai supun, dar in rest e bine sa fii TU.
  Cum se face asta, acum ceva zile erai in cautare de noi preteni pt tine si testosul tau si acum deodata ai probleme de genul asta??? Nu te vad bine. Un concediu la munte, la ski, departe de nebuniile cotidiene ti-ar prinde bine.

  • Reply
   andressa
   16/12/2011 at 8:47 AM

   @muti:
   nu prea inteleg ce spui prin: “acum deodata ai probleme de genul asta???”
   care probleme? era doar o constatare. ma refeream mai degraba la socializarea din timpul liceului. nu ai observat ce mult resping oamenii comportamentul dragut spre servil? mi se pare culmea rautatii, dar asa suntem noi.
   anyway, nu am probleme =))) dar astept cu nerabdare concedidul 😀

  Leave a Reply