Diverse

skyy is the limit

Ademenită cu o lecție de bartending și degustări de cocktailuri, joi seară am fost la Exquisite Bar Solutions.

(Vă povestesc diverse, ca să avem impresia că trăim mai mult, așa cum am promis recent!)

Eu, Sana, Andreea, Pyuric, Catalin si Melania si Sorina de la PR Millenium l-am ascultat pe Marius Gogoașă povestind despre ce și cum se bea corect.

Pe scurt:

– sunteți varză (revin la asta imediat!)

– long drink înseamnă o băutură cu o bază alcoolică și un mix (mix e orice pui ca să diluezi: cola, apa minerală, suc, red bull etc)

– dacă e de la mama lui, un long drink conține alcool și mix în raport 1:1, și nu 1: 3, cum bem de obicei în baruri

– sunteți varză (revin la asta imediat!)

– Cuba libre e cel mai băut long drink din lume

Apropo de asta cu ”sunteți varză”, vă mai zic o dată, ca poate n-ați reținut: sunteți varză! 😀

Marius ne-a luat la rând și ne-a întrebat ce ne place să bem, apoi explicându-ne că habar n-avem ce bem, de fapt, n-avem gusturile formate și, în general, comandăm ce auzim prin filme că e cool: Cosmopolitan, Tequila Sunrise, Mojito, Manhattan, Dry Martini…

Nu  vreau să par dură, Marius a fost cel dur, dar simpatic totodată, trebuie să recunosc.

Ne-a spus ca gusturile conumatorilor români sunt extrem de neevoluate, că bem multe dulcegării extradiluate, dar că o mare parte din vină pentru asta aparține barmanilor care ne-am obițnuit cu tot felul de rețete aiurea, astfel încât, acum, dacă am bea un Cosmpolitan adevărat, am scuipa dezgustați! Iar dacă ni s-ar servi un Dry Martini n-am ști ce ne-a lovit.

Totuși, mie mi-a dat cu firma-n cap de încă nu mi-am revenit. Am recunoscut că nu sunt o mare amatoare de băuturi amare și despre asta mi-a răspuns cu foarte mult tact în felul următor: numai persoanele cu gusturile extrem de dezvoltate pot aprecia o băutură amară, oamenii peșterilor respingeau orice e amar pentru că asociau gustul cu otrăvuri, iar asta se pare că este explicația pentru care, în continuare, puțini pot consuma ceva amar cu plăcere. Totuși, cu cât ești o ființă mai evoluată, cu atât îți va plăcea mai mult gustul amar.

Well, eu încă n-am coborât din copac hahahaha!

Întâlnirea noastră a fost un pretext ca să aflăm mai multe despre două băuturi: Vodka Skyy (cea mai pură vodka de pe piață datorită apei pe care o conține), o băutură care mie îmi place mult, e mult mai blândă decât Absolut, de exemplu, și despre Campari (care se pare că are rețeta încă secretă, de peste 100 de ani!), o băutură care mie nu-mi prea place, cum spuneam.

Ne-am despărțit după o demonstație de jonglerii cu sticle făcută de campionul și vicecampionul național la bartending. Mai jos aveți o mică parte din spectacol.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Interneticsing » Andressa
  16/11/2009 at 6:01 AM

  […] intrăm, dar ne-am încălzit repede, eu am băut două Cosmopolitan ca la carte hahaha, apropo de postul precedent, iar prezentatorul decernării premiilor a fost chiar […]

 • Reply
  Paula
  16/11/2009 at 8:21 PM

  “cu cât ești o ființă mai evoluată, cu atât îți va plăcea mai mult gustul amar”…Oh, really?!

 • Leave a Reply