Diverse

despre perisabilitatea textelor noastre

Scriu pe banda rulanta. Scriu lunea, martea, miercurea, joia, vinerea, sambata si aproape in fiecare duminica. Scriu despre lucruri triste si vesele, oameni bestiali sau carpe de oameni, despre diete sau despre mancare de te lingi pe degete, scriu despre iubire si despre sex. Orice. Ca asta-i meseria.

In ritmul asta, rar mi se pare ca am scris ceva foarte misto. De obicei imi fac treaba bine. Nimeni nu e genial zilnic! Dar se intampla uneori sa scriu ceva intr-un fel si imi vine sa adun textele intr-un album si sa le tin intr-un sertar cu cheita. Ar fi culmea, nu sunt extraordinare. Sunt doar un pic mai misto decat altele. In facultate, la un curs cu iz de antropologie aflam ca jurnalistii sunt, in general, niste frustrati pentru ca textele lor tin cat… flacara unui cibrit. Iar romanele sunt ca Flacara Olimpica!

Am scris duminica un textulet de care eram mandra. Ma si intreb, dintre cei care l-au citit, cati au inteles ce am vrut sa transmit.

Mi s-a intamplat o data sa mai scriu un text scurt cu totul special si aveam senzatia ca il arunc la gunoi cand il publicam intr-un ziar pe care oamenii nu il citesc pe indelete si pe care il arunca sau chiar tapeteaza cosul de gunoi cu el. Dar in dimineata in care a fost publicat, m-a trezit la prima ora un sms primit de la un mare sef, nu zic cine, persoana foarte importanta si mai ales importanta pentru mine, care mi-a zis scurt “super tare articolul”. Cum ar veni, daca macar o persoana intelege ce am vrut sa zic, am facut o treaba buna.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Suminona
  09/11/2011 at 9:01 AM

  Ca si acest articol 🙂
  si cum era si zicala… brain , u’l never understaind … love heart …

 • Reply
  Despre perisabilitatea noastră ca oameni | waven.ro
  09/11/2011 at 11:12 AM

  […] Andressa scria cândva foarte bine pe blog. Acum însă: Scriu pe banda rulanta. Scriu lunea, martea, miercurea, joia, vinerea, sambata si aproape in fiecare… […]

 • Reply
  Magda
  19/11/2011 at 11:26 PM

  Nu prea stiu cum functioneaza treaba cu drepturile de autor la jurnalisti; daca scrii pentru un ziar nu mai dispui de textul respectiv, e ca si cum ai fi nascut si ti-ai fi dat copilul spre adoptie? Nu ai putea efectiv pui articolele pe care le scrii pe o pagina separata a blogului, “Articole”, desigur mentionand numele ziarului si data aparitiei?

 • Leave a Reply