Diverse

scrisoare de adio

Care e treaba cu scrisorilor oamenilor care parasesc un loc de munca (prin demisie sau concediere) care seamana cu scrisori de sinucigasi? Stiti despre ce vorbesc? Din pacate, din cauza crizei, cred ca am citit zece astfel de scrisori in ultima perioada (pe Internet, nu-i cunosteam pe oameni, adica) si nu inteleg de ce ar vrea cineva sa isi ia la revedere de la colegi atat de straniu.

Pa pagina de media a fost publicata scrisoarea lui Adi Bucur de la B1. Mie imi da fiori. Am senzatia ca de acum nu o sa-l mai vad niciodata. Creepy, right?

“Mi-ar fi plăcut să fiu un bun coleg pentru toți…N-am avut timp sau pe alocuri am dat greș! Dar vă mulțumesc pentru Acel Început!

Multumesc Ioanei Andrei …enorm. Luciei, nici nu vă imaginați cât! Sandei pentru minutele de liniște și calm sufletesc dintre două ture (sper să ne revedem fără Magne B6), Ioanei Molla pentru… nici nu știu pentru ce, e un om special!Cătălin, pentru camaraderie. SorinaVioletaCătă și Petriana … Cornelia, Milena, Ana, doamna Cristina…pentru singurele minute frumoase în B1 înainte și după o tură de 5 ore Live:)

Carla și Andrei pentru că mi-ați alinat suferința stând lângă patul meu de spital și nu doar… Pentru empatie, simpatie, vorbelor faine… oamenilor din platou, copiilor de la prompter și mai ales Regie.

Sobo‘..he, he, n-am avut timp să-ți demonstrez tot ce știu :) . Cu modestie o spun, maestre! O fac ca la oscaruri, căci azi, când am trecut să-mi iau hainele de la garderobă (proprii, evident), tanti Nuți (femeia de serviciu, platou) mi-a transmis implacabil mesajul de adio: “știi, aseară ne-au sunat să-ți spunem că nu mai ai voie să intri aici!

E OK și asa. Obosisem! Nu știu cum sunteți voi, dar eu mă simt acum eliberat.

Văd orizonturi noi…DAR, NU ÎNCHEI FĂRĂMulțumesc, Dle. Oancea pentru încrederea acordată și luată mult prea devreme. Și pentru întâlnirea pe care n-am avut-o niciodată, în mod straniu.

Aura, pentru comunicarea excelentă, la mai mare! Nu te-ai schimbat în 14 ani, mi-ar fi plăcut să… Și tie, Violeta, pentru amiciție și ultima cicoare.

În fine, după cum simtiți textul, sunt eu, Adi, băiatul de treabă, naiv, popular, modest, dar drăcos, cum vreți voi…

Nu-mi stă în caracter să fac ceea ce s-a insinuat, credeți-mă. Dar pentru căprofesional nu avea ce mi se reproșa (sper!) a trebuit inventat ceva…

Nu spun mai mult. Decât că se știa din iulie că voi pleca din septembrie :) Succes, Mădă‘! În fine! Îi doresc lui B1, să fie mai mare și mai bun decât atit. Decât a fost dintotdeauna! Grijă mare, măi B1-le, la oamenii cu care pleci la drum! Și nu mai fii ingrat, căci roata se întoarce, știi tu!”

Adi Bucur

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  puttycat
  06/09/2011 at 3:28 PM

  Ce m? enerveaz? oamenii care folosesc excesiv ?i nepotrivit semnul exclam?rii! Parc-ar fi retarda?i! A?a e ?i Huidu! Dumnezeule mare!!!

 • Reply
  engambament
  06/09/2011 at 5:30 PM

  pai daca am trai intr-o tara normala, dupa o astfel de scrisoare sansele de angajare i s-ar reduce catre zero, deci n-ar trebui “sa-l mai vezi” vreodata 🙂
  nu vad care-i folosul in a-ti spala public rufele din familie. buna rea, cum o fi fost firma aia, ti-ai luat leafa de-acolo si daca a fost nevoie sa inghiti multe o perioada si ai facut-o si nu te-a tinut nimeni cu forta in timp ce faceai aceste hcestiuni nedemne e cam necavalereste sa dai cu mucii in fasole la “momentul eliberarii”.
  oricum, vad ca se poarta foarte mult in media scrisoarea de adio…

  • Reply
   andressa
   06/09/2011 at 6:26 PM

   Da, in media mai ales. Probabil pt ca oamenii din domeniu au vizibilitate si se elibereaza pt publicarea ei de niste frustrari. Asa, daca ar fi unul de la o fabrica de mezeluri, cine ar mai publica scrisoarea si cine ar vorbi despre ea?

 • Reply
  Suminona
  07/09/2011 at 6:19 AM

  Poi omul , intrun moment de “nebunie” , si cu scopul de a se razbuna, sau a crea probleme cuiva , o “eliberat” cea ce sta scris pe “foaia” aia … deci io zic ca se va angaja destul de usor si in alta parte , si nu o fost direct , o mascat destul de bine mesajul …
  Nu de alta dar mai stiu si persoane care au plecat cu un A4 plin de injuraturi si degete aratate spre “vinovati” , si cu numar de inregistrare de la secretariat pe foaie … si lucreaza bine mersi in “alta parte” …
  Da , suna destul de mult a nota sinucigasa … dar eu zic ca e din cauza modului formal ales de a masca situatia 🙂

 • Reply
  ion
  07/09/2011 at 7:08 AM

  ce cacao :))

 • Reply
  roberto
  07/09/2011 at 1:10 PM

  @Suminona: vorbeste, frate, romaneste, ca e obositor si enervant sa iti tot citesc comentariile in ardeleneasca asta exclusivista a ta

 • Reply
  ion
  07/09/2011 at 9:07 PM

  nu am zis cacao, am zis …. nu-i frumos sa cenzurezi, don`soara. chiar nu ma asteptam la asta din partea ta

 • Reply
  Adrian C.
  09/09/2011 at 3:09 PM

  aiurea astia care procedeaza asa

 • Reply
  ion
  09/09/2011 at 8:49 PM

  bai, tu ma uimesti ma:))
  ba cacao, ba puncte de suspensie.. in pula mea, andresso, ne e asa rusine de un cacat, e vulgar. dar nu e rusinos sa scrii o scrisoare din asta penibila de femeie abandonata, adio b1 crud si nemilos?
  nu e rusinos sa ma completezi tu asa elegant cu “cacao”? nu mai posta comentariile mele, daca tot le finisezi. ciudat e ca pana acum nu o faceai, publicai orice spunea lumea. ai inceput sa scrii pentru copii?
  cacatu` nu e vulgar, toti il facem 😛

  • Reply
   andressa
   10/09/2011 at 9:17 AM

   @ion:
   ti-am facut damblaua o data, desi nu inteleg revolutia prin care reusesti sa scrii “cacat”.

   ciudat e ca pana acum nu o faceai, publicai orice spunea lumea.

   intotdeauna am evitat limbajul licentios si am taiat injuraturile sau anumite cuvinte. pentru ca asta vreau sa ramana un mediu in care oricine poate spune ce vrea fara sa se teama ca va fi injurat ca la usa cortului.

   mersi

 • Reply
  ion
  11/09/2011 at 10:05 PM

  cu multa placere 🙂

 • Leave a Reply